Tulkitse unesi: Unien avainsanat

Millaista unta näit viime yönä? Tulkitse unesi avainsanojen avulla! Mieti, mikä asia oli pääroolissa unessasi ja katso, onko sille tulkintaa unisanoissa. Jos esimerkiksi uneksit löytäväsi avaimen purosta, katso tulkinnat sanoista avain ja puro.

A

Aallot merkitsevät suuria muutoksia. Kirkas vesi tarkoittaa viisautta, muta ja myrsky virheellistä valintaa. Jos katsot aaltoja rannalta, vältät juonittelut.

Aamiainen on hyvä enne, jos seurassasi on muita ihmisiä. Tuoreet hedelmät aamiaisella ennakoivat hyviä muutoksia. Yksinäinen aamiainen varoittaa ansasta.

Aamu. Selkeä ja kirkas aamu lupaa hyvää. Pilvinen ja harmaa aamu heijastaa oman mielen ahdistusta.

Aarre. Jos unessa löydät aarteen, sinua odottaa suuri onni. Jos kadotat aarteen, kohtaat epäonnea raha-asioissa.

Aasia. Jos uni vie sinut Aasiaan, elämässäsi tapahtuu muutos, mutta siitä ei ole mitään varsinaista hyötyä.

Akku. Hyvä enne. Jos ajoituksesi on oikea, saat hyvän voiton.

Alastomuus unessa varoittaa maineen menettämisestä. Jos yrität unessa peitellä alastomuuttasi, haluat eroon jostakin paheestasi.

Ambulanssi on huono enne. Jos se ajaa sireenit soiden, kohtaat vaikeuksia. Jos olet itse kyydissä, sairaus uhkaa sinua.

Amerikka. Uni Amerikasta enteilee vaikeuksia. Jos valtiomies näkee unta Amerikasta, koko maa on vaarassa.

Ampiainen varoittaa kateellisista ystävistä. Se voi myös ennakoida sitä, että tunnet itse kateutta.

Ampuminen unessa viittaa itsekkyyteen ihmissuhteissa. Jos sinua on ammuttu, ystävät aiheuttavat ongelmia.

Ankkuri ennakoi työpaikan vaihdosta.

Appelsiini kehottaa pitämään terveydestä huolta, jos et ole varovainen, voit sairastua.

Arpajaiset kertovat hankkeesta, johon sitoutuminen vie aikaa ja vaivaa, mutta ei tuota toivottua tulosta.

Arpakuutio kertoo kepulikonstein saavutetusta menestyksestä, josta tulee lopulta vain huolia.

Ase viittaa riitaan. Se voi merkitä myös eroa rakastetusta.

Asuntovaunu tuo matkaan mutkia. Jos asut unessa asuntovaunussa, onnesi kääntyy.

Aurinko. Kirkas auringonpaiste lupaa hyvää. Laskeva aurinko kertoo onnen saavuttaneen huippunsa. Pilvien läpi paistava aurinko ennakoi huolten väistymistä.

Autiomaa symboloi nälänhätää ja sotaa. Se voi myös tarkoittaa vararikkoa ja kuolemaa.

Auto. Auton ajaminen merkitsee sisäistä levottomuutta ja enteilee muutosta. Autoon nouseminen kertoo, että suunniteltu matka muuttuu.

Avaimenreikä. Jos kurkit itse avaimenreiän läpi, vahingoitat jotakin paljastamalla hänen salaisuutensa. Jos sinua katsotaan, ystäväsi juonittelevat.

Avain merkitsee uutta alkua. Avaimen löytäminen lupaa menestystä liikeasioissa, risa avain ennakoi eroa tai kuolemaa.

Avioero on suora enne. Se kertoo avioliittosi huonosta tilasta ja kehottaa sinua tekemään työtä parisuhteesi eteen.

B

Baari lupaa piristyvää sosiaalista elämää. Jos juot baarissa olutta, kohtaat pettymyksen.

Baletti kertoo vapauden kaipuusta. Avioliitossa olevalle se merkitsee uskottomuutta.

Banjo lupaa iloa ja huvituksia lähitulevaisuudessa.

E

Elefantti on hyvä, vakautta ja vaurautta tuova enne. Jos ratsastat norsulla, on taloutesi tasapainossa ja olet sekä kotona että töissä tilanteen tasalla.

Enkeli. Yleensä hyvä enne. Terveydentilasi kohenee, olet erityisen luova. Jos unesi enkeli on hyvin surullinen, joudut itse kohtaamaan äkillisen surun.

Erakko. Joku läheinen pettää luottamuksesi. Tunnet tarvetta vetäytyä, mutta älä anna tuolle halulle periksi!

Esiliina merkitsee elämäntilanteen nopeaa vaihtumista. Jos esiliina on likainen, joudut kuuntelemaan moitteita.

Ero. Jos otat lopputilin, käynnistät hankkeen joka epäonnistuu. Jos eroat kumppanistasi, parisuhteesi voi huonosti.

Etana tuo hitaasti huononevia uutisia. Asiat ovat kääntymässä pahempaan suuntaan. Jos astut etanan päälle, tapaat epämiellyttäviä ihmisiä.

H

Haalarit. Se ihminen, joka unessasi on pukeutunut haalariin, on sinulle petollinen.

Hai kertoo vaarallisista vihamiehistä. Jos unessa joudut pakenemaan hain hyökkäystä, joudut pahoihin vaikeuksiin.

Halaus on melko huono enne, merkki pettymyksestä. Jos halaat vierasta vastakkaisen sukupuolen edustajaa, petät pian kumppaniasi.

Halvaantuminen ennakoi taloudellisia vastoinkäymisiä.

Hampaat ovat yleensä huono enne. Ne varoittavat uhkaavasta sairaudesta, vaikeuksista ja epäonnesta.

Hansikkaat. Ole varovainen liiketoimissasi. Joudut oikeuteen, mutta voitat juttusi.

Harakka on juoruilusta varoittava enne. Ole tarkka puheissasi!

Harava unessa varoittaa tekemättömistä töistä. Jos olet luottanut toisen apuun, joudut ehkä itse sittenkin tekemään kaiken.

Harja. Hiusten harjaaminen tuo epäonnen, vanha hiusharja sairautta, mutta muuten harjat unessa on hyvä, työteliästä aikaa ennakoiva merkki.

Harppu on huono enne. Harpun soitto kariuttaa hyvin alkaneen hankkeen. Älä ole liian luottavainen.

Hattu. Hieno ja kallis hattu lupaa menestystä ja kunniaa. Vanha ja risa hattu kertoo omaisuuden menetyksestä. Jos kadotat hattusi, epäonnistut liiketoimissa.

Haukottelu unessa merkitsee sairautta. Jos sinä haukottelet, sairastut itse, jos joku muu haukottelee, joku ystäväsi sairastuu.

Hautajaiset symboloivat onnetonta avioliittoa ja lasten sairautta.

Hautausmaa. Yleensä hyvä enne. Hyvin hoidettu hautausmaa lupaa ystävän parantuvan sairaudestaan. Unohdettu hautausmaa lupaa itsellesi pitkän elämän.

Helmi. Hyvä enne. Vaikutusvaltaisia ystäviä. Suurta onnea. Helmien laskeminen tuo iloa ja tyytyväisyyttä. Helminauhan katkeaminen kertoo aseman menetyksestä.

Helvetti Jos unessa joudut helvettiin, lankeat kiusaukseen joka vie sinut vaikeuksiin. Jos näet helvetissä ystäväsi, tämä joutuu vaikeuksiin.

Hevonen on hyvä enne. Ratsastaminen tuo mainetta ja rikkautta. Hevonen laitumella tuo menestystä töissä. Jos hevonen on sairas, ystävät tuottavat ongelmia.

Hevosenkenkä symboloi työpaikan vaihdosta tai ylennystä.

Hiukset. Jos unessa vertailet erivärisiä hiuksia, joudut tekemään vaikean valinnan. Hiusten kampaaminen varoittaa pinnallisuudesta. Harmaantuminen tuo surua.

Hotelli. Jos asut unessa hotellissa, edessä on huoleton elämänvaihe. Jos etsit epätoivoisesti jotain hotellista, koet pettymyksen etsiessäsi rakkautta.

Hukkuminen on erittäin huono enne, joka viittaa omaisuuden menetykseen ja kuolemaan.

Humala on melko huono enne, ja vaatii elämänmuutosta. Jos humallut unessa viinistä, se kuitenkin lupaa onnea rakkaudessa.

Hunaja. Hyvä enne. Saat paljon rahaa. Jos itse syöt unessa hunajaa, menet pian naimisiin. Jos valmistat hunajaa, perheessä ilmenee ongelmia.

Huntu. Jos olet unessasi huntu kasvoillasi, et ole ihmissuhteissasi täysin rehellinen. Jos muilla on hunnut, ystäväsi ovat petollisia.

Huuliharppu on hyvä enne. Huuliharpun soiton kuuleminen kertoo onnesi kääntyvän parempaan suuntaan. Jos soitat itse, rakastut päätä pahkaa.

Huutokauppa. Hyvä enne. Jos ostat unessa huutokaupasta jotakin, teet hereilläkin hyviä sijoituksia. Jos petyt ostamaasi tavaraan, ole varovainen liikeasioissa.

Hämähäkki. Voi olla sekä hyvä enne että osoitus mustasukkaisuudesta. Toisten tulkintojen mukaan mitä enemmän hämähäkkejä näet, sitä paremmalta tulevaisuus näyttää. Myös hämähäkin tappaminen lupaa menestystä. Seitti tuo iloa ystävistä. Toisaalta kuvastaa naista, jonka rakkaus on tuhoisaa: takertuvaa äitiä tai omistushaluista puolisoa. Seitti voi heijastaa epävarmuutta intiimeissä suhteissa ja varoittaa pakkomielteistä.

Häät on hyvä enne, jos avioliitto on unessa hyväksytty ja juhlat iloiset. Päinvastaisessa tapauksessa häät merkitsevät vaikeuksia ja jopa kuolemaa.

