11 äitityyppiä, jotka tapaat jokaisessa leikkipuistossa – kuka heistä itse olet?

Listasimme tyypilliset henkilöt, jotka voit kohdata jokaisessa leikkipuistossa. Tunnistatko itsesi joukosta? 

Video: Nämä asiat kertovat, että olet jonkun vanhempi!

1. Yli-innokas

Yli-innokas tuntuu olevan puistossa ensimmäistä kertaa. Hän häärii lapsensa kanssa keinuilla ja juttelee kaikkien kohtaamiensa vanhempien kanssa. Sanat "ihanaa" ja "niin mahtavaa" vilisevät hänen sanavarastossaan.

2. Oppikirjaemo

Oppikirjaemo on saanut ensimmäisen lapsensa ja tekee nyt kaiken niin kuin "opaskirja" sanoo. Hän aikatauluttaa lapsensa toiminnot ja kyttää kellosta, joko ruokailusta on kulunut 2,5 tuntia ja pitää syödä välipala.

Oppikirjaemo tuo hiekkalaatikolle mukanaan Rubikin kuution, kehittävän rekkalelun sekä mudankestäväksi suunnitellun, 99 euron hintaisen luomupalapelin, jonka tilasi netistä, jotta voisi varmistaa lapsensa älyn optimaalisen kehityksen, kun tämä on iältään 8-12 kuukautta.

3. Aktiiviäiti

Aktiiviäiti polkee puistoon lastensa kanssa ja on pukeutunut urheilutamineisiin, muttei silti näytä räjähtäneeltä tai hikiseltä. Hän tuo lapselleen välipalaksi porkkanatikkuja ja sokerittomia keksejä. Muut äidit miettivät, miten aktiiviäiti on voinut synnyttää kolme lasta, kun hänen rasvaprosenttinsa lähentelee nollaa.

Leikkien lopuksi perhe pyöräilee kuuden kilometrin matkan kotiin, ja jostain syystä lapset eivät nurise tästä lainkaan!

4. Kiipeilijä

Aktiiviäidin lisäksi puiston ainoa vanhempi, joka laskee itsekin liukumäestä ja tunkee itsensä rengaskeinuun. Lasten suosikki.

5. Pumpulivanhempi

Pumpulivanhempi uskoo, että sana "pieru" on kirosana. Hänen lapsensa saavat taputella hiekkakakkuja istuen, muut leikit ovat liian vaarallisia.

Pumpulivanhempi seuraa lasta ympäri leikkikenttää ja estää tätä kolmen sekunnin välein kaatumasta, kumartumasta tai tekemästä oikeastaan mitään – tietenkin turvallisuuden nimissä.

6. Vapausvanhempi

Vapausvanhemman viisi lasta kiipeilevät leikkitelineissä, puissa ja toisissaan hiekasta likaiset vaatteet yllään, eikä vanhempi vaikuta lainkaan stressaantuneelta.

Lapset saavat kokeilla sydämensä kyllyydestä kiipeilemistä ja ryömimistä – siis kaikkia niitä aktiviteetteja, jotka saavat pumpulivanhemman pyörtymään. Kuitenkaan vapausvanhemman lapset eivät koskaan putoa keinusta tai satuta itseään!

7. Jakopakottaja

Jakopakottaja huutaa lapselleen "ei saa ottaa kädestä" ja "muista antaa muidenkin lainata" ainakin 50 kertaa puistossa olon aikana.

8. Omija

Jakopakottajan vastakohta. Ei käske lastaan jakamaan lelujaan eikä muista torua, jos lapsi nappaa lelun toiselta.

9. Uraohjus

Lapsen viettäessä aikaa keinussa uraohjus lähettelee vielä työsähköposteja tai ideoi huomista palaveria varten.

10. Kauhujen maalailija

Kauhujen maalailija luki kerran lehtiartikkelin lapsesta, joka putosi keinusta päälleen ja halvaantui. Tämän jutun hän kertoo sinulle juuri silloin, kun oma lapsesi on keinumassa. Lisäksi kauhujen maalailijan kummin enon siskon lapsi söi kerran hiekkalaatikon hiekkaa ja sai noroviruksen. 

Kauhujen maalailija iskee eritoten pumpulivanhempiin, joilla on vimmainen tarve suojella lastaan.

11. Sometähti

Sometähti ottaa lapsestaan hiekkalaatikolla 24 kuvaa, jotka lataa heti Instagramiin. Hänen lapsellaan on puiston söpöimmät vaatteet. Puistosta palattuaan sometähti suuntaa Facebookin vanhemmuuspalstalle kirjoittamaan A4-paperin pituisia vastauksia kysymykseen siitä, onko Letti-kuosi nyt söpö vai ei.

Osittainen lähde: Heraldsun.com.au

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja