1.3.2004 Kasvismunakas ja tomaatti-sipulisalaatti sekä Sienifritata

Sienifritata (4 annosta)

8 kananmunaa
1 rasia tuoreita herkkusieniä
tai 1 tölkki säilykeherkkusieniä
puolikas purjosipuli
1 dl juustoraastetta (esim. parmesan tai emmental)
suolaa ja pippuria
1 tl rakuunaa
öljyä paistamiseen

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Viipaloi herkkusienet ja suikaloi purjo. Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja kuullota sienet sekä purjo pehmeiksi. Mausta kasvikset halutessasi suolalla ja pippurilla ja nosta ne hetkeksi sivuun esim. talouspaperin päälle valumaan. Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa kevyesti niiden rakenne rikki. Sekoita munien joukkoon myös mausteet. Kuumenna jälleen pannussa tilkka öljyä ja kaada munakasseos pannuun. Säädä lieden lämpöä pienemmälle ja anna massan kypsyä välillä sitä reunoilta irrotellen. Kun se on hieman hyytynyt kaada päälle purjo-sieniseos. Lisää pinnalle juustoraaste ja siirrä pannu uuniin vielä muutamaksi minuutiksi kypsymään. Tarjoile.

Kasvismunakas (4 annosta)

6 kananmunaa
3 kypsää perunaa
1 dl oliiveja
1 paprika
1dl maitoa
1 tl kuivattua basilikaa
suolaa ja pippuria
öljyä paistamiseen

Pilko perunat ja paprika kuutioiksi. Puolita oliivit. Riko kananmunat kulhoon, sekoita joukkoon maito ja mausta suolalla, pippurilla sekä basilikalla. Kuumenna paistinpannussa öljy, lisää kasvikset ja ruskista niitä hetki pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Lisää rikotut kananmunat ja jatka kypsentämistä miedolla lämmöllä kunnes munakas on kokonaan hyytynyt. Kumoa lautaselle.

Tomaatti-sipuli salaatti (4 annosta)

4 tomaattia
1 punasipuli
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl balsamicoa
1 ruukku basilikaa
suolaa, sokeria ja pippuria

Leikkaa tomaatit ja sipulit ohuiksi viipaleiksi. Mausta oliiviöljyllä, balsamicolla, suolalla, pippurilla ja sokerilla. Anna maustua 5-10 min, jonka jälkeen lisää hienonnettu basilika. Tarjoa munakkaan kera.

Reseptit: Samuli Wirgentius/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat