1.2. Lohiburgerit ja laskiaispulla

Pihvit

  • 800 g ruodotonta ja nahatonta lohta
  • 5-6 kevätsipulinvartta
  • 1 dl hienonnettua tilliä
  • suolaa
  • ruokaöljyä paistamiseen
  • 4 isoa sämpylää

Hienonna lohi tahnaksi monitoimikoneessa. Lisää joukkoon hienonnetut sipulinvarret, hienonnettu tilli ja suola.Tee taikinasta pihvejä. Kuumenna parila tai pannu ja paista pihvit öljyssä juuri ja juuri kypsiksi. Leikkaa sämpylät kahtia ja paahda molemmat puolet ruskeiksi pannulla tai uunissa. Kokoa burgerit niin, että laitat sämpylän pohjalle sinihomejuustokastiketta, lohipihvin ja punajuurilisuketta. Voit lisäillä vielä maun mukaan salaattia tai muita kasviksia. Nautiskele!

Punajuurilisuke ja kastike

  • 2 punajuurta raastettuna
  • 1 omena raastettuna
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • ruokaöljyä kuullotukseen
  • Kastike:
  • 1 prk kermaviiliä
  • 100 g sinihomejuustoa

Kuumenna pannulla öljyä ja lisää punajuuriraaste ja omenaraaste. Kuullottele niitä pannulla kunnes punajuuri on pehmennyt. Mausta sokerilla ja etikalla. Tarjoile burgerin kanssa. Valmista kastike sekoittamalla ainekset.

Omenainen laskiaispulla

  • 1 iso voisilmäpulla per syöjä
  • 2 dl omenahilloa
  • ripaus vaniljaa ja kanelia
  • 250 g mascarponejuustoa
  • 3 rkl vaahterasiirappia

Avaa pullat leikkaamalla ne halki. Sekoita omenahillon joukkoon vaniljaa ja kanelia ripaus. Mausta mascarponejuusto vaahterasiirapilla. Täytä pullat ja nautiskele!

Reseptit: Sanna Miettunen

Lue myös:

    Uusimmat