15 äitityyppiä, joihin taatusti törmäät lapsesi koulussa – montako jo tunnet?

Montako näistä äitityypeistä olet jo kohdannut lapsesi koulussa?

Videon asiat kertovat, että olet jonkun vanhempi!

Listasimme humoristiset äitityypit, jotka löytyvät joka aamu koulun portilta ja iltaisin vanhempainillasta. Montako heistä sinä tunnet? Entä kuka heistä itse olet?

1. Vogue-äiti

Näyttää pysyvästi siltä, että on juuri tullut muotilehden kuvauksista. Muut miettivät, miten hänellä on aikaa laittautua upeaksi.

2. Pyjamaäiti

Näyttää jatkuvasti siltä, että heräsi juuri äsken.

3. Minulla on miljoona lasta -äiti

Hänellä on kolme lasta – vai, hetkinen, onko niitä viisi? Et koskaan pysy laskuissa. Tämä äiti ei lapsimäärästä huolimatta vaikuta lainkaan hätääntyneeltä, stressaantuneelta tai edes kiireiseltä. Miten hän sen tekee?

4. Opettajan kyttääjä

Tämä äiti kyttää koulun ovella opettajaa keskustellakseen kokeista, tunneista, purkan syömisestä, kouluruoasta, puhelimen käytöstä tai mistä tahansa. Hänellä on jokaiseen asiaan parannusehdotuksia, jotka opettajan täytyy saada tietää mieluiten heti. Vanhempainillassa kyttääjä-äiti vaatii suureen ääneen selitystä sille, miksi hänen lapsensa sai kokeesta "vain" kasin.

5. Suosittu äiti

Suosittu äiti tuntee kaikki: opettajat, oppilaat ja näiden äidit. Tulee toimeen kaikkien kanssa, ja osaa neuvoa kaikessa. Hän on kuin opettajan kyttääjä, mutta mukavampi!

6. Pelkään sinua -äiti

Ei tule viereesi istumaan vanhempainillassa, eikä sano sinulle sanaakaan lastenne kevätjuhlassa. Jos jäätte kahden, hänen silmiinsä nousee paniikin kyllästämä katse. Et tiedä, mitä olet tehnyt hänelle, eikä hän kerro sitä – ikinä.

7. Treeniäiti

Tällä äidillä on kolme lasta, mutta sitä ei ikinä arvaisi. Hän on lihaksikas ja treenattu, ja saapuu vanhempainiltaan joogahousuissa. Ainakin yksi muu äiti on hänelle kateellinen.

8. Halipulaaja

Halipulaaja ei voi jättää lastaan kouluun saamatta sataa halia ja kymmentä pusua. Mitä vanhempi lapsi, sitä hankalammaksi tilanne muodostuu: seuraat portilla, miten äiti lepertelee ”omalle kullalleen”, joka ilmeestä päätellen haluaisi vain vajota maan alle.

9. Tein sen jo -äiti

Tällä äidillä on aikaa kaikkeen, ja hän myös hoitaa kaikki pyydetyt kouluhommat – yleensä etuajassa. Hän leipoo myyjäisiä varten, valmistaa lapsensa vaatteet näytelmää varten, täyttää lomakkeet ja auttaa koulutehtävissä, eikä kaiken kukkuraksi koskaan näytä kiireiseltä!

10. Kummitus

Lapsenne voivat käydä samaa luokkaa kuusi vuotta, muttet koskaan opi tuntemaan tätä tyyppiä. Kummituksen lapsi astelee luokkaan, mutta vanhempaa ei näy missään – näet vain hänen autonsa ajavan pois. Vanhempainillassa vannot, että ehkä näit hänet takarivissä, muttet oikeastaan muista, miltä hän näytti…

11. Myöhästelijä

Juoksuttaa lapsensa tunnille viime hetkellä, ja saapuu näytelmän tai kuoron esitykseen juuri, kun ovi on sulkeutumassa. Kokee jatkuvaa huonoa omaatuntoa. Muut kannustavat: "Hei, ainakin sinä tulit paikalle, se on tärkeintä!"

12. Moottoriturpa

Moottoriturpa on aina äänessä, oli aihe sitten mikä tahansa – ja jos aiheen käsitteleminen ei ole alkanut, hän keksii kyllä jotakin muuta puhuttavaa!

Tämä äiti oli itse hyvä koulussa, tai sitten ei ollut – yhtä kaikki, hänen lastensa täytyy suoriutua upeasi! Kymppejä vaativa äiti ei hyväksy alle kahdeksikon arvosanaa, ja hänen lapsillaan on ainakin kolme eri harrastusta, joissa niissäkin täytyy suorittaa, kyllä, kympin arvoisesti.

14. Seiskan äiti

Edellisen täysi vastakohta.

15. Dynaaminen duo

Dynaaminen duo jakaa tehtävät tasan. Joskus tytärtä hakee koulusta vaimo, joskus mies; vanhempainpäivään osallistuu ensin yksi, sitten toinen. He ovat se pari, jota kaikki kadehtivat: muut vanhemmat pitävät heidän suhdettaan täydellisenä, vaikkeivät edes oikeastaan tunne kaksikkoa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja