Mainos

14 kuollut ammuskelussa Sveitsissä

Ampumisvälikohtaus sveitsiläisessä alueparlamentissa on vaatinut 14 kuolonuhria. Poliisin univormuun pukeutunut ammuskeli umpimähkään ja ampui lopuksi itsensä.

Zug ja Zurich Sveitsissä

Neljätoista ihmistä on kuollut ampumisvälikohtauksessa sveitsiläisessä alueparlamentissa aseistetun miehen tunkeuduttua Zugin kantonin parlamenttiin ja ammuskeltua siellä umpimähkään. Lopuksi mies ampui itsensä.

Kuolleiden joukossa kerrotaan olevan kolme kantonin parlamentaarikkoa, Sveitsin parlamentin puhemies Peter Hess kertoi Sveitsin parlamentin istunnossa. Lisäksi ampumavälikohtauksessa haavoittui poliisin mukaan kymmenen ihmistä, heistä kahdeksan vakavasti.

Ampumavälikohtaus sai alkunsa, kun poliisiksi naamioitunut mies tunkeutui alueparlamenttiin kesken istunnon ja alkoi ampua silmittömästi ympäriinsä sekä rynnäkkökiväärillä että pistoolilla. Mies heitti istuntosaliin myös käsikranaatteja.

Hyökkääjä kantoi ilmeisesti kaunaa paikallisille viranomaisille. Poliisi kertoi löytäneensä tapahtumapaikalta kirjeen, jossa suomittiin hallintoviranomaisia tietyn päätöksen vuoksi ja mainittiin päätöksestä kärsineitä ihmisiä nimeltä. Sveitsiläisten tiedotusvälineiden mukaan kirjeessä luvattiin "vihan päivää Zugin mafialle", mutta tätä tietoa poliisi ei vahvistanut. Miehen parlamenttirakennuksen eteen pysäköidystä autosta löytyi lisää aseita.

Poliisin mukaan mikään ei viittaa siihen, että hyökkääjällä olisi ollut poliittisia motiiveja tai että tapauksella olisi yhteyttä kansainväliseen terrorismiin.

-Tämän täytyi olla yksinäisen, epätasapainoisen ihmisen teko, poliisin edustaja sanoi.

Sveitsin presidentti Moritz Leuenberger kertoi olevansa "surullinen ja järkyttynyt" välikohtauksesta.

-Tähän asti poliitikkojemme ei ole tarvinnut olla huolissaan henkilökohtaisesta turvallisuudestaan. Asiaa täytyy nyt pohtia uudelleen, hän totesi.

Kyseessä oli pahin ampumavälikohtaus Sveitsissä ja ensimmäinen kerta sitten vuoden 1899, kun poliitikkoja surmattiin.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.