Mainos

12 asiaa, joita sinun ei tulisi koskaan pyytää anteeksi

Pyyteletkö anteeksi varmuuden vuoksi koko ajan, ettei kukaan vain loukkaantuisi? Kaikissa tilanteissa se ei kannata, toteaa Cosmopolitan. Lopeta turha anteeksipyytely ja ole ylpeä omista mielipiteistäsi ja toimintatavoistasi.

Seuraavissa tilanteissa anteeksipyynnöistä ei ole hyötyä kenellekään, varsinkaan sinulle.

1. Laitat itsesi etusijalle

Sinun ei tulisi tuntea häpeää tai pyydellä anteeksi sitä, että laitat omat tarpeesi etusijalle. Tämä ei suinkaan tarkoita sitä, että voit jättää isoisäsi syntymäpäiväjuhlat väliin vain siksi, että sinua ei huvita. Jokainen meistä tarvitsee kuitenkin välillä aikaa, jolloin voi keskittyä ainoastaan itseensä. Se ei ole itsekästä, se on tärkeää!

2. Meikin käytöstä tai sen käyttämättömyydestä

Tee asioita, jotka tekevät olosi mukavaksi. Jos haluat laittautua kuntosalille tai lähteä syömään ilman meikkiä, tee se ilmaan huonoa omaatuntoa tai anteeksipyytelyä.

3. Tiedät, mitä haluat

Olipa kyseessä sitten kaunis auto tai uusi ura, vain sinä tiedät, mikä tekee juuri sinut onnelliseksi. Aseta itsellesi tavoitteita ja laita unelmat toteen ilman nöyristelyä.

4. Käytät halpoja vaatteita

Toki jotkut merkkivaatteet ovat viisaita sijoituskohteita, mutta kaikilla ei ole varaa sijoittaa rahojaan kalliisiin vaatteisiin. Jos haluat käyttää H&M:n paitoja, keneltä sinun tulisi pyytää sitä anteeksi? Aivan, ei keneltäkään.

5. Kysyt palkankorotusta

Työskenteletkö ahkerasti ja ansaitset siitä kunnon korvauksen? Jos näin on, älä pyydä keneltäkään anteeksi palkankorotuspyyntöäsi, sillä pyyntö ei maksa mitään. Se voi tuottaa ainoastaan positiivisia seurauksia.

6. Näytät tunteitasi

Jos kadulla näkemäsi ystävällinen teko saa silmäsi kyyneliin, mitä sitten? Kyyneleet osoittavat ainoastaan sen, että olet ihminen, joka tuntee tunteita. Voit olla vahva ja itsenäinen ihminen, vaikka itkisitkin suloiselle televisiomainokselle. Älä siis pyydä tunteitasi anteeksi.

7. Pyydät apua

Jokaiselle tulee elämässä eteen hetkiä, jolloin tarvitsemme hieman apua. On siis aivan hyväksyttävää pyytää sitä ilman anteeksipyytelyä. 

8. Sanot ei

Jos et tunne oloasi hyväksy jonkin asian suhteen, älä tee sitä. Asiasta kieltäytyminen on sinun asiasi, älä siis pyydä sitä anteeksi. Mitä paremmin tulet sinuiksi tämän yksinkertaisen sanan kanssa, sitä paremmaksi maailmasi voi muuttua.

9. Et noudata toisten neuvoja

Kun elämässämme tulee eteen suuria hetkiä, kuten naimisiinmeno, uusi työpaikka tai asunnon osto, saatamme kysyä neuvoa lähimmäisiltämme. Älä kuitenkaan pyydä anteeksi, jos nämä neuvot eivät sovi omaan elämääsi. Ole kiitollinen saamistasi neuvoista, mutta älä pelkää jättää niitä huomioimatta. 

10. Lähdet huonosta suhteesta

Aina on parempi vaihtoehto lähteä onnettomasta suhteesta kuin yrittää selviytyä sen kanssa. Sama pätee myös ystävyyssuhteisiin. Jos puolisosi tai ystäväsi aiheuttaa enemmän surua kuin onnea, tee valinta ja päätä suhde. Tätä päätöstä sinun ei tulisi selittä tai pyytää anteeksi keneltäkään. 

11. Laulat huonosti

Valitettavasti kaikki meistä eivät voi olla loistavia laulajia. Älä kuitenkaan anna tämän estää sinua laulamasta lempibiisiäsi auton ratissa tai ruokaa laittaessasi. Todelliset ystävät eivät tuomitse.

12. Olet oma itsesi

Aamuvirkku tai torkuttaja, liikunnallinen tai taiteellinen. Kaikki pienet ja isot asiat tekevät meistä erilaisia. Ole ylpeä siitä kuka olet – ilman, että pyydät ainutlaatuisuuttasi anteeksi. 

Videolla Mindfulness-kouluttaja Rasmus Hougaard kertoo, voiko unelmoinnista olla haittaa. 

1:03

Lähde: Cosmopolitan 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.