Mainos

Hulvaton listaus: 20 asiaa, jotka äidit ymmärtävät vasta synnytyksen jälkeen

Tuoreen äidin julkaisema lista paljastaa monta yllättävää sekkaa synnytyksen jälkeisistä viikoista. 

Mummy Mumbles -nimimerkkiä käyttävän bloggarin rehellinen Facebook-päivitys paljastaa, kuinka paljon kipua vastasynnyttäneet äidit joutuvat kokemaan. Moni äiti pystyy taatusti samaistumaan tähän humoristiseen listaukseen. 

20 kivuliasta asiaa...

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

1. Kipua ennen ja jälkeen. Kun jumala loi naisen synnyttämään, hän todella kusetti meitä.

2. Ensimmäinen pissasi. Ota kannu mukaasi ja kaada siitä alapäähäsi – kuin yrittäisit esittää huonon pornofilmin tähteä – se auttaa.

3. Ensimmäinen kakkasi. Ei paniikkia. Et ole saamassa toista lasta, se vain tuntuu siltä.

4. Vauvasi näyttää oudolta. Kaikki kehuvat vauvaa kauniiksi, mutta sinusta hän näyttää karvattomalta, hieman violetilta, vanhalta ryppyiseltä mieheltä, jolla on kuivunutta verta päällään.

5. Pojan alapää näyttää vähän naurettavalta. Saatat murehtia, tuleeko se näyttämään samalta hänen koko loppuelämänsä. Ilmeisesti tämä ”turvotus” laskee pian, tai jos ei, hän tulee saamaan koulussa lempinimen isopallinen.

6. Vauvan ensimmäinen kakka ei ole itseasiassa kakkaa, se on kuin tervaa. Tai sitten kätilö hiipii vauvan luokse yöllä ja täyttää hänen vaippansa siirapilla nähdäkseen, kuinka selviät siitä. Tai sitten hän haluaa nähdä, kuinka yrität epätoivoisesti googlettaa ongelmaasi ratkaisun.  

7. Ensimmäinen suihkusi on kuin kohtaus Carrie-kauhuelokuvasta. Se on normaalia. Se saattaa tuntua siltä kuin et tulisi kuntoon koskaan ja tulet kävelemään John Waynen lailla ikuisesti. Mutta tunnet olosi paljon paremmaksi suihkun jälkeen, aivan kuin olisit pessyt syntisi pois.

8. Kätilöt pitävät lapsista. He tulevat ja nostavat vauvan ilmaan ilman ennakkovaroitusta. He puristavat heitä kiveksistä ja hierovat heidän vatsojaan niin kauan, kunnes he saavat heidät kakkaamaan. Tämän tapahtuman jälkeen sinusta näyttää siltä, kuin lapsesi olisi saanut botoxia.

9. Vauvasi vihaa sinua. Se ei ole itkua, vaan hänen ilkeää kommunikointiaan, joka keskeyttää tehokkaasti kaiken, mitä olit tekemässä. Vakavasti puhuen, vauvasi ei vihaa sinua, vaikka hän näyttääkin olevan hiljaa aina silloin, kun joku muu pitää häntä sylissään. Tai vaikka hän näyttää nauttivan siitä, että hän pitää sinua valveilla öisin.

10. Tulet sanomaan sanaa "tissi" enemmän kuin olet elämäsi aikana sanonut. Siitä, että pieni ihminen imee nänniäsi, tulee todellisuutta. Tuntuu siltä, kuin olisit oikea äiti. Tai lehmä.

11. Sairaalassa on ihmisiä, jotka haistavat haavoittuvuutesi. He ottavat söpöjä kuvia ja yrittävät sen jälkeen pyytää niistä miljoonia. Jos sinulla on samanlainen puoliso kuin minulla, joudutte kohta myymään talonne saadaksenne rahaa kuviin.

12. Sairaalan ruoka on niin pahaa, että ihmiset lähtevät mieluummin kotiin tuntemaan kipua kuin jäävät sairaalan ruoan armoille. Vanukas on kuin vettä sekoitettuna tilkkaan rintamaitoa. Ja suklaamousse. Älä edes kokeile.

13. Vauva piereskelee, röyhtäilee ja hikkailee. Hän pitää outoja ääniä nukkuessaan. Toivot, että ihmiset ymmärtävät, että ääniä päästelee vauva, etkä sinä. Ei sillä, että et itse piereskelisi. Sulkijalihaksesi ei nimittäin toimi kovin hyvin tällä hetkellä.

14. Kaikki koskaan tapaamasi ihmiset haluavat tulla katsomaan sinua sairaalaan. Näytät kuolleelta ja olet edelleen niin lääkehöyryissä, että keskustelullesi ei ole mitään suodatinta. Vuodatat ulos kaiken kokemasi, eikä mikään pysäytä sinua.

15. Vatsasi muistuttaa edelleen ilmapalloa. Jos painat sitä, se muistuttaa trampoliinia. Jos vatsa paloiteltaisiin, kokit voisivat käyttää sisältöä hyytelön tekoon.

16. He haluavat sinun käyttävät ehkäisyä välittömästi. Lukematon määrä kätilöitä tulee luoksesi ja puhuu siitä, kuinka hedelmällinen olet ja kuinka todennäköistä uusi raskaus on. He kuitenkin unohtavat yhden tärkeän seikan – et nimittäin tule harrastamaan seksiä enää ikinä. Et enää koskaan halua nähdä penistä uudelleen.

17. Tunnet vihaa. Aivosi ovat vihaisia, silmäsi ovat vihaiset, vatsasi, virtsarakkosi ja vaginasi ovat vihaisia. Anna kehollesi aikaa rauhoittua, mutta juuri nyt, te ette tule yhtään toimeen.

18. Jos rinnoistasi ei tule maitoa heti, ei kannata huolestua. Totuus on, että kolmen päivän päästä rintasi unohtavat, mitä varten ne ovat olemassa ja alkavat toimia kuin puutarhaa kasteleva sadetin. En tiedä, kenen puutarhan, ehkä jonkun kuninkaan.

19. He haluavat sinun lähtevän kotiin heti. Käytät arvokasta vuodepaikkaa hyväksesi, ja heti kun he ovat varmistaneet, ettei lapsesi ole elävä Picasson maalaus, olette vapaita lähtemään. Älä lähde ennen kuin olet valmis ja saanut kaikki neuvot, mitä tulet tarvitsemaan. Kun olet kotona, vauvasi nimittäin odottaa, että tiedät, mitä olet tekemässä. Saatat toivoa, että olisit pysynyt sairaalassa hieman pidempään ja viivyttänyt edessä olevaa turvaistuinkatastrofia.

20. Lopeta murehtiminen. Et ole supernainen. Ei ole olemassa sellaista kuin normaalia, eikä ole sellaista asiaa kuin täydellinen. Hän eivät tuomitse sinua. Lapsesi on täysin riippuvainen sinusta, eikä toisesta ihmisestä vastaaminen ole helppo nakki. Hengitä äiti. Olet kasvattanut ja ponnistanut ulos lapsen. Ei ole mitään, mitä et voisi tehdä. Paitsi nukkua. Sitä et voi tehdä enää koskaan.

Millaista on huolehtia lapsesta hieman erilaisessa ympäristössä. Videolla suomalaisnainen kertoo, millaista on olla äitinä vankilassa. 

3:02

Lähde: Metro 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.