Mainos

Liikuttava listaus: 10 asiaa, joita äitisi ei ikinä kertonut sinulle

Kaikki maailman äidit ovat loistavia esimerkkejä epäitsekkyydestä, myötätunnosta ja rakkaudesta. Nämä asiat ymmärrät vain, jos olet itsekin vanhempi.

Seuraavan kerran, kun näet äitiäsi, kiitä häntä kaikista niistä asioista, joita hän on sinun eteesi tehnyt. Hän on nimittäin ansainnut kaiken mahdollisen kiitoksen.

Seuraavat asiat ovat kuuluneet olennaisena osana äitisi elämään, vaikka hän ei ole niistä sinulle koskaan kertonutkaan.

1. Sait hänet itkemään – usein

Hän itki, kun sai selville olevansa raskaana. Hän itki syntymäsi aikana. Hän itki pitäessään sinua ensimmäistä kertaa sylissään. Hän itki onnesta. Hän itki, koska oli huolissaan vuoksesi. Hän elää kanssasi ilot ja surut, vaikka et sitä itse aina ymmärtäisikään.

2. Hän on kokenut kipua

Hän on antanut kehonsa synnyttäessään sinut. Hän on tuntenut kipua imettäessään sinua. Sinun olemassaoloosi liittyy niin paljon kipua, ettei kukaan pysty sitä sinulle selittämään.

3. Hän katseli sinua, kun nukuit

Hän on valvonut sänkysi vieressä aamukolmeen rukoillen, että nukahtaisit pian. Hän on laulanut sinulle tuutulauluja niin kauan, kunnes hän ei enää kyennyt pitämään silmiään auki. Ja kun viimein nukahdit, hän kävi makaamaan viereesi ja yhtäkkiä häntä ei enää nukuttanut. Hän halusi vain katsella nukkuvia kasvojasi tuntien pohjatonta rakkautta.

4. Hän on aina peloissaan

Hän on suojellut sinua syntymästäsi lähtien. Hänen sydämensä jätti lyönnin välistä, kun otit ensimmäiset askeleesi. Hän on herännyt aikaisin saattaaksesi sinut kouluun ja karkottaakseen painajaisesi. Hän ei mennyt nukkumaan, ennen kuin oli varmistanut, että olit päässyt turvallisesti kotiin. Hän haluaa aina tietää, että sinulla on kaikki hyvin.

5. Hän tietää, ettei ole täydellinen

Jokainen äiti on itsensä pahin kritisoija. Hän tietää omat puutteensa ja vihaa joskus itseään juuri näistä syistä. Hän unelmoi aina olevansa täydellinen äiti, joka tekisi kaiken oikein. Mutta hänkin on vain ihminen, joka tekee virheitä. Silti hän unohtaa välillä itsensä saavuttaakseen tämän unelmansa. Vaikka se ei ole mahdollista, hän haluaisi välillä palata ajassa taaksepäin ja muuttaa menneisyydestä jotain. Ole kiltti äidillesi, sillä hän on todella tehnyt parhaansa ollakseen niin hyvä äiti kuin mahdollista.

6. Hän kantoi sinua enemmän kuin yhdeksän kuukautta

Hän kantoi sinua pitkään siitä yksinkertaisesta syystä, että sinä todella tarvitsit häntä. Hän oppi nopeasti kuinka siivota, syödä ja nukkua samalla, kun olet hänen sylissään. Hän piti sinua tilanteessa kuin tilanteessa, koska tiesi sinun taritsevan läheisyyttä. Tunsit olosi turvalliseksi hänen sylisään ja olit iloinen siitä, hän otti sinut syliisi aina, kun halusit sitä.

7. Hänen sydämensä särkyy aina, kun itket

Äideille ei ole maailmassa mitään pahempaa, kuin kuulla lapsensa itkevän ja kyyneleiden valuvan tämän poskille. Hän teki kaikkensa lohduttaakseen sinua. Niinä kertoina kun hän epäonnistui, hänen sydämensä särkyi miljooniksi kappaleiksi. Niin tapahtuu edelleen. 

8. Hän halusi viimeisen palan kakusta

Mutta nähdessään sinun nuolevan huuliaan ja katsovan häntä suurilla silmilläsi, hän ei pystynytkään syömään sitä. Hän tiesi, että kakun antaminen sinulle tekisi hänet paljon onnellisemmaksi kuin sen syöminen.

9. Hän asettaa sinut aina etusijalle

Hän pystyi selviytymään ilman unta, ruokaa ja suihkua, sillä hän pisti sinut aina etusijalle. Hän vietti päivänsä kanssasi ja päivän lopussa hän oli yksinkertaisesti todella poikki. Mutta seuraavana päivänä hän teki kaiken alusta, ihan vain siitä syystä, että merkitset hänelle enemmän kuin kukaan koko maailmassa.

10. Hän tekisi kaiken uudestaan

Äitinä oleminen on tunteikkain työ koko maailmassa. Se tarkoittaa niin itkemistä kuin kipua, mutta samalla myös uskomattoman määrän iloa ja onnellisuutta. Kaikki se kipu, unettomat yöt ja huolet ovat kuitenkin kaiken sen arvoisia ja äitisi tekisi kaiken uudestaan milloin vain. 

Mihin äitiä tarvitaan? Entä milloin äiti on iloinen? Suomalaislapset kertovat videoilla:

Lähde: Kid101

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.