I

Ihmisjoukko. Juhliva joukko lupaa hyviä hetkiä ystävien kanssa. Iso ihmisjoukko kirkossa ennustaa hautajaisista. Väkijoukko kadulla tuo onnea kauppoihin.

Ikkuna on huono enne. Haaveet haihtuvat. Jos ikkuna on kiinni, kohtaat hylkäämisen. Risa ikkuna saa rakkaasi epäilemään sinua uskottomuudesta.

Ilta kertoo toteutumattomista toiveista. Illan tähtitaivas lupaa selkenevää tulevaisuutta. Iltakävely rakastetun kanssa voi merkitä kumppanin kuolemaa tai eroa.

Imetys. Jos imetät unessa omaa vauvaasi, saat hyvän työpaikan. Jos lapsi on vieraan, joudut huolehtimaan toisista. Jos imettäjä on vaimosi, kotiinne astuu onni.

Isä. Tulet tarvitsemaan jonkun toisen neuvoja. Jos näet unta kuolleesta isästäsi, rakastettusi pettää sinut.

Itku. Itkevä vauva tuo huolia ja sairautta. Jos itket itse, kohtaat murhetta. Jos näet toisten itkevän, sinulta tullaan pyytämään apua.

J

Jalat. Omat jalat symboloivat epätoivoa. Toisten jalkojen näkeminen lupaa menestystä. Jalkojen pesu varoittaa siitä, että sinua käytetään hyväksi.

Jalkapallo. Hyvä enne. Selviät voittajana.

Jano. Tavoittelet saavuttamatonta - paitsi jos saat unessa sammutettua janosi. Silloin saavutat sen, mitä tavoittelet.

Joki. Kirkasvetinen ja rauhallinen joki lupaa hyvää. Mutaisuus tai aallokko kertovat mustasukkaisuudesta. Kuiva joki tuo sairautta.

Jousipyssy. Toisten epäonnistuminen kääntyy sinun voitoksesi. Jos ammut jousella nuolen, mutta et osu maaliin, edessä on pettymyksiä.

Joutsen on hyvä enne. Valkoinen joutsen lupaa mielihyvää, musta himoihin lankeamista ja lentävä toiveiden täyttymystä. Kuollut joutsen tuo tyytymättömyyttä.

Juhlat. Jos liityt unessa juhlivaan seurueeseen, on edessäsi yltäkylläinen ilon ja onnen aika. Jos juhlaseurue on riitainen, edessä on vaikeuksia.

Juna. Lähdet kiireiselle matkalle. Jos astut väärään junaan, olet tehnyt väärän valinnan.

Juokseminen. Jos juokset joukossa, edessä on juhlat. Jos juokset yksin, asemasi paranee. Jos juokset pakoon, edessä on menetyksiä ja masennusta.

Juominen. Jos näet muiden juovan, joudut juonittelun uhriksi. Jos juot olutta baarissa, tai jos yrität juoda vettä, mutta et onnistu, kohtaat pettymyksen.

Juusto on erittäin huono enne. Juuston syöminen merkitsee katkeraa tappion kalkkia ja suuria pettymyksiä.

Järvi. Myrskyävä tai mutainen järvi merkitsee vaikeuksia. Oman kuvan heijastuminen kirkasvetisen järven pinnasta lupaa iloja ja uusia ystäviä.

Jättiläinen. Jättiläisen kohtaaminen unessa kertoo suurien vaikeuksien olevan tulossa. Jos saat jättiläisen pakenemaan, selviät vaikeuksistasi voittajana.

Jättäminen. Jos puolisosi jättää sinut unessa, edessä on riitoja, jotka saatte sovittua. Jos hän moittii sinua uskottomaksi, saavutat hänen kunnioituksensa.

Jäätelö on hyvä enne. Jos syöt sitä itse, menestyt. Jos näet lasten syövän sitä, kohtaat aidon onnen. Sulanut jäätelö merkitsee hukattua mahdollisuutta.

K

Kaappi ei unessa kätke salaisuuksia, vaan lupaa menestystä, jos se on puhdas ja siisti. Vain likainen ja tyhjä kaappi on huono enne, tuo puutetta.

Kaatuminen unessa varoittaa edessä olevista haasteista ja kehottaa huolellisuuteen töissä. Jos näet jonkun toisen kaatuvan, hyödyt toisten epäonnesta.

Kahvi. Kahvin juominen unessa tuo riitoja.

Kainalosauvat. Jos itse kävelet kainalosauvoilla, tarvitset toisten apua onnistuaksesi. Jos joku toinen kävelee kainalosauvoilla, työsi epäonnistuu.

Kaivo symboloi paranemista ja toiveiden toteutumista. Jos otat kaivosta vettä, pystyt käyttämään alitajuisia voimiasi. Kaivo voi olla myös huono enne: olet ajanut itsesi ahdinkoon, yritä kääntää suuntaa.

Kaksoset voivat kuvastaa vastakkaisia mielipiteitä, joita olet viime aikoina kohdannut. Tunteesi ovat ristiriitaiset.

Kala. Hyvä enne, jos kala on elävä. Saat vaikutusvaltaisia ystäviä ja menestyt. Jos näet kuolleen kalan, menetät paljon rahaa. Kala kuvaa unen näkijän suhdetta vaistoihin ja intuitioon.

Kallio. Jos seisot kalliolla, elämäsi on tukevalla pohjalla. Jos kiipeät kalliolle, pyrit eteenpäin vaikeuksista huolimatta. Uni voi kuvastaa myös hylätyksi tulemisen pelkoa.

Kana on hyvä enne. Se tuo mahdollisuuden lisäansioihin ja lupaa iloista jälleennäkemistä.

Kanava. Mutainen kanavan vesi tuo sairautta, erityisesti vatsavaivoja. Kirkas vesi antaa uskollisen ystävän. Kanavassa kanootilla melova saa palvovan puolison.

Kani. Odotettavissa pikainen perheenlisäys.

Kansio ennustaa kannattamatonta liiketoimintaa. Jos arkistoit unessa laskuja kansioon, ovat tulevaisuuden näkymät huonot.

Kasvikset. Uni symboloi seksuaalisuutta ja nautinnon kaipuuta.

Kasvot. Jos katsot jota kuta suoraan kasvoihin, kaipaat tältä ymmärrystä ja huomiota. Kasvojen puhdistaminen kertoo, että kaipaat henkistä puhdistusta.

Katto symboloi järkeä, muistoja ja tietoa.  Vuotava katto kertoo uneksijan olevan emotionaalisesti haavoittuva, katolle nouseminen saa tuntemaan olosi vahvaksi.

Kaunis. Kauneus kaikissa muodoissaan lupaa aina hyvää. Rakkautta ja harmoniaa.

Kauppa. Suora enne liikeasioista. Jos kaupankäynti unessa sujuu hyvin, työasiat onnistuvat. Jos kaupat menevät myttyyn unessa, ei kannata odottaa menestystä. Tiedät mitä haluat.

Kaupunki. Jos kuljet pitkin vieraan kaupungin katuja, joudut todennäköisesti vaihtamaan joko asuin- tai työpaikkaa. Edessä on iso muutos. Tunnet olosi kuitenkin varmaksi.

Karhu Joudut riitaan ystävän kanssa. Kilpailua.

Karvat Karvainen iho unessa kertoo sinun olevan sortumassa juonitteluihin, mutta et silti saavuta sitä, mitä tavoittelit.

Kattila tuo kiireitä. Kiehuva kattila tuo pikaisen muutoksen parempaan. Mustunut kattila tuo murheita, kiiltävä kattila onnellisen avioliiton.

Kehto. Sinä tai joku läheisesi tulee yllättäen raskaaksi. Jotain uutta alkaa.

Keilailu on huono enne, joka varoittaa huvitusten vievän huomiosi arjen velvollisuuksista. Menetät rahaa, ehkä jopa työsi.

Keittiö kuvastaa kommunikointia ja hyvää oloa. Olet luovalla päällä.

Kellari viittaa alitajuntaan ja pelkoihin. Kylmä ja pimeä kellari kertoo epäilyksistä, jotka painavat mieltäsi, omaisuutesi on vaarassa. Ole varovainen, älä luota liian helposti.

Kello kertoo kiireestä ja vaarasta tai siitä, että sinun tulisi rentoutua enemmän. Jos kuulet kellon lyövän, saat suruviestin. Rannekellon katsominen varoittaa kilpailusta, jonka häviät. Kello on muistutus vastuusta.

Kelluminen on hyvä enne. Tulet voittamaan kaikki esteet.

Kengät. Uudet kengät ovat merkki hyvistä muutoksista. Risat kengät tuovat vihamiehiä. Jos kenkä katoaa, edessä on ero. Kenkien plankkaus parantaa tilanteesi. Kenkien työntäminen jalkaan voi myös kuvata sukupuoliaktia. Kenkien tyyppi kertoo myös henkisestä olotilastasi: esimerkiksi tohvelit kuvastavat mukavuutta, saappaat päättäväisyyttä.

Kerma. Hyvä enne. Kerma tuo sinulle kissanpäivät. Rakastuneelle enneuni pikaisesta avioliitosta.

Kettu varoittaa petollisesta ystävästä.

Kevät. Kevään tulo lupaa iloista seuraa ja onnistumista hankkeissa.

Kiipeäminen vuoren huipulle ennakoi suurta menestystä. Jos et saavuta huippua, epäonnistut. Tikapuiden kiipeäminen tuo menestystä, jos puolat pysyvät ehjinä.

Kiire kertoo tulevasta tehtävästä, joka tulee vaatimaan sinulta erittäin suurta tarkkuutta.

Kilpailu Toiset yrittävät varastaa ideasi. Jos voitat unen kilpailun, menestys on taattu myös hereillä ollessasi.

Kirja. Kirjan lukeminen unessa on hyvä enne, lupaus menestyksestä. Kirjastossa lukeminen kuitenkin heijastaa tyytymättömyyttä ja ennakoi uuden oppimista.

