125-kiloinen Sandra melkein kuoli synnytykseen – ja pudotti 55 kiloa: "Menetin lapseni elämän ensimmäiset tunnit"

Sandra Abbey pudotti huiman kilomäärän sen jälkeen, kun pienen tyttären synnytys melkein koitui hänen kohtalokseen. – Se, että menetin hänen elämänsä ensimmäiset tunnit, oli herätys minulle, Sandra kuvailee.

Australialaisäiti päätyi pudottamaan roiman kilomäärän, kun hän melkein menehtyi synnytyksessä. Sandra Abbey painoi tytärtään Laraa synnyttäessään 125 kiloa, kertoo Yahoo.

Sandra, 36, oli jo vuosia yrittänyt päästä kiloista eroon, mutta synnytyksen tapahtumat saivat viimein aikaan muutoksen.

– Se, etten voinut olla Laran kanssa, koska olin sairas, ja menetin hänen elämänsä ensimmäiset tunnit, oli herätys minulle, Sandra kuvailee.

Raskausmyrkytys uhkasi henkeä

Painonsa vuoksi Sandra kärsi raskausajan diabeteksesta. Lara syntyi keisarileikkauksella, joka sujui hyvin; leikkauksen jälkeen Sandralle kuitenkin kehittyi niin sanottu raskausmyrkytys eli pre-eklampsia. Sen vuoksi hänen verenpaineensa nousi vaarallisiin lukemiin. Yleensä tila iskee ennen synnytystä.

– Laran elämän ensimmäisen 24 tunnin ajan lääkärit ajattelivat, että minulla oli riski saada halvaus, ja että sen kaiken aiheutti painoni, Sandra kuvaa.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

"Napostelin muffineita ja tikkareita"

Onnekseen Sandra kuitenkin selvisi. Hän päätti viimein pudottaa painoa. Tapojen muuttaminen ja vauvasta huolehtiminen ottivat kuitenkin koville, eikä muutos tapahtunut heti.

– Lounaalla söin usein tähteitä ja napostelin muffineita, tikkareita ja suklaata pitkin päivää, hän kuvailee.

– Iltapalaksi hain usein kotimatkalla lisää noutoruokaa. Suhteeni ruokaan ei todellakaan ollut hyvä.

Lihavuusleikkauksesta apua

Viimein, Laran ollessa 2-vuotias, Sandra pyysi apua lääkäriltään. Hänelle ehdotettiin lihavuusleikkausta, mikä tuntui Sandrasta "huijaukselta". Lopulta hän kuitenkin suostui operaatioon, joka tehtiin kesällä 2017.

– Millainen roolimalli olisin tyttärelleni, jos hän näkisi minut ahmimassa ja epäterveenä? En halunnut tätä hänelle, Sandra sanoo.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Leikkauksen myötä ahminta sai jäädä. Sandra opetteli uuden tavan syödä, sillä liiallinen syöminen johti oksentamiseen.

Nyt Sandra treenaa kuudesti viikossa

Nykyisin Sandra elää terveemmin. Hän syö proteiinirikkaita aterioita, joissa on paljon kanaa ja vihanneksia. Välipalana toimivat kananmunat ja jogurtit. Lisäksi hän treenaa kuudesti viikossa personal trainerin kanssa.

– Tuntui uskomattomalta nähdä kehoni muuttuvan, se teki kovasta työstä sen arvoista.

Nyt Sandra on pudottanut 55 kiloa. Hän jakaa inspiroivia kuvia muutoksestaan Instagramissa.

– Olen onnellisempi kuin koskaan ja jos voin auttaa muita naisia tekemään positiivisia muutoksia, se olisi kaunis bonus, Sandra sanoo.

Mitkä ovat lihavuusleikkauksen kriteerit? Asiasta puhuttiin Studio55-ohjelmassa vuonna 2016.

0:52

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja