Mainos

13-vuotias Iida viettää syyslomansa kotieläintilalla – Helsinki tarjoaa lomalaisille ajanvietettä ilmaiseksi

1:48

Seiskaluokkalainen Iida Hämäläinen saapui syysloman ensimmäisenä päivänä helsinkiläiselle Fallkullan kotieläintilalle 33:n muun lomalaisen kanssa. Ohjelmassa oli eläinten hoitoa, karsinoiden siivousta ja ratsastusta.

Helsingin kaupunki tarjoaa lomalaisille maksutonta ajanvietettä muun muassa Fallkullan tilalla. Ohjatut eläintenhoitotunnit ovat kysyttyjä, ja paikat menivät tälläkin kertaa nopeimmille.

– Haluamme tarjota kaupunkilaisnuorille mahdollisuuden tulla tänne Fallkullaan hoitamaan eläimiä, koska pääkaupunkiseudulla ei ehkä ole enää nähtävillä perinteisiä maatilan eläimiä, kertoo Helsingin kaupungin nuoriso-ohjaaja Tytti Salokannel.

Tänään lomapäivä alkoi vuonna 1989 perustetulla tilalla karsinoiden siivouksella ja eläinten ruokinnalla. Ahkerien työntekijöiden lounastauon jälkeen ohjelmassa oli eläinten harjaus ja talutus. Edes pieni syyssade ei näitä hoitajia haitannut.

– Mä tykkään eniten hevosista ja vuohista, kertoo Qina-hevosta satuloiva Iida Hämäläinen.

Salokanteleen mukaan tilalla käy paljon vakiovieraita, mutta jonkin verran myös uusia hoitajia.

– Kokeneet nuoret ohjaavat ensikertalaisia, että he pääsevät mukaan tähän toimintaan, ja toki me ohjaajat ollaan siinä mukana, Salokannel jatkaa.

Vaikka hoitovuorot ovatkin syyslomaviikolla jo täynnä, tilalla pääsee maksutta katselemaan hevosia, lehmiä, vuohia, lampaita ja minipossuja.

Toiveena uusi hevostalli

Ratsastusta harrastava Hämäläinen käy Fallkullan tilalla pari-kolme kertaa viikossa ja on aktiivisesti kehittämässä tilan toimintaa.

– Käyn hoitamassa eläimiä ja ratsastamassa, ja välillä kokouksissa keskustelemassa näistä asioista.

Nyt keskustelunaiheena on uuden hevostallin hanke, jota Hämäläinen kavereineen aktiivisesti ajaa Fallkullan tilalle. Hän on käynyt puhumassa asiasta helsinkiläisnuorten vaikuttamistapahtuma Ruuti Expossa, ja lisäksi hän on ollut yhteydessä päättäjiin.

– Näiden hevosten tallit ovat todella pienet ja ahtaat. Toivottavasti saamme uuden tallin, niin ei tarvitse alkaa kylmässä ja pakkasessa varustamaan.

Katso videolta touhukkaan päivän tapahtumia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.