Kirjahylly. Hylly täynnä kirjoja tuo mahdollisuuden käyttää tietojasi hyväksesi. Tyhjät hyllyt varoittavat potkuista.

Kirje tuo melkein aina huonoja uutisia.

Kirurgi. Sinun täytyy voittaa pelkosi.

Kirjoituskone unessa vie sinut kirjeenvaihtoon vanhan ystävän kanssa. Kirjoituskoneen naputus kehottaa sinua huolehtimaan unohtuneesta velvollisuudesta.

Kirkko. Suuri joukko ihmisiä kirkossa merkitsee hautajaisia. Kirkko unessa kehottaa uneksijaa etsimään elämän tarkoitusta.

Kirves on merkki siitä, että olet nyt oman onnesi seppä. Menestys riippuu omista valinnoistasi. Naiselle kirves tuo hyvän rakastajan. Risa kirves tuo sairautta.

Kissa varoittaa vihamiehistä ja juonitteluista. Laiha ja likainen kissa tuo huonoja uutisia ystävästä. Jos ajat kissan pois, voitat vaikeudet. Kissa edustaa myös tiettyjä naisen ominaisuuksia: seksuaalista itsetuntoa ja itsemääräämistä, yksilöllisyyttä, itsekeskeisyyttä ja riippumattomuutta.

Kitara. Jos soitat itse unessa kitaraa, kohtaat miellyttävän ihmisen. Luvassa on myös sopuisaa rakkautta. Riitasoinnut tuovat ryppyjä rakkauteen.

Koira. Koira kuvastaa tarkkaavaisuutta, ystävyyttä, rakkautta ja lojaaliutta. Vihainen koira tuo huolia, samoin koiran purema. Kiintymystä osoittava koira tuo onnen. Koirien haukunta tuo huonoja uutisia, murina on varoitus.

Komea. Jos olet unessasi komea, löydät pian itsesi imartelemassa toisia. Jos näet komeita miehiä, ympärilläsi on uskollisia ystäviä.

Kopiokone. Joku yrittää varastaa ideasi.

Kori. Jos kannat unessa täyttä koria, edessä on yltäkylläisyyden aika. Tyhjän korin kantaminen tuo surua.

Kortti. Jos pelaat korttia, unelmasi täyttyvät. Jos pelaat rahasta, edessä on ongelmia. Häviö tuo vihamiehiä. Jos voitat, joudut todistamaan syyttömyytesi.

Koru. Koru kuvastaa kaipuuta saada arvostusta. Kaulakoru lupaa rakastavan puolison. Korvakoru tuo uusia töitä. Sormus tuo menestystä, mutta risa sormus riitoja. Rannekoru ennakoi häitä. Jos saat korun lahjaksi, luvassa on rakkautta.

Korva. Älä luota ennakkoluuloihin. Kuuntele paremmin. Joku tai jokin vaatii nyt enemmän huomiota.

Koski. Jos lasket koskea, olet laiminlyönyt velvollisuutesi ja koet nautinnonhalusi takia suuren menetyksen.

Koti. Jos et unessa löydä kotiin, läheisesi pettävät sinut. Jos vaihdat asuinpaikkaa, lähdet pian matkalle. Vierailu vanhassa kodissa tuo hyviä uutisia. Uni kotiinpaluusta kertoo kaipuusta tuntea samoja asioita, kuin lapsena.

Koulu. Jos näet nuoria koulussa, saavutat menestystä. Jos käyt itse koulua, saat menestyt kirjoittamisessa, jos opetat, haaveilet menestyksestä kirjailijana.

Kruunajaiset kertovat sinun kohtaavan jonkun kuuluisuuden.

Kuitti. Jokin asia on jäänyt kesken. Kärsivällisesti työskentelemällä voitat esteet. Jos kuitti katoaa, joudut omaisten kanssa riitaan rahasta.

Kuivuus on huono enne, joka varoittaa suuresta katastrofista, onnettomuudesta, jopa sodasta.

Kukka. Yleensä kukat ovat hyvä enne, joka tuo iloa ja kauneutta. Vain valkoiset kukat tuovat surua. Kukkakimppu lupaa perintöä tai palkintoa. Morsiuskimppu tuo onnea. Puutarha symboloi nautintoja. Kellokukat merkitsevät riidanhaluista kumppania, liljat epäonnea tai menetystä, neilikat suhdetta, esikot ystävyyttä ja ruusut rakkautta.

Kukko. Jos kukko kiekuu unessasi, menet pian naimisiin. Kukon näkeminen merkitsee rikastumista ja menestystä. Kukkotappelu ennustaa riitaa.

Kulta. Kulta edustaa kokonaisuutta ja täydellisyyttä. Jos saat unessa kultaa, ymmärrät paremmin maailmaa.

Kummitus heijastaa sisäistä levottomuutta. Edessä on haasteita, joiden edessä tunnet riittämättömyyttä, jopa pelkoa.

Kuningas. Uni kuninkaasta varoittaa liiallisesta kunnianhimosta.

Kuningatar kertoo uhkarohkeasta hankkeesta, joka onnistuu.

Kuolema varoittaa epäonnistumisesta ja sairaudesta. Jos nät lapsen kuolevan, epäonnistut asiassa jossa olit varma menestyksestä.

Kuoppa varoittaa hankkeesta johon ei kannata ryhtyä. Jos putoat kuoppaan, kohtaat surun. Kuopan kaivaminen lupaa hyvää vain jos löydät sieltä jotain kiiltävää.

Kuoro. Kuoron jäsenä oleminen tai kuoromusiikin kuunteleminen kuvastaa unenäkijän toivetta olla sopusoinnussa ympäristönsä kanssa. Jos johdat kuoroa, haluat tulla kuulluksi: sinulla on johtotaidot hallussa.

Kutina kuvastaa hätää: mustasukkaisuutta, pelkoa, päättämättömyyttä.

Kuu symboloi menestystä, uusikuu nimenomaan taloudellista sellaista. Kuu kertoo myös onnellisesta avioliitosta. Verenpunainen kuu ennakoi sotaa.

Kuusi (luku) merkitsee tasapuolisuutta ja harmoniaa miehen ja naisen, oman persoonan maskuliinisen ja feminiinisen välillä.

Kymmenen (luku) kuvastaa täyttymystä ja uutta alkua.

Kynnet. Likaiset kynnet kertovat häpeästä, jonka koko perhe joutuu kohtaamaan.

Kynttilä. Vakaana palava kynttilä kertoo uskollisista ystävistä. Jos sytytät kynttilän, solmit salaisen rakkaussuhteen. Jos kynttilä sammuu, saat suruviestin.

Kynä. Kirjoitat kirjeen tai allekirjoitat tärkeän paperin. Jos kirjoitat lyijykynällä etkä pyyhi sitä pois, avioliittosi onnistuu. Jos pyyhit tekstin, petyt.

Kytkin kertoo muutoksesta. Jos et saa kytkintä toimimaan, edessä on vaikeuksia ja häpeää.

Käsi. Kauniit kädet tuovat menestystä uralla, rumat ja vanhat kädet pettymyksiä ja puutetta. Verinen käsi ennakoi epäoikeudenmukaista kohtelua läheisiltä. Käsi nyrkissä, ristissä, suun edessä tai silmien päällä kuvastaa samaa tilannetta, kuin todellisessa elämässä.

Käsilaukku. Jos löydät käsilaukun täynnä rahaa, onnistut kaikessa mihin ryhdyt. Jos laukku on tyhjä, petyt. Jos kadotat käsilaukun, menetät riidassa ystävän.

Kättely viittaa usein jonkun ihmisen katoamiseen elämästäsi. Jos kättelet unessa jotain kuuluisaa ihmistä, saat yllättävää tukea tuntemattomilta.

Kävely(retki) Rauhallinen kävelyretki muistuttaa sinua ottamaan elämässäsi rauhallisemmin. Tuntuuko sinusta, että sinulla olisi kovasti paineita töissä, sinua hoputetaan?

Käytävä. Jos kävelet kapeaa kujaa tai käytää pitkin, et ole varma minne sinun pitäisi mennä ja mitä elämä on oikein tuomassa eteesi. Elät muutoksen vaihetta.

Käärme ennakoi suuria vaikeuksia. Edessä on myrskyinen aika, jolloin vihollisesi yhdistävät voimansa sinut tuhotakseen ja rakastavaisetkin loukkaavat toisiaan. Käärme symboloi myös seksuaalisuutta: jos uneesi ilmestyy käärme voi kyseessä olla seksuaalinen kohtaaminen tai sen pelko. Käärme kuvaa yleisesti petosta, viettelystä ja luottamuksen menetystä.

Laakso. Vehreä laakso tietää rakastavaisille yhteisen onnen löytymistä. Karu ja kuiva laakso lupaa taloudellisen niukkuuden aikaa. Jos laakso on kapea, korkeiden vuorten ympäröimä tai pimeä, se voi viitata sairauksiin tai menetyksiin. Jos nouset pois laaksosta, itsetutkiskelun aika on takana: jos laskeudut laaksoon, se aika on nyt edessä.

Labyrintti. Sinua kehotetaan tutkimaan omaa minääsi. Testaa rohkeuttasi ja ongelmanratkaisukykyjäsi.

Laguuni merkitsee mielen myllerrystä, ajatusten sekavuutta. Kohdistat älysi vääriin asioihin!

Lahja. Lahjan saaminen merkitsee unen näkijälle, että häntä arvostetaan. Jos annata lahjan, tiedät että sinusta on hyötyä läheisillesi.

Laiva merkitsee ylennystä, mutta laivaan kuoleminen varoittaa kunnian menetyksestä. Laivan kylkeen iskeytyvät aallot tuovat vaikeuksia töihin ja riitoja kotiin. Laivamatka kertoo kommunikaatiotaidoistasi ja ryhmään kuuluvuudesta. Laiva kuvaa matkaa toisiin ihmisiin.

