Säännöt, joita jokaisen isän tulisi noudattaa tyttärensä suhteen

Mitä kaikkea isän pitää muistaa kasvattaessaan tytärtä?

Brightside-sivusto listasi säännöt, joita isän pitäisi noudattaa kasvattaessaan tytärtä tai tyttäriä.

Oletko samaa mieltä näiden ohjeiden kanssa?

Kaikki, mitä vanhin tyttäresi kertoo sinulle, on tärkeää. Kaikki, mitä keskimmäinen tyttäresi kertoo sinulle, on tärkeää. Sama koskee nuorinta tytärtäsi. Vaikka se olisi täydellisen käsittämätöntä, se on tärkeää. Ota aikaa ja kuuntele.

Unohda äänesi korottaminen. Mutta jos vahingossa menetät hermosi, pyydä anteeksi.

Jos hän pyytää uutta lelua, ehdota, että hän antaa kaksi vanhaa lelua pikkusiskolleen.

Jos vanhin tyttäresi soittaa odottamatta, älä oleta, että hän haluaa vain rahaa. Ehkä hän haluaa vain puhua.

Halit ovat tärkeitä. Hän on pieni tyttösi, ja maailma on pelottava paikka. Ja hän on edelleen pieni tyttösi, kun hän on 22-vuotias. Tärkein asia, mitä ikinä joudut tekemään, on osoittaa tyttärellesi hellyyttä ja kiintymystä.

Jos hän haluaa auttaa kodin askareissa, anna hänelle mahdollisuus. Et löydä koskaan ahkerampaa ja tunnollisempaa pikkuapulaista.

Hänellä pitäisi olla mahdollisuus tehdä tiettyjä asioita säännöllisesti sinun kanssasi, sen sijaan, että hän tekisi niitä kumppanisi kanssa. Olipa se sitten ruoanlaittoa yhdessä, puutarhassa lehtien haravoimista tai vain hänen hiuksiensa harjaamista kylvyn jälkeen.

Tytöstä pitäisi aina tuntua siltä, että hänen isänsä suojelee häntä. Tämä alkaa siitä hetkestä, kun hän ensimmäisen kerran riitelee pojan kanssa päiväkodissa ja jatkuu aina siihen asti, kun hän pyytää sinua hakemaan hänet ensitreffeiltään sen saman pojan kanssa vuosikymmen myöhemmin – ja vielä siitäkin eteenpäin.

Oletko kyllästynyt hänen sotkuiseen huoneeseensa? Alkakaa siivota yhdessä, mutta anna hänen tehdä suurin osa työstä.

Jos teidän täytyy mennä sairaalaan, vakuuta hänelle, ettei hänen tarvitse pelätä lääkäriä. Ja muista huomauttaa, että useimmat lahjakkaista lääkäreistä maailmassa ovat joskus olleet samanlaisia pikkutyttöjä kuin hän.

Jokaisen tyttären pitäisi saada mahdollisuus lähteä matkalle isänsä kanssa. Ja hänen pitäisi saada päättää, minne matkustatte yhdessä.

Älä koskaan sano hänelle, että hänen äitinsä on väärässä jostain asiasta. 

Haluatko katsella urheilua iltaisia rankan työpäivän jälkeen? Anna sitten hänelle mahdollisuus katsoa sitä kanssasi. Television katselun tulisi olla perheen yhteistä aikaa, eikä "omaa aikaasi". Eikä sinun silloin tarvitse koskaan ostaa hänelle televisiota omaan huoneeseen.

Kaikilla tyttärillä on oikeus itkeä olkapäätäsi vastaan, kun on tarvis – vaikka se tarkoittaisi, että parhaaseen paitaasi tulisi meikkitahroja. Jos tyttärestäsi ei tunnu, että hän voi tukeutua sinuun tällä tavoin, jotain on pahasti pielessä.

Kehitä oma iltasatusi, tarpeeksi pitkä, jonka voi jakaa useisiin osiin, ja joka on täynnä erilaisia roolihahmoja. Opettele se ulkoa, ja kerro se hänelle usein.

Tyttäresi ei ole lasista tehty. Anna hänen hyppiä trampoliinilla ja juosta ympäriinsä. Ei ole maailmanloppu, jos hänen polveensa tulee naarmu.

On joitain asioita, jotka vaativat huolellista selitystä. Muistuta häntä esimerkiksi, että jos hän ei pidä kädestäsi kiinni tietä ylittäessänne, kukaan ei tajua, että tämä upea tyttö on sinun tyttäresi. Varoita häntä siitä, ettei kakku maistu kovin hyvältä, jos hän kiipeää uuniin sen kanssa.

Kaikkein tärkein asia on se, että hän yrittää. Jos hän yrittää todella kovasti oppia, kuinka maalataan, mutta ei ihan hallitse sitä vielä, anna hänelle kehuja, jotka hän ansaitsee yrittämisestä – ja johdata häntä sitten oikeaan suuntaan.

Jos sää sallii, anna tyttösi pukea ylleen, mitä hän haluaa – vaikka se näyttäisi naurettavalta.

Älä edes yritä auttaa nelivuotiasta pukemaan ylleen 15:tä vaatettaan kerralla, kun hän haluaa leikkiä pukuleikkejä. Tyttö tietää parhaiten. Mutta kun kyseessä on jokin vaikeampi asia, kuten solki, saat ojentaa auttavan kätesi.

Älä koskaan paljasta salaisuuksia, jotka hän on jakanut kanssasi – vaikka hän itse olisi jo kertonut muillekin.

Kuka on ikinä väittänyt, että voisit antaa kukkia vain kumppanillesi?

Katso myös videolta, kun suomalaislapset kertovat, mitä isit osaavat:

Lähde: Bright Side

Lue myös:

    Uusimmat