10.10. Silakkareseptikilpailun voittajat

Fetasilakat

  • 500 g silakkafileitä
  • 100 g fetajuustokuutioita öljyyn säilöttynä
  • mustapippuria
  • 0,5 dl ruohosipulia silputtuna
  • 4 murskattua hapankorppua
  • 3 rkl fetajuustopurkin öljyä

Mausta silakkafileet mustapippurilla. Murenna päälle fetajuustoa ja yrttisilppua. Nosta tyhjä filee täytetyn päälle. Nostele fileet voideltuun uunivuokaan vierekkäin. Sekoita hapankorppumuruseos ja noin 3 rkl fetajuustopurkin öljyä keskenään ja nostele muruseos fileiden päälle. Paista 225 asteessa noin 15 min.

Resepti: Sophia Imam, Vantaa

Silakkakukkoset

  • 1 pkt valmista ruistaikinaa
  • 10 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja
  • 500 g silakkafileitä
  • suolaa
  • mustapippurirouhetta 100 g
  • voimakkaan makuista juustoraastetta, esim. mustaleima
  • tuoretta tilliä
  • silppuna tuoretta timjamia

Sulata ruistaikina. Suikaloi aurinkokuivatut tomaatit. Suolaa ja pippuroi silakkafileet ja nosta niiden päälle tomaattisilppua, juustoraastetta ja silputtuja yrttejä. Taita silakaafileet kaksinkerroin. Kauli ruistaikina ja leikkaa siitä neliöitä. Nosta neliölle taitettu silakkafilee ja voitele neliön reunat vedellä, käännä neliö kiinni painellen reunat haarukalla tai sormin tiukasti kiinni. Paista noin 200 asteessa 30 min kunnes kukkoset ovat kauniin värisiä.

Resepti: Raimo Lång, Kiuruvesi

Lue myös:

    Uusimmat