Mainos

12-vuotiaan tytön asua syytettiin liian ”vietteleväksi” – heitettiin ulos shakkiturnauksesta

Kaksitoistavuotiasta tyttöä ei päästetty shakkikilpailuihin epäasiallisena pidetyn, polvipituisen mekon vuoksi.

Shakkivalmentajana toimiva Kaushal Kandhar julkaisi Facebookissa kriittisen tekstin, jossa hän arvostelee Malesian Putrajayassa järjestettyä shakkiturnausta kovin sanoin. Valmentaja kertoo turnauksen johtajan kommentoineen hänen valmennettavansa, 12-vuotiaan tytön polvipituista mekkoa asiattomaksi kesken ottelun. 

– Turnauksen johtaja piti opiskelijani asua houkuttelevana ja tietystä kulmasta katsottuna viettelevänä, Kandhar kertoo tapahtuneesta.

Valmentaja kertoo kommenttien saattaneen tytön erittäin kiusalliseen tilanteeseen. 

Valmentaja aikoo ryhtyä poliisitoimiin

Johtaja oli kehottanut tyttöä ja hänen äitiään lähtemään ostoskeskukseen housuostoksille. Kello oli jo kuitenkin niin paljon, ettei perhe ehtinyt kauppaan ennen turnauksen alkamista, vaan tyttö diskattiin kilpailusta epäasialliseen asuun vedoten. Valmentaja kutsuu tapahtunutta täysin naurettavaksi.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Kandhar kertoo pelanneensa shakkia Malesiassa lähes kaksikymmentä vuotta, eikä hän ole koskaan kuullutkaan tästä erikoisesta säännöstä.

– Tämä välikohtaus maksoi meille paljon rahaa ja aikaa, jota olimme sijoittaneet sekä ennen että jälkeen ottelun niin valmentamiseen, osallistumismaksuihin, matkustukseen, majoitukseen ja muihin kuluihin, valmentaja luettelee.

Kandhar toteaa, että tämä sai luvan olla ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun jotain tällaista tapahtuu. Miehen mukaan järjestäjät eivät pyytäneet tapahtunutta anteeksi, mikä kertoo siitä, että heidän on ehkä pakko ottaa yhteyttä poliisiin saadakseen oikeutta. 

***

2:34

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.