Mainos

1-vuotias Elvis-poika lakkasi hengittämästä auton takapenkillä Korpilahdella – tuntematon nainen teki jotain, mistä Piia-äiti on ikuisesti kiitollinen: "Ysitien enkelit"

Ilman tienvarteen apuun pysähtyneitä ihmisiä Honkasen perheen tilanne voisi olla nyt täysin toinen.

Mökiltään kotiin Jämsään ajanut Piia Honkanen joutui painajaismaisen tilanteen eteen, kun taustapeiliin vilkaisu paljasti, että hänen pienellä pojallaan ei ollut kaikki kunnossa. Auton pysäytettyään hän sai kauhukseen huomata, ettei poika hengittänyt.

Ote Piia Honkasen Facebookiin kirjoittamasta tekstistä:

Ysitien enkelit ❤

Nykyään saa vähän väliä lukea ja kuulla, kuinka ihmiset on itsekkäitä, kiireisiä ja ihan vaan välinpitämättömiä toisiaan kohtaan. Ei pysähdytä auttamaan vaan ennemmin esitetään ettei mitään nähty ja kuljetaan ohi.

Sain eilen kokea jotain aivan muuta...

Akun loppumisen vuoksi äiti ei saanut itse soitettua hätänumeroon, vaan joutui menemään tien reunaan huitomaan apua. Ensimmäinen pysähtynyt auto oli Jämsään matkalla ollut rekka, jonka kuski soitti välittömästi hätänumeroon.

– Sain pysäytettyä rekan ja yritin taputella lasta selkään, mutta hän ei reagoinut mitenkään. Yritin roikottaa häntä myös pää alaspäin, Honkanen kertoo Korpilahden kohdalla sattuneesta pelottavasta tilanteesta.

Pian paikalle pysähtyi myös toinen auto, jonka kuljettajana ollut nainen otti tilanteen haltuunsa ja toimi puhelimen kautta saamiensa hätäkeskuksen ohjeiden mukaisesti. Poika alkoi pian virota. 

Sitä, kuinka kauan ambulanssin tulossa kesti, Honkanen ei osaa sanoa. Ajantaju oli hämärtynyt äidiltä kokonaan, mutta ilmeisesti apu oli saapunut nopeasti paikalle. Paikalle pysähtynyt nainen oli myös jäänyt pitämään kolmelle autossa odottavalle lapselle ja koiralle seuraa siksi aikaa, kunnes perhe pääsi lähtemään kohti Jyväskylän keskussairaalaan.

Auttaja tunnisti pojan tilanteen välittömästi 

Honkanen kertoo olevansa hämmentynyt siitä, että he saivat apua paikalle todella nopeasti, mikä ei todellakaan ole itsestäänselvyys. 

– Jos auto on joskus hajonnut, kukaan ei ole edes hidastunut vauhtia, Honkanen toteaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

– Pojalla oli ilmeisesti ollut virusperäinen kurkunpään tulehdus, joka oli turvottanut hengitystiet umpeen. Hän sai ambulanssissa adrenaliinia maskista, Honkanen kertoo.

Nyt pojan tilanne on kuitenkin hyvä ja perhe on päässyt kotiin. Perhe haluaakin nyt lähettää miljoonat kiitokset näille tuntemattomille ohikulkijoille, jotka eivät olleet liian kiireisiä pysähtyäkseen auttamaan.

Honkanen kertoo löytäneensä apuun pysähtyneen naisen Facebookin kautta, ja naiset ovat jo viestitelleet keskenään ja suunnitelleet mahdollista kyläilyreissua. Naisella on samanikäisiä lapsia kuin Honkasenkin perheessä. 

– Hänen tyttärellään oli ollut samanlainen tilanne, joten hän tunnisti heti mistä oli kyse ja kuinka toimia, Honkanen kertoo.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.