Lampi tuo tyyneyttä elämään, huomisesta ei ole suuria huolia. Mutainen lampi merkitsee perheriitoja.

Lannoite. Sielu on valmis kasvamaan ja muuttumaan.

Lapio. Joudut tekemään työtä, josta et pidä. Risa lapio tuo turhautumista.

Lappu. Pistä sosiaaliset suhteesi järjestykseen.

Lapsi kuvaa minän lapsenomaista osaa. Edessä on muutoksia, kasvun paikka. Lapsi voi myös ilmoittaa hädästä. Jos näet itsesi hyvin pienikokoisena lapsena, se voi viitata huonommuuden tunteisiin tai tunteeseen arvottomuudesta.

Lastenvaunut on hyvä symboli kukoistavasta ystävyydestä.

Laukku viittaa naiseuteen. Se voi tuoda naisellisen identiteetin esille tai piilottaa sen. Mikä on laukun tehtävä?

Lautta on syvien muutosten vertauskuva. Lautalla voidaan kuljettaa monta ihmistä yhtä aikaa: ryhmä johon kuulut voi olla muuttumassa.

Leijona kuvastaa valtavaatimuksia, vahvuutta ja intohimoa. Leijona kehottaa unennäkijää hallitsemaan vaistojaan paremmin. Leijonan vahvuus ja itsetietoisuus voi kuvata unennäkijän toiveita itsestään tai minäkuvaa. Jos leijona hyökkää kimppuusi, tunnet itsesi itsevarman henkilön uhkaamaksi.

Leikkaus. Unennäkijä tietää, että on tehtävä muutos, joka voi aiheuttaa kipua, mutta lopulta tekee hyvää. Mitä unessa piti leikata? Vatsa, sydän, jalat? Sillä alueella sinun tulisi tehdä muutos.

Lentäminen korkealla viittaa ongelmiin parisuhteessa. Jos lennät matalalla, edessä on sairautta. Jos lennät avaruudessa, tulossa on sota.

Lihava. Lihavuus on unessa paljon mukavampaa kuin oikeassa elämässä. Se ennakoi vaurautta ja iloisia uutisia. Jos lihot unessa, edessä on mukava elämänmuutos.

Linja-auto kuvastaa minän toimintaa yhteisössä.

Linna tarjoaa ihanteellista suojaa. Unennäkijällä on voimakas puolustusstrategia päällä, halu suojella itseään.

Lintu kuvastaa hengen ja sielun voimia. Jos linnut lentävät vapaina, se kuvastaa ajatusten vapautta. Jos linnut takertuvat puihin tai verkkoihin, oma sielunmaisema on sekaisin. Hanhi kuvastaa valveutuneisuutta, kana käytännöllisyyttä, varis kuolemaa, joutsen sielua.

Lohikäärme on varoittava uni. Sinun pitäisi kasvattaa itsehillintää, annat viettiesi ja himojesi ohjata itseäsi liikaa.

Lompakko. Hyvä enne. Työteliäs aika on edessä, mutta suoriudut tehtävistä helposti.

Lukko merkitsee huolia ja hämmennystä. Jos lukko toimii, saat ystävän kiinni petollisuudesta. Jos lukko ei toimi, kohtaat ivaa ja pilkkaa rakkauselämässä.

Luola. Luolan suuaukko varoittaa vastoinkäymisistä töissä. Myös terveytesi on vaarassa. Jos olet luolassa, koet elämänmuutoksen joka erottaa sinut ystävistä. Luola kuvaa äitiyttä ja naiseutta, sillä luola on usein pakopaikka, joka tarjoaa suojaa ja turvaa. Se voi kuvastaa myös yksinäisyyttä.

Lusikka on viittaus lapseen. Jos lusikka putoaa, lapsi on tulossa kylään. Voi olla myös viittaus omaan lapsuuteen ja erityisesti turvallisuuden kaipuuseen, siihen, että joku ruokkisi ilman omia ponnisteluita.

Lyöminen on huono enne edessä olevista riitaisuuksista. Jos lyöt itse, käyttäydyt halpamaisesti jotain ihmistä kohtaan.

Lähde. Vesilähde on positiivinen enne. Se on neitseyden, puhtauden ja antautumisen symboli. Se kuvastaa energiaasi.

M

Magia. Olet tietoinen omista erityistaidoistasi ja osaat käyttää niitä myös oikeassa elämässäsi.

Makuuhuone kuvastaa sisintäsi; saat olla oma itsesi. Ongelmat seksuaalisuudessa, levossa, rentoutumisessa oikeassa elämässä tulevat unissa esiin makuuhuoneena.

Maljakko kertoo tasapainoisista ihmissuhteista ja onnellisuudesta. Risa maljakko tuo surua.

Mansikka on hyvä enne. Saat jotain, mistä olet pitkään haaveillut. Jos syöt mansikoita, joku vastaa tunteisiisi.

Matka unessa ennustaa usein oikeaa matkaa. Matkaan lähteminen kuvastaa, että jätät jotain taaksesi: tottumuksen, elämäntapasi tai ajattelumallin. Onnistunut matka tuo lisätuloja. Onnettomuus matkan aikana tuo pettymyksen. Matkustaminen autiomaassa tuo sairautta.

Matkatavarat kuvastavat ongelmia, mitkä tulee ratkaista.

Mato viittaa liialliseen materialistisuuteen. Jos saat madot unessa tapettua, arvomaailmasi kehittyy.

Meri liittyy toteutumattomiin haaveisiin; vaikka aineelliset asiat olisivatkin kunnossa, kaipaat jotain henkisempää. Kahlaaminen matalassa meressä tuo surua. Matka meren yli kuvastaa persoonan tai elinolojen muutosta, uutta alkua.

Merirosvo varoittaa valheellisista ystävistä.

Metsä. Kulkeminen metsässä ennakoi menetyksiä sekä liike-elämässä että kotona: metsä voi kuvastaa materialistisia toiveitasi. Metsässä kohtaat sisimpäsi, eli sukellat unessa itseesi.

Metsästys kuvastaa taidokkuutta, itseluottamusta ja maskuliinisuutta – se edustaa myös elämää ja kuolemaa. Jos olet itse metsästyksen kohde, uni kuvastaa seksuaalisia tunteita.

Miekka kädessä kertoo onnistumisesta työssä. Jos miekkasi viedään, häviät kilpailun. Risa miekka tuo epätoivoa.

Mitali. Tunnet omat taitosi ja vahvuutesi. Jos annat toiselle henkilölle mitalin, arvostat jotain piirrettä hänessä. Jos näet ihmisiä mitalit kaulassa, he edustavat esikuviasi.

Mies. Jos näet unta komeasta miehestä, luvassa on todella hauska vaihe elämässä ja paljon menestystä. Ruma ja vihainen mies lupaa pettymyksiä.

Morsian. Jos pukeudut unessa iloiten morsiuspukuun, saat pian perinnön. Jos unessa suutelet morsianta, sovit riidan ystävän kanssa.

Muna. Munien syöminen lupaa sotkuja ihmissuhteisiin. Risat munat lupaavat sinulle rakkautta ja arvostusta.

Murtovarkaus. Koet, että yksityisyyttäsi on loukattu tai sitä aiotaan loukata. Sisäinen rauhasi ei ole tasapainossa.

Mustalainen. Jos mustalainen ennustaa sinulle, menet naimisiin väärän ihmisen kanssa. Jos käyt mustalaisten kanssa kauppaa, menetät jotain arvokasta.

Mustekynä. Jos kirjoitat unessa mustekynällä, rakkaussuhteesi vie sinut vaikeuksiin. Jos kynä ei suostu kirjoittamaan, sinua syytetään petoksesta.

Muuri. Varo, ette yritä suojella itseäsi liikaa. Jos rakennat ympärillesi muureja oikeassa elämässä, ne voivat muuttua vankilaksi. Jos näet unta, että muurissa tai seinässä on reikä, koet yksityisyytesi tulleen loukatuksi ja luottamustasi on rikottu.

Muutto. Jos et ole oikeassa elämässä muuttamassa, uni oman kodin jättämisestä kertoo, että käyt läpi henkisiä muutoksia.

N

Nainen. Uni tuntemattomasta naisesta viittaa ympärilläsi käytäviin juonitteluihin. Tumma nainen merkitsee huolia, vaalea nainen tekee sinusta voittajan.

Nappi. Haluat ylläpitää jotain yhteyttä. Jos sinulle ommellaan tai kiinnitetään nappi, saat apua ulkopuoliselta.

Neliö. Jos näet unta neliöstä tai arpakuutioista, pyrit täydellisyyteen.

Nenäliina on ennusmerkki satunnaisesta romanssista ja voimakkaasta flirtistä.

Nenä kuvastaa intuitiosta ja hyvästä vainusta; sinulla on aavistus siitä, miten sinun kannattaa toimia.

Neula kehottaa sinua toimimaan tarkasti ja ahkerasti, varsinkin jos ompelet neulalla unessasi.

Niitty on kasvun symboli: se viittaa syntymään ja kehittymiseen. Niitty unessa tuo iloa ja menestystä.

Noita on negatiivinen äitisymboli: se edustaa naiseuden tuhoavia ja sitä uhkaavia voimia.

Nolla kuvastaa arvottomuutta ja merkityksettömyyttä.

Nousuvesi saa asiasi etenemään sujuvasti. Hyvä enne.

Nuoruus. Jos uneksit omasta nuoruudestasi, palaat omien pelkojen ja toimintatapojesi alkulähteille, jotka ovat syntyneet ollessasi nuori. Omasta lapsuudestaan uneksiminen kuvastaa yhteenvetoa omasta elämästä.

Nunna unessa kehottaa itsehillintään ja kohtuullisuuteen. Henkiset ja maalliset pyrkimyksesi ovat ristiriidassa keskenään.

