13.8.2003 Siikatartar lusikassa, grillatut kokonaisat täytetyt ahvenet ja kesäsalaatti

Keittiöpäällikkö Marko Koskinen grillaa Katajanokan kasinon terassilla

Siikatartar lusikassa 4-8:lle

400 g siikafileetä
1/2 punasipuli
tilliä
suolaa
mustapippuria

1. Leikkaa nahaton ja ruodoton siikafile pieniksi paloiksi, lisää tillisilppu ja muut ainekset. Anna vetäytyä jääkaapissa vähintään 1 tunti.
2. Muotoile kahden ruokalusikan avulla munanmuotoisia palloja lusikkaan tai tarjoa jostain muusta astiasta. Siikatartarit lusikassa sopivat hyvin alkuruuaksi tai esim. seisten nautittavaksi alkupalaksi muiden pikkuruokein kanssa.

Grillatut kokonaiset täytetyt ahvenet ja kesäsalaatti

4 kpl kokonaista ahventa (n. 200 g/ kpl)
4-8 tuoretta basilikan oksaa
8-12 aurinkokuivattua tomaattia
suolaa, pippuria

1. Suomusta ahvenet, poista sisälmykset ja kidukset ja huuhtele hyvin. Leikkaa ahvenen pintaaan molemmille puolille muutama matala viilto terävällä veitsellä.
2. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Pilko vähän basilikaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja ja nosta ne ahvenen vatsaonteloon. Sulje cocktail- tai grillitikuilla.
3. Sipaise pinta öljyllä ja nosta grilliin. Grillaa ensin kovemmalla lämmöllä niin, että kala saa kauniin värin ja jatka grillaamista miedommalla lämmöllä. Koosta riippuen kala kypsyy 10-20 minuutissa.

Kesäsalaatti

1/2 kukkakaali
4-8 varhaisperunaa
2 dl herneenpalkoja
3-5 kevätsipulia tai sipulinvarsia
2-3 pientä porkkanaa
4 kpl retiisejä
1 kerä lehtisalaattia
suolaa, pippuria

1. Keitä tai höyrytä perunat, porkkanat ja kukkakaali kovan kypsiksi 2. Pilko keitetyt ja jäähdytetyt kasvikset pienimmiksi paloiksi, lisää tuoreet herneet, pilkottu kevät sipuli, retiisi ja huuhdeltu revitty lehtisalaatti, lisää vähän kastiketta, mausta ja sekoita. Tarjoa saalaatti grillattujen ahvenien lisukkeeksi.

Dijonkastike

1 keltuainen
1-2 rkl Dijonsinappia
2 rkl serry- tai viinietikkaa
0,5 dl oliiviöljyä
1 dl rypsiöljyä
1/2 valkosipulinkynsi
suolaa, sokeria ja pippuria

Mittaa ainekset öljyä lukuunottamatta kulhoon. Sekoita sähkövatkaimella ja kaada öljyt ohuena nauhana joukkoon koko ajan sekoittaen.


Lue myös:

    Uusimmat