SM-liigafinaalissa kuohuttava videotuomio – Tommi Niemelä kertoi erikoisesta kulissihässäkästä

Tapparan toinen maali puhututti MTV Urheilun studiota: "Vaikea paikka" 0:58
Tapparan toinen maali puhututti MTV Urheilun studiota: "Vaikea paikka"

Pelicans jäi jalkoihin SM-liigan avausfinaalissa, kun Tappara oli parempi lukemin 3–1. Pelin kuohuttavin käänne nähtiin avauserässä, kun Pelicans haastoi Otto Leskisen tekemän maalin. Ottelun jälkeen Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä kertoi erikoisesta kulissihässäkästä.

Tappara kasvatti johtoaan ensimmäisen erän loppuhetkillä, kun Otto Leskisen siniviivalaukaus kimposi Pelicans-puolustajan Ben Bloodin kautta verkkoon.

Pelicans päätti lopulta haastaa tilanteen. Vieraat kokivat, että Tapparan Petteri Puhakka olisi estänyt Pelicansin maalivahtia Niklas Kokkoa.

– Näimme, että (Kokon) räpylä osui Puhakkaan ihan selvästi ja hän (Puhakka) esti räpylän liikettä. Sen lisäksi hänen luistimensa oli veskarin mailan edessä, Pelicansin päävalmentaja Tommi Niemelä perusteli haastopäätöstä MTV Urheilulle.

Ottelun päätuomarit Antti Boman ja Joonas Kova tarkistelivat tilannetta tovin ajan videolta. Osuma hyväksyttiin.

– Nämä ovat aina aika arpapeliä. Nyt arvottiin näin. Tuli maali ja jäähy. Näillä mennään, Niemelä totesi tuomiosta.

Video tilanteesta näkyy jutun yläreunasta.

Ratkaisu ei sinänsä harmittanut Pelicans-valmentajaa. Sen sijaan ihmetyksen kohteeksi nousi se, mitä kulisseissa tapahtui samaan aikaan.

– Jännästi juuri sillä hetkellä, kun tuli maali, niin kaikki maalikamerat menivät pois meiltä. En tiedä, että minkä takia. Siinä meni melkein 15 sekuntia ennen kuin kuva tuli takaisin, Niemelä hämmästeli.

– Ehdimme kyllä sitten nähdä, että mitä siinä tapahtui. Mutta jännästi tuo osui juuri samalle hetkelle, kun maali tuli, Niemelä jatkoi ihmettelyä.

Niemelän mukaan joukkueille tarjotaan tasan kaksi kuvakulmaa, mistä he voivat tehdä haastopäätöksiä. Käytössä on yläkamera eli maalikamera ja ottelun pääkamera.

Tapparan toinen maali masensi entistään Pelicansin heikkoa alkua. Se oli lopulta ottelun ratkaisu, kun Pelicans ei päässyt enää kunnolla lähelle.

– Meillä oli alussa vähän turhaakin jännitystä. Tosi heikko erä meiltä. Heikoimpia moneen kuukauteen, mitä olemme tässä pelanneet. Sen jälkeen peli parani ja pystyimme hallitsemaan kiekkoa. Viimeinen vaihe jäi kuitenkin vajaaksi. Siellä ei ollut sellaista rentoutta toteuttaa omaa peliä hyökkäysalueella niin, kuten olisimme halunneet. Kaikki kunnia vastustajalle. He puolustivat ydintä vahvasti ja ”Chrisu” (Christian Heljanko) oli väkevä. Mutta oli siellä kymmenkunta paikkaa tehdä. Yksi saatiin, Niemelä perkasi.

Finaalisarja jatkuu maanantaina Lahdessa.

Lue myös:

    Uusimmat