Nurmikko. Käveleminen vihreällä, pehmeällä nurmella lupaa paljon menestystä. Jos ruoho on nuutunutta ja kuivaa, luvassa on riitoja.

Näkymätön. Jos tavarat, henkilöt tai sinä itse katoat, muutut näkymättömäksi, minäsi kieltäytyy käsittelemästä jotain asiaa.

Nälkä on huono enne, joka liittyy kotiin ja ihmissuhteisiin. Et ole tyytyväinen. Edessä voi olla ero, jos ette muuta suuntaa. Nälkä on avunhuuto tunneperäisten tarpeiden tyydyttämikseksi.

O

Oja. Jos putoat ojaan, joudut vaikeuksiin. Jos hyppäät ojan yli, voitat edessä olevat vaikeudet.

Ohdake muistuttaa elämän epämukavista osista.

Oikeus. Jos toimit unessa todistajana oikeudessa, kiinnitä enemmän huomiota ympäristöösi; tuntuuko sinusta, että sinun pitää perustella omia tekemisiäsi? Oletko epävarma, onko toimintasi oikein ja hyväksyvätkö muut tekosi?

Oksa. Jos oksa on vehreä ja täynnä marjoja tai hedelmiä, luvassa on taloudellista vaurautta ja iloa ystävistä. Jos oksa on kuihtunut, saat suruviestin.

Oksentaminen unessa on huono enne, yleensä se on merkki alkavasta sairaudesta.

Omena on hyvä enne, varsinkin jos jätät sen syömättä. Punaiset omenat rohkaisevat: nyt on oikea aika toteuttaa haaveesi. Mätä omena on petollinen ystävä.

Ompeleminen on hyvä enne. Kotona asiat sujuvat. Jos ompelet unessa jotain valmiiksi, sinua kositaan pian.

Onkiminen on hyvä tai huono enne, riippuen siitä saatko saalista. Jos saat kalan, asiasi sujuvat hyvin. Jos et, epäonnistut.

Onnettomuus. Uni onnettomuudesta on ankara kehotus välttää matkustamista lähiaikoina. Jos onnettomuus ei perustu todelliseen, jo koettuun onnettomuuteen, uni kertoo että pakenet kriisiä. Toimintakyvyttömänä ei pysty ratkaisemaan ongelmia.

Opettaja. Jos itse opetat unessasi, saat menestystä kirjoittajana. Jos palaat unessa lapsuutesi kouluun, edessä on ongelmia. Opettaja voi myös yrittää varoittaa sinua vaarasta. Kuuntele tarkkaan, mitä opettaja kertoo sinulle.

Osoite. Osoitteen kirjoittaminen kuvastaa määrätietoista toimintaa. Uni voi myös kertoa tarpeesta ilmaista itseään muille. Tuttu osoite kuvastaa turvaa, vanha osoite haastetta katsoa menneisiin ja miettiä omia valintoja.

Ostokset. Jos menet ostoksille, sinulla on mahdollisuus toteuttaa toiveesi. Kiinnitä huomiota, mitä olet unessasi ostamassa.

Ovikellon soiminen ja soittaminen unessa kertoo odottamattomien uutisten olevan tulossa.

Ovi kuvastaa tietä omaan persoonaan tai omaan elämänvaiheeseen: onko ovi auki, suljettu vai kenties kadonnut?

P

Paarit enteilevät ikävyyksiä. Joudut ehkä tekemään työtä, josta et pidä.

Paavi on hyvä enne, jos pääset unessa puhumaan hänen kanssaan. Silloin luvassa on tunnustusta. Jos vain näet paavin, mutta ette keskustele, joudut nöyrtymään.

Paholainen. Ole varovainen.

Pahoinvointi. Kiinnitä huomiota siihen, mitä olet sanonut muille. Oletko aiheuttanut itsellesi tai läheisillesi viime aikoina mielipahaa?

Pakeneminen. Jos unessasi itse pakenet, edessä on ikävyyksiä ja suhteen kariutuminen. Jos jokin pakenee sinua, selviydyt kilpailusta voittajana.

Palmikko kuvastaa, että sinun on vaikea irrottautua vanhoista tavoistasi.

Paloauto on merkki elämänmuutoksesta, joka on työläs mutta päättyy onnellisesti.

Palovamma. Tuli on yleensä hyvä enne, ja myös palovamma lupaa hyvää, jos se on tulen aiheuttama. Jos poltat itsesi kuumassa vedessä, suunnitelmasi kariutuvat.

Paperi. Onko sinulla jokin keskeneräinen tehtävä? Jos täytät tyhjää paperia, luovuus ja kommunikaatiotapasi ovat koetuksella.

Pappi on usein huono enne. Koet mustasukkaisuutta ja edessä on ikäviä muutoksia. Jos rakastut pappiin, luvassa on petollinen rakastaja.

Passi. Jos kadotat passin, epäilet muutoksen haluasi ja sen motiiveja. Jos joudut näyttämään passia, koet olevasi epävarma itsestäsi.

Patja ennustaa edessä olevan uusia työtehtäviä ja velvollisuuksia.

Peili. Jos katsot itseäsi peilistä, edessä on monia ikäviä käänteitä ja paljon murheita. Risa peili ennakoi kuolemaa. Peili voi kuvastaa myös vanhenemisen pelkoa.

Peitto kuvastaa toiveita saada lämpöä ja turvaa, jotka tuntuvat puuttuvan tällä hetkellä elämästä.

Perhe. Suora enne: jos unessa menee hyvin, niin hereilläkin. Jos unessa perheessä on riitaa, kotiin on odotettavissa vastoinkäymisiä.

Perhonen on hyvä enne, joka tuo menestystä ja mukavan viestin ystävältä. Rakkautta on ilmassa.

Perintö. Jos saat unessa perinnön käsiisi, onnistut kaikessa. Mutta jos vain kuulet tulevasta perinnöstä, olet vaarassa menettää omaisuutesi. Perintö voi kuvastaa sitä, että sinun tulisi olla valmis muuttamaan persoonaasi.

Peseytyminen. Unessa huuhdot pois jotain, joka on sielulle rankkaa. Jos peset muita, se kuvastaa tarvettasi pitää huolta toisista.

Petos. Huono enne. Jos itse olet unessa petollinen, sorrut vilppiin. Jos sinua petetään, kilpailijasi juonittelevat pääsi menoksi.

Peukalo. Jos peukalo puuttuu, koet yksinäisyyttä. Hyvin pieni peukalo lupaa sinulle hetkellistä iloa, suuri peukalo nopeaa menestystä.

Piimä on melko huono enne. Jos juot itse piimää, nautinnonhalusi vie sinut hankaluuksiin. Jos annat toisille piimää, edessäsi on suuria vaikeuksia.

Pimennys. Auringonpimennys tuo väliaikaisia huolia töissä, mutta selviät niistä kyllä. Kuunpimennys varoittaa sairastumisesta tai kuolemasta.

Pimeä. Jos pimeys unessa syvenee, edessä on ongelmia. Jos pimeys väistyy valon tieltä, selviät ongelmista. Jos lapsi katoaa pimeään, joku suututtaa sinut.

Pinsetit. Joku käyttää sinua hyväkseen.

Planeetta. Jos unessasi pääset matkustamaan vieraille planeetoille, on elämässäsi edessä mielenkiintoisia, mukavia uusia asioita.

Poika. Suora enne. Jos olet unessa pojastasi ylpeä, saat kokea saman oikeassa elämässä - ja päinvastoin.

Pommi. Erittäin huono enne, joka ennakoi suuria vaikeuksia isommalle ihmisjoukolle, ehkä koko maalle.

Poliisi. Elämässäsi on ristiriitoja, jotka eivät ole yhteydessä normeihin ja yhteisön arvoihin.

Polku viittaa vaikeisiin tilanteisiin elämässäsi ja uni toivoo, että ratkaiset nämä ongelmat valveilla ollessasi.

Polkupyörä kertoo toiveesta päästä elämässä eteenpäin. Jos pyöräilet jonkun kanssa, se kuvastaa yhteistä iloa.

Portaat kuvastavat omaa kehontuntemusta. Jos nouset portaita, haluat tiedostaa jotain. Jos laskeudut alas portaita, alitajuntasi haluaa kertoa sinulle jotakin.

Poskipuna kertoo juonittelusta. Jos laitat unessa poskipunaa, yrität saavuttaa haluamasi vilpillisin keinoin. Jos muilla on poskipunaa, sinulle valehdellaan.

Preeria lupaa helppoa ja mukavaa elämää, paitsi jos eksyt. Silloin edessä on suruja ja huolia.

Prostituutio. Seksistä maksaminen tai maksun saaminen kuvastaa vähäarvoisuuden tunteesta tai arvottomuudesta, joka voidaan yhdistää parisuhteeseen.

Puhelin kuvastaa tämän hetkistä kommunikointikykyäsi. Jos puhelinyhteys paranee unessa, yrität parantaa sosiaalisia suhteitasi.

Punainen väri on varoitus. Se voi merkitä rakkautta ja antautumista, mutta myös aggressiivisuutta, uhkaa ja viettelystä.

Purema. Huono enne. Haluaisit saada jotain tehtyä tekemättömäksi, mutta se on myöhäistä.

Puro pulppuaa uusia kokemuksia. Voit päästä lyhyelle matkalle. Tulviva puro tuo vaikeuksia, kuivunut uoma aiheuttaa pettymyksen. Juonesi epäonnistuu.

Putoaminen unessa merkitsee usein edessä olevia ponnisteluja, jotka kuitenkin tuottavat tulosta. Jos loukkaannut pudotessasi, saatat menettää ystävän.

Puu kuvastaa elämää. Lehdessä oleva vihreä ja elinvoimainen puu on onnen ja vaurauden merkki. Kuollut puu merkitsee aina surua.

Puutarha kuvastaa sielunmaisemasi tämänhetkistä tilaa: onko puutarha hoidettu vai päästetty rehottamaan?

Pyörremyrsky tuo mukanaan masentavan muutoksen. Maineesi on vaarassa.

