Alakoulun lapset säikähtivät pahasti Helsingissä: Vieras mies on kuvannut lapsia ja kysellyt heidän nimiään koulun pihalla useina päivinä – poliisi hälytettiin paikalle

Helsingin Kaisaniemen alakoulun oppilaat ovat säikähtäneet koulun alueella tai sen välittömässä läheisyydessä oleskellutta vierasta nuorta miestä. Viime viikolla koulun läheisyyteen ilmaantunut mies oli seuraillut lapsia ja pyrkinyt juttelemaan heidän kanssaan.

– Mies oli kysellyt lasten nimiä ja ottanut heistä kuvia kännykällään. Lapseni oli säikähtänyt miestä, kertoo erään koulua käyvän lapsen vanhempi MTV Uutisille.

Mies ilmestyi koulun alueelle jälleen viime perjantaina ja lapset ilmoittivat asiasta opettajille. Paikalla oli myös iltapäiväkerholaisia, joiden ohjaaja soitti paikalle poliisit.

– Henkilökunnalta tuli poliisille ilmoitus miehestä, joka oli oleskellut koulun läheisyydessä. Partio meni paikalle ja jutteli miehen kanssa. Hänelle annettiin poistumiskäsky koulun läheisyydestä, päivystävä komisario Tuukka Skottman Helsingin poliisista kertoo.

Vanhempia tiedotettiin asiasta

Oppilaiden vanhemmille lähetettiin koulusta tiedote tapahtuneesta.

– Koulumme lähistöllä tänään eräs mieshenkilö lähti seuraamaan oppilasta. Oppilas juoksi koulun pihalle ja henkilökunta pidätteli miestä, kunnes poliisi saapui paikalle. Viranomainen jatkaa tutkimuksia, rehtori kirjoitti.

Rehtori kehotti vanhempia keskustelemaan lapsien kanssa tarvittaessa tapahtuneesta. Lisäksi tiedotteessa pyydettiin olemaan yhteydessä koulun henkilökuntaan, jos vastaavaa ilmenee uudelleen.

Äiti, jolla on koulussa kaksi lasta, kertoo, että miehen käytös on puhuttanut lapsia kovasti sekä koulussa, kotona että lasten omissa keskusteluryhmissä Whatsappissa.

– Lapset ovat ymmärtäneet, että miehen käytös ei ole normaalia. Osa on ymmärtääkseni ihan peloissaan ja osa varuillaan ja ihmeissään. Lapset toivovat, että mies ei enää tulisi, ja menevät kyllä heti kertomaan opettajille, jos näkevät hänet vielä, äiti sanoo.

Poliisi seuraa tilannetta

Poliisi ei epäile asiassa rikosta.

– Tässä vaiheessa ei ole syytä epäillä mitään rikosta. Poliisi seuraa tilannetta ja suhtautuu tietenkin vakavasti tällaiseen asiaan, Skottman sanoo.

Poliisi ei osaa sanoa, miksi mies oleskeli koulun alueella.

– Emme tiedä hänen motiiviaan. Henkilökunnan kautta poliisille tuli tietoa, että mies olisi ollut useina päivinä koulun lähistöllä. Jos tämä toistuu, puutumme asiaan.

Turvallisuuden tunne on järkkynyt

MTV Uutisten haastatteleman alaluokilla olevan pojan isän mielestä tilanne on hyvin epämiellyttävä niin lapsille kuin vanhemmillekin.

– Mies juttelee ja ottaa kuvia, ja vaikka hänen motiiviaan on vaikea ymmärtää, se ei kai ole rikos. En tiedä, mitä poliisikaan voi tehdä, jos hän jatkaa koululla hengailua. 

– Lapset eivät siitä kyllä tykkää ja heidän keskuudessaan on jo alkanut liikkua villejäkin tarinoita jahtaamisesta ja perässä juoksemisesta. Koulussa käymisen pitäisi olla sellaista, että se tuntuu lapselle täysin turvalliselta. En tiedä, onko miehestä mitään vaaraa, mutta turvallisuuden tunne tässä on kaikilla järkkynyt.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja