Mainos

11-vuotiaan kivut kuitattiin vatsatautina, kunnes totuus paljastui – lääkäri ei 30 vuoden aikana ollut nähnyt vastaavaa

Äidin mukaan hänen tyttärensä tila diagnosoitiin väärin useita kertoja. 

11-vuotias Daizy Adams alkoi valittaa vatsakipuja heinäkuussa 2017. Hänellä diagnosoitiin vatsatauti, joka paljastui kuitenkin lopulta joksikin paljon pahemmaksi.

11-vuotiaan oireet jatkuivat lääkärikäynnin jälkeenkin, mutta koska lapsi oli lähdössä lomalle isänsä kanssa, äiti Sharyn Partridge piti ongelmia jännitykseen liittyvinä. Adams oksensi viisi kertaa matkalla lentokentälle; lomamatkalla hän kävi uudelleen lääkärissä, mutta tämänkin lääkärin mukaan kyseessä oli vain "vatsapöpö".

Äidin mukaan Adamsin oireet vain pahenivat kotiinpaluun jälkeen. Lomalla hän oli laihtunut runsaasti, ja nyt hänen kuntonsa heikkeni.

– Sydämeni särkyi, kun näin hänet tuollaisena, painon pudottua. Oli vaikeaa nähdä hänet sellaisena. Minun piti viedä hänet vessaan, hän oli kuin 80-vuotias nainen, hän oli kumarassa, Partridge kuvailee.

Lapsi valitti jatkuvaa, tylppää kipua, joka yltyi välillä pahemmaksi. Adamsin lääkäri epäili umpisuolentulehdusta, mutta sairaalassa diagnoosi vaihtui jälleen maha-suolitulehdukseksi.

Umpisuoli oli puhjennut

Lopulta äiti kieltäytyi lähtemästä sairaalasta ennen kuin ongelman syy selviäisi. Lääkärit alkoivat epäillä munasarjakystaa kipujen syyksi, ja Adams leikattiin.

Leikkauksessa totuus paljastui: tytön umpisuoli oli puhjennut. Itse asiassa koko umpisuoli vaikutti "kadonneen".

– Hän oli leikkauksessa viisi tuntia, en ole koskaan nähnyt niin monen henkilön leikkaavan jotakuta. Olin aivan murtunut, Partridge kuvaa.

Kirurgin mukaan hän ei ollut 30 vuoden uransa aikana nähnyt vastaavaa. Umpisuolta ei näkynyt lainkaan, mutta sen aiheuttama tulehdus oli levinnyt jo muualle suolistoon.

– Hän olisi voinut kuolla, jos en olisi soittanut lääkärille uudelleen silloin kun soitin, Partridge sanoo.

– Vanhempana et anna periksi. Tunnet lapsesi parhaiten, tunnet häntä enemmän (kuin muut). En vie lapsiani lääkärille hätäisesti, mutta tiesin, ettei tytöllä ollut kaikki hyvin.

Sairaala ei kommentoi yksittäistapauksia, mutta aihe tullaan käymään perheen kanssa yksityiskohtaisesti läpi ja mahdollisiin ongelmiin puututaan.

***

10:00

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.