Pyörtyminen. Jos pyörryt unessasi, olet ollut liian huoleton elämässäsi, ja se kostautuu. Luvassa on sairautta perheessä.

Päivä. Kirkas ja pilvetön päivä merkitsee uusia ystäviä. Synkkä ja sateinen päivä merkitsee epäonnistumista.

Päivämäärä voi viitata menneeseen tai tulevaan. Jos näet selkeästi päivämäärän, kirjaa se ylös: sillä on suuri merkitys.

Pöllö kuvastaa havainnointikykyä, intuitiivista ymmärrystä ja viisautta.

Pölynimuri kertoo ratkaisusta, joka sinun on pian tehtävä. Odottaminen vain mutkistaa asioita.

R

Raha. Jos maksat rahalla, tunnet oman arvosi. Haluat toteuttaa toiveesi.

Raitiovaunu on huono enne. Joku yrittää tahallaan vaikeuttaa elämääsi.

Rangaistus. Pelkäät epäonnistumisen syitä ja seurauksia.

Rautatieasema. Muutoksia on tulossa tai toiveissa ihmissuhderintamalla tai elämäntilanteessa.

Raha. Rahan löytäminen unessa on hyvä enne. Rahalla maksaminen tai rahan kadottaminen taas lupaa menetyksiä. Jos säästät rahaa, saat vaurautta.

Raskaus unissa merkitsee uutta alkua, muutosta tai luomisprosessia.

Ravintola kuvastaa kontaktinhalua, avoimuutta tai seurallisuutta. Jos menet ravintolaan syömään, haluat voittaa kontaktivaikeudet läheisiisi.

Riisuutuminen kuvastaa pelkoa tulla naurunalaiseksi tai näyttämisenhaluun: minulla ei ole mitään piilotettavaa.

Riita unessa ennakoi riitaa myös hereillä ollessa.

Rikkaus. Jos elät unessa yltäkylläisyydessä, sinua varoitetaan tulossa olevasta köyhyydestä.

Rinta tai rinnat viittaavat henkiseen ymmärrykseen tai vahvaan äitisuhteeseen.

Risa. Jos mikä tahansa asia on unessasi risa, likainen ja kulunut, se on huono enne ja tuo surua. Risa peili ennustaa kuolemaa. Vain risa muna tuo rakkautta.

Roisto. Jos näet itsesi unessa roistona, olet tekemässä jotain, jota itsekin pidät moraalittomana. Jos kumppanisi on unesi roisto, hän laiminlyö sinua.

Ruma. Jos olet unessasi ruma, edessäsi on vaikeuksia kumppanin kanssa. Loukattuja tunteita.

Ruumis. Kannatko edelleen kaunaa tai surua? Sinun tulisi irrottautua menneistä. Tulossa voi olla ikäviä uutisia ihmisestä, josta olet erossa.

Ruumisarkku on huono enne. Jos näet itsesi arkussa, perheesi kohtaa petollisuutta ja surua.

Ruusu kuvastaa rakkautta ja ihailua. se voi myös ilmentää toiveita syvistä tunteista parisuhteessa. Kuihtuva ruusu kuvastaa pettymyksestä parisuhteessa.


S

Saari lupaa miellyttäviä matkoja ja menestystä, pakoa arjesta. Karu saari varoittaa alkoholiongelmasta. Ihmiset saarella laittavat sinut tekemään paljon töitä maineen eteen.

Sade on hedelmällisyyden vertauskuva. Jos sadepisarat ymmärretään kyynelinä, ne kertovat surusta.

Sairaala kertoo tulossa olevasta kulkutaudista, jonka itse vältät. Vierailu sairaalassa merkitsee ikävyyksiä potilaana olevalle. Mitä sairaala merkitsee sinulle? Toivoa ja toipumista vai pelkoa ja kuolemaa?

Sakset. Saksien käyttö kuvastaa, että haluat eroon jostakin. Pelkäätkö tekeväsi korjaamattoman virheen? Terävät sakset voivat olla myös kommunikaation vertauskuva: ovatko puheet loukanneet sinua?

Salama edustaa kasautunutta aggressiivista energiaa, joka voi tai on vaarana purkautua yhtäkkiä.

Samppanja edustaa luksuksen, nautinnon ja epätavallisuuden kaipuuta.

Sanomalehti kuvastaa, että haluat ymmärtää maailmaa paremmin.

Satama. Satama on paikka, jonne voi paeta, jossa on turvaa ja itseluottamusta. Sataman vertauskuva on positiivinen, jos sinne vain hetkeksi ja laiva jatkaa muille maille. Jos päädyt satamaan lopullisesti, se viittaa lähinnä estoihin, vähäpätöisyyden tunteeseen ja pelkoihin.

Seitsemän. Lukuun seitsemän yhdistyy magia, minän muutos ja täyttyminen.

Seksi. Miellyttävä rakastelu unessa on merkki onnellisista ihmissuhteista. Jos katsot toisten ihmisten aktia, oma parisuhteesi ajautuu karille.

Selkä on unennäkijästä pois käännetty puoli; se symboloi alitajuntaa ja haavoittuvaisuutta. Jos näet ainoastaan toisen henkilön selän, kärsit hylätyksi tulemisesta tai sen pelosta.

Siili. Siili kääriytyy kerälle ja näyttää piikkinsä, kun vaara uhkaa. Käyttäydytkö sinäkin usein näin? Se viestii, että haluat olla rauhassa.

Silmukka. Pelkäätkö, että joku on viemässä vapautesi?

Silmät ovat sielun peili: sokeus tai huono näkökyky kertovat unen näkijän ymmärryskyvyn rajoitteista.

Silmälasit on varoittava ennusmerkki. Sinua yritellään houkutella mukaan turhuuksiin. Älä lainaa nyt rahaa kenellekään. Silmälasit kuvaavat myös kykyä nähdä oikein. Jos joku toinen käyttää yllättäen silmälaseja, se kertoo väärinymmärryksestä tai ymmärryksen puutteesta ihmissuhteessa.

Silta symboloi siirtymää yhdestä elämänvaiheesta toiseen. Se edustaa esteiden ylittämistä ja ongelmanratkaisua. Sillan kunto kertoo tämänhetkisestä elämäntilanteestasi.

Sininen hohtaa sielun rauhaa, henkistä ylemmyyttä ja totuudenmukaisuutta.

Sirppi. Edessä on ikäviä velvollisuuksia.

Sisarukset. Miehelle veli ja naisella sisko kuvastaa oman minä varjopuolta.

Sormet. Naarmuiset tai veriset sormet ennakoivat vastoinkäymisiä ja kärsimystä. Likaiset sormet tietävät ongelmia jonkin hankkeen loppuunviemisessä. Valkoiset sormet lupaavat rakkautta ja hyvyyttä. Jos sormet vaikuttavat liian suurilta tai pitkiltä, haluat pitää jostain kiinni tai tarttua johonkin. Sormen menettäminen kuvaa, että olet saattanut tehdä väärän päätöksen.

Suhde. Etsit jotakin, mikä tyydyttää sinut emotionaalisesti.

Suihkulähde lupaa suuria omaisuuksia, ylitsepursuavaa iloa ja monia matkoja. Jos lähde on kuiva, onni loppuu. Samea lähde kuvastaa petollista ihmissuhdetta.

Suitset. Pidät jotain kurissa: tunteita, viettejä vai voimaa? Jos suitset repeävät, vapautat itsesi omista pakoistasi.

Sukat kertovat kätketyistä intohimoista. Etsit nautintoja kielletyistä lähteistä.

Sukeltaminen merkitsee intohimoista rakkautta. Jos vesi on sameaa, asiat saavat levottomuutta herättävän käänteen. Se voi myös merkitä pakenemista, jos et halua kohdata unessasi totuutta. Jos suorastaan haluat sukeltaa veteen, olet valmis matkustamaan omaan itseesi. Koska sukeltaminen vaatii tarkkuutta ja siinä on omat riskinsä, uni saattaa viestiä että olisi hyvä saada jokin hanke päätökseen-

Suklaa. Suklaan syöminen unessa ennustaa vieraista. Kaakaon juominen lupaa vastoinkäymisten kautta saavutettua voittoa.

Sulkakynä lupaa menestystä kirjoittajana.

Sumu on kahden elämänvaiheen vertauskuva. Se kuvaa tunne-elämän hämmennystä, tunnekaaosta ja päämäärättömyyttä. Sinun tulisikin tehdä ratkaisusi. Älä luota liikaa muiden mielipiteisiin.

Susi edustaa vaistonvaraisuutta ja aggressiota. Unen näkijän ei pitäisikään pitää sutta vihollisena, vaan ystävänä: laumaeläimenä susi pitää huolta omistaan. Susi voi myös edustaa eläintä sisälläsi.

Suu on se ruumiin osa, jonka kautta unen näkijän minää ruokitaan. Puheen avulla välitetään ajatuksia ja tunteita. Mitä suusi puhuu? Suu kuvaa eroottisten komponenttien lisäksi ystävyyttä ja tunnesidettä.

Suudelma. Valoisassa annettu suudelma on hyvä enne, pimeässä suuteleminen on merkki petollisesta rakkaudesta. Lasten suukot ennakoivat iloista tapaamista. Suutelu kuvastaa tunnesidettä (ystävyyttä) tai toivetta saada jokin suudeltavan henkilön ominaisuuksista.

Syli. Jos istut jonkun sylissä, olet turvassa ja vältät ikävyydet. Jos joku on sinun sylissäsi, kohtaat kritiikkiä. Kissa sylissä merkitsee vaaraa.

Synnytys. Synnytys unessa viittaa uuteen hankkeeseen, uusiin ideoihin tai perusteelliseen muutoksiin, joita on odotettavissa. Se on myös luovuuden merkki.

Syöminen. Jos syöt yksin, kohtaat menetystä ja surua. Jos tytär tai tarjoilija vie lautasen pois kesken aterian, joku alainen aiheuttaa vaikeuksia.

