10 ärsyttävintä matkustajatyyppiä lennolla

Makaajaa, kuorsaajaa ja potkijaa. Samaan lentokoneeseen mahtuu monenlaisia ihmisiä, jotka saattavat ärsyttää kanssamatkustajia. 

Lentokoneessa voi olla usein ahdasta ja tuntemattoman vierustoverin kanssa matkustaminen saattaa aiheuttaa ongelmiakin. Oletko törmännyt johonkin näistä kymmenestä ärsyttävästä matkustajatyypistä?

1. Pälättäjä

Pälättäjä kertoo lennon aikana koko elämäntarinansa vierustoverilleen, vaikka ei edes tuntisi tätä. Pälättäjä muistaa käyttää ääntään niin, että myös muutkin matkustajat kuulevat hänen juttunsa. Jos pälättäjä käy hermoille, kannattaa vaikka laittaa korvakuulokkeet korville ja uppoutua lukemaan kirjaa tai lehteä.

2. Makaaja

Makaajan tuoli kääntyy heti lennon alussa makuuasentoon ja pysyy näin läpi lennon. Makaaja suoristaa kuitenkin tuolin heti koneen laskeuduttua, jotta seuraavalla henkilöllä olisi mukava istua sen takana. Monelta ei onnistuisi syöminen tässä asennossa, mutta makaajalle on kehittynyt aikojen saatossa kyky ruokailla myös maaten. Makaajalta voi kysyä suoraan, voisiko hän muuttaa hieman penkkinsä asentoa.

3. Tissuttelija

Alkoholi kuuluu usean matkaajan lomanviettoon. Tissuttelija aloittaa juomien maistelun jo lentokoneessa. Tissuttelija ajattelee aluksi ottavansa yhden drinkin, mutta se voi muuttua nopeastikin kymmeneksi. Kun tissuttelija on tankannut itsensä täyteen lomajuomaansa, hän muuttuu usein äänekkääksi ja punakaksi. Tämä saattaa ärsyttää kovasti muita matkustajia (varsinkin, jos tissuttelija innostuu laulamaan suosikkikappaleitaan). Kun tissuttelija on päässyt vauhtiin, häntä ei voi pysäyttää. Käänny lentohenkilökunnan puoleen, jos tissuttelija menee mielestäsi liian pitkälle.

4. Nojailija

Nojailija löytää pehmeimmän paikan jokaisesta paikasta käden käänteessä. Lentokoneessa se on yleensä viereisen matkustajan olkapää. Rohkea nojailija voi jopa siirtää päätään alemmas, aina syliin asti. Nojailija on usein läheisyyttä hakiessaan syvässä unessa, joten hänet voi työntää varovasti omalle puolelleen.

5. Kuorsaaja

Kuorsaaja ei voi itselleen mitään. Loma on voinut viedä kuorsaajan voimat, jotka saa takaisin vain nukkumalla. Kuorsaajan tökkiminen ei ole suotavaa, vaan ääneltä kannattaa suojautua hyvien nappikuulokkeiden avulla. Laita taustalle soimaan rauhallista musiikkia, sillä sekin on parempi kuin kuunnella kuorsaajan röhinää.

6. Potkija

Potkija muistaa kolauttaa jalkansa aina liikahtaessaan edessä olevaan penkkiin. Potkijan vaikutus korostuu, kun hän kuuntelee musiikkia. Saatat jopa tunnistaa jonkun kappaleen töminästä selässäsi. Potkijaa on vaikeaa rauhoittaa, mutta kannattaa ilmoittaa rauhallisesti asiasta suoraan hänelle.

7. Käsinojan valloittaja

Lentokoneessa on kahdelle penkille varattu usein kolme käsinojaa. Käsinojan valloittaja ottaakin niistä keskimmäisen vaikka väkisin. Hän lähestyy ensin hitaasti niin lähelle, että käsikarvat koskevat toisiaan. Valloittaja tietää, että tällä tapaa hän saa nojan usein heti. Ainoa mahdollisuus onkin koittaa valloittaa käsinoja ensin itse.

8. Tavarahirmu

Tavarahirmut saavat jotenkin kuljetettua hämmästyttävät määrät käsimatkatavaraa lentokoneeseen. Stuertin tarkistettua turvavyöt, hirmu kaivaa yleensä heti matkatavaransa esille ja alkaa levitellä niitä omalle paikalleen. Hän saattaa jopa kysyä, jos voisit ruveta hetkeksi hänen naulakokseen. Käsimatkatavarahirmu ei voi kuvitellakaan laittavansa tavaransa penkkien yläpuolelle ehän voivat mennä rikki. Jos tila alkaa loppua omalta puoleltasi, voit pyytää hirmua keräämään suurimmat tavarat takaisin laukkuun.

9. Pimeänpelkoinen

Lukuvalo on pimeänpelkoiselle ehdoton väline lentokoneessa. Pimeänpelkoinen sytyttää lukuvalon heti, kun ulkona alkaa hämärtää. Yöaikaan hän lukee kirjaansa niin kauan, että nukahtaa (valon tietenkin palaessa). Pimeänpelkoinen ei tee mitään väärää, sillä eihän lukuvaloa ole turhaan lentokoneeseen asennettu. Pimeänpelkoiseen kannattaakin varautua silmälapuilla.

10. Yli-innokas somettaja

Yli-innokas somettaja haluaa ottaa itsestään kuvan joka toinen minuutti. Somettaja ei tiedä miten toimia, jos hän joutuu istumaan käytävän puolella. Yleensä hän kuitenkin kurkottelee ylitsesi näpsien kuvia pilvistä. Muiden matkustajien kannattaa myös varoa somettajan kädessä olevaa kameraa tai puhelinta, joka viuhuu vinhaa vauhtia ympäriinsä. Jos innokas somettaja kurkottelee ylitsesi turhan usein, kokeile nojata vaikka vasten ikkunaa esittäen nukkuvasi. Tämä selvä vinkki rauhoittaa usein innostuneen kuvaajan.

Lue myös:

    Uusimmat