Mainos

10-vuotias ruotsalaispoika sai tietää kuolevansa – haave lomamatkasta toteutui

Juuri ennen joulua kymmenenvuotias poika sai tietää, ettei hän välttämättä näkisi ensi kesää. Lukuisten hyväsydämisten ihmisten ansiosta syöpäsairaan pojan viimeinen toive saatiin onneksi toteutettua. 

Ruotsalainen Hampus oli vain neljä vuotta vanha, kun hänen todettiin sairastavan syöpää. Akuuttinen lymfaattinen leukemia pysyi aisoissa useamman vuoden ajan, kunnes vain pari päivää ennen joulua perheelle kerrottiin huonot uutiset. Poika tulisi häviämään kuusi vuotta kestäneen taistelun. 

Kuullessaan huonot uutiset poika ei vaipunut epätoivoon, vaan esitti vanhemmilleen viimeisen toiveensa: hän halusi lomalle yhdessä perheensä kanssa. 

"Hän on hyvin, hyvin onnellinen"

Kun lasten toiveita täyttävän Facebook-sivuston perustaja Catja Karlberg sai kuulla Hampusin viimeisestä toiveesta, hän perusti keräyksen pojan toiveen toteuttamiseksi. Kolme päivää myöhemmin perheelle oli lahjoitettu jo 83 000 kruunua, eli noin 8770 euroa. Hampusin viimeinen toive saataisiin toteutettua.

– On todella hienoa, että niin monet ihmiset ovat mukana. En voi kuvata sitä sanoin, pojan isä Daniel Lisell kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Anteliaiden ihmisten ansiosta Hampus vietti koko viikon aurinkoisella Gran Canarialla yhdessä perheensä ja sukulaisten kanssa. Mukana oli yhteensä 19 Hampusille tärkeää henkilöä. Isän mukaan lomareissu oli erittäin onnistunut, sillä ilman lääkitystä ja sairaalan ilmapiiriä sekä poika että perhe pystyivät rentoutumaan ja nauttimaan paremmin toistensa seurasta. 

Yhdessäolon lisäksi Hampusille tärkeintä lomassa oli vesi.

– Hän rakastaa vettä. Hän on joutunut pettymään, sillä kahtena peräkkäisenä kesänä hän ei ole pystynyt uimaan keskuslaskimokatetrin takia, isä kertoo.

– Voin kertoa, että hän on hyvin, hyvin onnellinen. 

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Perhe kertoo onnellisuuden olleen läsnä joka ikisenä päivänä. Perhe kertoo olevansa ikuisesti kiitollinen Karlbergille ja kaikille niille, jotka tekivät pojan viimeisen toiveen toteuttamisesta mahdollisen.

– Sillä ei ole väliä, kuinka paljon ihmiset lahjoittivat, ajatus on se, mikä merkitsee. Olemme hyvin kiitollisia. Hampus on saanut elämänsä kokemuksen, isä kertoo.

Lähde: Expressen 

***

4:42

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.