Syöpäläinen. Huono enne. Kaikki luteet, punkit ja kirput tuovat sairautta, epäonnea ja huolia, jopa kuolemaa.

Sähköisku enteilee vaaraa ja äkillisiä muutoksia.

Sänky on hyvä enne. Sängyn petaaminen tuo uuden rakastajan, nukkuminen vieraassa sängyssä yllätysvieraita. Eläin vuodekumppanina tuo paljon huolia.

T

Taivas edustaa toivetta luovuuteen ja järjestykseen. Mihin ilmansuuntiin matkustit tai joita kohti liikuit? Pohjoinen kuvaa järkeä, mutta myös tunnekylmyyttä, etelä tunteita, länsi yötä ja vaaraa, itä puolestaan valoa.

Takki edustaa rakkautta ja lämpöä, mutta myös emotionaalista tai fyysistä suojaa. Jos takki on liian lyhyt, pieni tai ei lämmitä, viittaa se pelkoon ettei omia tarpeita tyydytetä.

Talo. Jos rakennat taloa, teet järkeviä päätöksiä. Vanha ja ränsistynyt talo ennakoi terveyden heikkenemistä. Uusi, pieni talo tuo onnea kotiin.

Talvi on huono enne. Se ennakoi sairautta ja epäonnistumista töissä.

Tarjotin ennakoi tuhlaamista. Jos tarjottimella on kalleuksia, koet miellyttävän yllätyksen.

Tanssi on vapautumisen ja initiaation symboli. Tanssijan sulautumisessa musiikkiin ja rytmiin näkyy riemu ja elämäniloa. Tanssin vertauskuvassa on myös eroottisia näkökohtia: tanssissa voit lähestyä halusi kohdetta.

Tasku unessa kertoo, että työstät henkilökohtaisia salaisuuksia ja ajatuksia, jotka pitäisit mieluummin muilta salassa.

Teatteri kuvastaa elämän näyttämöä. Ohjaamasi näytelmän juoni ja näyttelijävalinnat ovat suorassa suhteessa sinun elämääsi. Jos olet valokeilassa, haluat tulla huomatuksi. Jos olet katsoja, sinun tulisi kuunnella mitä ympäristöllä on sinulle sanottavanaan. Näetkö unessa draamaa vai komediaa, kuvaa tämän hetkistä perustunnelmaasi.

Teltta edustaa elämää sopusoinnussa luonnon kanssa, itseriittoisuutta ja riippumattomuutta. Se haastaa ottamaan etäisyyttä arjesta ja ajattelemaan asioita uudesta näkökulmasta. Se voi myös symboloida, ettet ole valmis asettumaan aloillesi.

Tee. Jos haluat unessa teetä, saat yllätysvieraita. Jos juot teetä, autat ystäviäsi. Teen läikkyminen tuo ikäviä uutisia.

Tehdas. Työpaikkana tehdas symboloi alitajuntamme työtä. Se näyttää miten rasituskykyinen sielumme on ja miten kestä olet ulkoisia vaikutuksia vastaan.

Tietokone tuo lisää vastuuta töissä. Jos et unessa osaa käyttää tietokonetta, kohtaat ylivoimaiselta tuntuvan haasteen. Tietokone symboloi myös menneisyyttä ja nykyaikaa.

Tikapuut. Tikkaita noustessa kiipeämisen tapa kertoo, miten varma olet omista kyvyistäsi. Jos tikkaat seisovat tukevasti, sinussa kytee luottamus. Huomioi olivatko tikkaat tukevat, heiluvat, menivätkö askelmat rikki vai tukiko joku niitä puolestasi?

Timantti. Hyvä enne. Timanttien omistaminen tuo tunnustusta ja onnea. Lahjaksi saadut timantit ennustavat hyvää avioliittoa. Timanttien katoaminen tuo häpeää.

Torni. Tornin tehtävä on suojella. Se myös antaa hyvän näköalan, joten se symboloi näin ymmärrystä,

Torvi kertoo iloisia uutisia, jos se on ehjä. Risa torvi tuo viestin onnettomuudesta. Jos soitat torvea, olet kumppaniasi innokkaampi menemään naimisiin.

Tuli on hyvä enne. Jos koti palaa, se merkitsee pysyvää onnea. Jos työpaikka palaa, bisnekset sujuvat erinomaisesti. Tuli ja liekit ovat positiivisessa mielessä hengen, rakkauden ja intohimon vertauskuva. Negatiivisesti ne kertovat kiukusta, turhautumista ja mielipahasta.

Tulitikut tuovat miellyttävän muutoksen ja lisäävät hyvinvointia. Tulitikun sytyttäminen enteilee hyviä uutisia.

Tulli. Unessa sinun on näytettävä, ettei sinulla ole mitään piiloteltavaa. Jos jäät kiinni salakuljetuksesta, et täytä vaatimuksia.

Tulva varoittaa sairaudesta ja menetyksistä. Jos ajelehdit tulvavedessä, avioliittosi on hajoamassa.

Tunneli. Jos olet valmis menemään tunneliin, haluat ymmärtää alitajuntaasi paremmin. Tunneli voi myös symboloida synnytyskanavaa. Valo tunnelin päässä merkitsee jälleensyntymää; muutoksia alitajunnassa.

Tuoksu. Tuoksut ovat unissa epätavallisia ja siksi ne vaativat erityistä huomiota, varsinkin jos tuoksu muistuttaa jostakin erityisestä. Merkitys näkyy siinä asiassa tai henkilössä, joka tuoksuu tai haiskahtaa nenään. Tuoksu edustaa mukavia asioita, ymmärrystä ja sympatiaa, epämiellyttävä haju puolestaan herättää inhoa, kieltäytymistä ja tyytymättömyyttä.

Tuuli. Järjen symbolina tuuli tuo unennäkijälle uusia ideoita, keveyttä ja nautintoa. Jos tuuli äityy myrskyksi, se voi viitata väkivaltaan.

Tynnyri. Tyhjä tynnyri merkitsee ilojen kaikkoamista. Täysi tynnyri lupaa juhlia ja runsautta.

Tyttö. Kaunis ja iloinen tyttö lupaa valoisaa tulevaisuutta. Laiha ja kalpea tyttö tuo perheenjäsenelle vamman.

Tytär. Hyvä enne. Huolet väistyvät.

Tyyni valtameri lupaa hyvää. Liikemiehelle menestystä, matkustajalle miellyttävää matkaa ja rakastuneelle onnen hetkiä.

Tyyny. Hyvä enne. Luvassa on palkankorotus.

Työpöytä. Jos unessasi olet työpöytäsi ääressä, kohtaat vastoinkäymisiä. Jos pöydällä on rahaa, voitat vaikeudet yllättävällä tavalla.

Tähti. Kirkas tähtitaivas lupaa terveyttä ja menestystä. Punaisena hehkuvat tähdet tuovat huolia. Tähdenlento symboloi surua.

Täi. Huono enne. Harmia läheisistä. Sairautta ja surua.

Täkki on avioliiton symboli. Puhdas täkki lupaa hyvää, reikäinen täkki kertoo, että puolisoksi ei pääse se oikea. Likainen täkki tuo onnettoman avioliiton.

Törmäys. Jos näet unta törmäyksestä, aiheutat riitaa kahden ihmisen välille.

U

Uhri. Jos valvetilassa kokee itsensä usein uhriksi, varmasti myös näkee unissaan usein olevansa väkivallan, nolausten, murtojen tai varkauksien uhri. Uni voi viitata siihen, mitä mahdollisuuksia sinun tulisi kehittää itsessäsi, jotta et olisi enää häviäjän tai uhrin asemassa. Myös huono omatunto siitä, ettei ole kohdellut toista ihmistä hyvin, voi saada tämän ihmisen ilmestymään unessa uhrina.

Uiminen on yleensä hyvä enne, jos se sujuu unessa ongelmitta. Jos uit pinnan alla, edessä on esteitä ja ponnisteluja.

Ukkonen. Ukkosen kuuleminen unessa tarkoittaa voimakkaita tunteita – kuten kiukkua, vihaa – joiden täytyisi purkautua. Tämä purkaus voi olla puhdistava ja selkeyttävä kokemus, mutta se voi olla myös tuhoisa, varsinkin jos salama iskee unessa johonkin.

Ulkomaat. Uni matkasta ulkomaille on suora enne - matkasta ulkomaille.

Ulosteet. Ulostaminen on yleensä positiivinen kuva (lanta = lannoite = kasvu). Unen näkijä pääsee eroon asioista, joita hän ei enää tarvitse, tai hän suurpiirteinen ja on valmis jakamaan.

Ummetus kuvaa saituutta, kontrollin tarvetta ja menetyksen pelkoa.

Unissakävely. Jos näet unta unissakävelystä, joudut vasten tahtoasi mukaan muutosprosessiin, joka aiheuttaa paljon huolia.

Univormu. Hyvä enne. Vaikutusvaltaiset ihmiset ovat tulossa tueksesi. Univormun käyttäminen symboloi ryhmäkuuluvuutta, uskoa auktoriteetteihin, rooliin sopeutumista, mutta myös itsensä korostamista, yritystä vaikuttaa sekä valtapyrkimyksiä. Jos näet käyttäväsi itse univormua oikeutetusti, olet saanut nämä oikeudet kykyjesi vuoksi. Kaikki muut univormu-unet kannattaa nähdä kriittisesti.

Uuni. Uuni symboloi lämpöä ja lämpimiä tunteita. Kylmä uuni kertoo rakkaudettomuudesta ja tunnekylmyydestä. Uunin tyhjän sisäosan sanotaan myös olevan yhteydessä äitiyteen, raskauteen ja syntymään.

V

Vaahto merkitsee nautinnonhaluun lankeamista. Itsesi aito kehittäminen on unohtunut. Läheisesi ovat surullisia liian suurten vaatimustesi takia.

Vaatteet. Vaatteet toimivat itseilmaisun ja roolipelien välineenä. Riippuen siitä, mitä unen näkijällä on päällään – tai ei ole – uni näyttää, millä alueilla hänen pelkonsa ovat osaako hän arvioida tilanteet oikein, millainen on hänen suhteensa vartaloonsa ja mitä hän uskoo muiden ajattelevan hänestä.

Vaimo unessa lupaa huolia ja epävakautta liikeasioihin. Jos hän on erityisen rakastettava, saavutat menestystä liikeasioissa.

Valhe, valheet. Jos unen näkijälle kerrotaan unessa valheita, se merkitsee joko a) jos valehtelija on osa unen näkijän minuutta, hän pettää itseään, hän ei halua kohdata totuutta, b) jos muut valehtelevat, uni kehottaa näkijäänsä katsomaan tilannetta tarkemmin. Häneltä yritetään salata jotakin.

Vallankaappaus. Jos itse yrität kaapata vallan, omaisuus yritetään viedä käsistäsi. Jos valta yritetään unessa viedä sinulta, voitat kilpailun.

Valo symboloi tietoisuutta, ymmärrystä, tiedostamista, elinvoimaa, toivoa ja elämäniloa. Unessa ilmestyvä valo poistaa epäilykset. Jos pelkäät valon sammumista, se voi merkitä vanhenemisen tai kuoleman pelkoa.

Vanki. Jos rakastettusi on unessasi vankilassa, hän osoittautuu petolliseksi. Jos itse joudut vangiksi, edessä on huolia ja mustasukkaisuutta.

Vankila. Olet itsesi tiellä: useimmiten syynä on ylisuuri vastuuntunto, syyllisyyden- tai ala-arvoisuudentunne.

Vampyyri on varoitus vilpillisistä ystävistä.

Vanhus unessa tietää ikävyyksiä, jotka lannistavat sinut.

Varas. Unen näkijä pelkää menetystä. Varas edustaa unen näkijä tuhlaamaa aikaa ja energiaa.

Varis tuo surua. Raakkuva varis varoittaa sinua huonosta valinnasta, johon toiset yrittävät sinua houkutella. Joku nainen juonittelee.

Varjo on oman persoonan tumma puoli, ja unessa joutuu kohtaamaan epämiellyttävät ominaisuutensa. Jos yllesi langetetaan varjo, koet olevasi alempiarvoinen.

Vasara. Kohtaat esteen, joka sinun on voitettava ennen kuin taloutesi on turvattu.

Vauva. Iloinen ja tyytyväinen vauva symboloi onnea ja rakkautta. Itkevä vauva tuo sairautta, kuumeinen vauva surua.

Veitsi on huono enne. Se symboloi riitaa ja eroa, varsinkin ruosteisena. Myös liikeasioissa on odotettavissa epäonnea. Veitsen tekemä haava tuo ongelmia kotiin.

Veli. Voi olla sekä hyvä että huono enne. Iloinen veli tuo juhlan, surullinen tai apua pyytävä veli tuo kutsun kuolinvuoteen äärelle.

Veri on unessa huono enne. Ole varovainen ja vältä tuntemattomien ihmisten lähestymisyrityksiä. Veri edustaa myös elinvoimaa. Jos unennäkijä on loukkaantunut, häneltä puuttuu tämä voima, hän tarvitsee apua. Jos verenvuoto tyrehdytetään, täytyy unennäkijän ymmärtää, että hänellä on voima selvitä elämästään.

Vesi symboloi sielun, alitajunnan ja naiseuden voimia. Vesi antaa elämää ja voimaa, se puhdistaa ja tuhoaa, se virkistää, mutta se voi myös tuoda kuoleman.

Vesiputous lupaa toteuttaa villeimmät unelmasi. Saat rohkeutta ja onni suosii sinua.

Vessa. Unessa WC on paikka, jossa unen näkijä voi päästä eroon sielunsa roskasta. Vessaan meneminen voi myös kertoa toiveesta saada enemmän yksityisyyttä.

Veto. Jos unessa lyöt vetoa, sorrut vilppiin. Jos häviät vedon, joudut huonoon seuraan ja ongelmiin. Jos voitat, onnesi kääntyy taas parempaan.

Vierailu. Jos käyt itse kylässä, edessä on hauskoja tapahtumia. Jos saat vieraita, tulossa on hyviä uutisia. Mustiin pukeutuneet vieraat tuovat suruviestin.

Viha. Jos unessa tunnet vihaa jotain tiettyä ihmistä kohtaan, tulet aiheuttamaan tälle vahinkoa, vaikkakin tahattomasti.

Vihkipuku lupaa mieluisia uusia haasteita työelämässä. Jos vihkipuku likaantuu tai rypistyy, menetät läheisen ystävän.

Vihreä on kasvun väri ja edustaa sisäistä tasapainoa ja harmoniaa.

Viidakko symboloi unessa epäluotettavuutta, spontaaniutta ja itsekkyyttä.

Violetti kuvaa kääntymistä sisäänpäin, mietteliäisyyttä, harmonian ja tasapainon sekä täydellisyyden etsintää ja kaipuuta. Myös Jumalan etsinnän voi yhdistää violettiin.

Virta. Jos katselet vuolaasti virtaavaa vettä, kohtaat odottamattomia huolia ja murheita.

Viuhka. Hyvä enne. Kuulet pian todella hyviä uutisia!

Viulu soi sopua perhe-elämään ja menestystä liike-elämään. Vaiennut, risa viulu ennustaa eroa ja kuolemaa

Voi tuo terveyttä ja hyvää mieltä. Härski voi vie sinut ruumiilliseen työhön.

Voitto on suotuisa enne, joka merkitsee voitokkuutta niin töissä kuin rakkaudessakin. Olet saamassa haluamasi.

Vuodenaika. Unessa eri vuodenajat edustavat eri elämänvaiheita: kevät lapsuutta, kesä nuorta aikuisikää, syksy keski-ikää, talvi vanhuutta. Kevät edustaa kuvastaa kasvua, muutosta ja uutta alkua, kesä hyvää elämän aikaa, rentoutumista ja hauskuutta, syksy lähestyvää loppua, taitoa tehdä yhteenveto ja päästää irti, talvi puolestaan hedelmätöntä elämänvaihetta ja kuolemaa.

Vuohi. Mäkättävän vuohen mielestä uneksija ei tee mitään oikein. Pukki on ylpeä miehuuden ja viettien voiman vertauskuva.

Vuori on merkki esteistä elämässä. Se miten nouset tai laskeudut siltä, kertoo miten tätä ongelmaa käsitellään elämässä.

Vuosijuhla päättää elämänkauden, jota sillä juhlistetaan. Unen näkijän elämässä alkaa jotakin uutta.

Vuoto merkitsee tappiota liiketoimissa ja harmeja elämässä.

Vyö on merkki sitoutumisesta huonoon hankkeeseen. Saat kuulla kunniasi.

Y

Yksi (numero). Numero yksi on alun ja yhtenäisyyden symboli. Se voi merkitä myös yksinäisyyttä.

Yksitoista. Luku, joka ylittää kymmenen, merkitsee kaaosta, epäjärjestystä ja rajattomuutta. Yksitoista on narrin luku.

Yksisarvinen, unicorn, on todella hyvä enne unessa. Luvassa on paljon onnea ja syvällistä rakkautta ja iloa.

Ympyrä. Täydellisen pyöreä ympyrä kuvastaa kokonaisuutta ja sielun energiaa. Ympyrä on turvapaikka.

Yskä on huono enne, joka tuo sairautta. Jos yskijä on joku muu kuin sinä itse, joudut vaikeuksiin mutta selviät niistä.

Yöpuku. Pyjama tai yöpuku unessa voi olla merkki rentoutumisesta ja avoimuudesta. Se voi myös edustaa pelkoa nolata itsensä.

. Yö symboloi alitajuntaa. Unessa yö tarkoittaa työpaineita ja epäonnistumisia. Pimenevä yö merkitsee huolien syvenemistä.

Z

Zombie, eläväkuollut. Jos näet unta, että olet itse zombi, koet olevasi fyysisesti ja/tai henkisesti kaukana läheisistäsi tai tilanteista, jotka piirittävät sinua. Voit myös kokea olevasi ikään kuin kuollut sisältä: tunteiden tunteminen on tällä hetkellä vaikeaa tai haastavaa. Onko sinulla paljon stressiä elämässäsi?

Jos näet unessa, että zombit hyökkäävät, koet ettet ole itsesi herra, vaan asiat joihin et voi vaikuttaa tuntuvat suurilta ja musertavilta. Unesi kuvastaa pelkoja avuttomuudesta ja nujerretuksi tulemisesta.

Ä

Äiti. Jos näet äitisi sellaisen akuin hän tänään on, enne on todella hyvä. Keskustelu äidin kanssa tuo hyviä uutisia. Väsynyt tai kuollut äiti merkitsee surua. Äidillisestä naisesta uneksiminen voi kuvastaa myös naisen ihanneminäkuvan etsintää.

Ämpäri on tyhjänä huono enne, luvaten menetystä ja epäonnistumista, mutta täytenä hyvä enne, ennustaen onnistumisesta.

Ärtymys ja ärhentely unessa on merkki stressistä, ja uni purkaa paineitasi. Hellitä vähän! Enteenä ärtymys lupaa ristiriitoja ihmissuhteisiin.

Ö

Öljy. Hyvä enne. Runsaana lainehtiva öljy tuo vaurautta. Öljykauppa kertoo liian suurista vaatimuksista ihmissuhteissa ja tuo pettymyksiä rakkaudessa. Öljy voi merkitä toivetta rentoutua, olla rauhassa ja sopusoinnussa itsensä ja ympäristönsä kanssa.

Öljylamppu. Lamppu täynnä öljyä tuo menestystä ja voitokkaita liiketoimia. Tyhjä lamppu tuo masennusta. Risa lamppu merkitsee läheisen kuolemaa.

Seuraa MTV Lifestylea Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja