Raketteja ammuttu kohti USA:n johtaman liittouman tukikohtaa

Uutistoimistojen mukaan kyseessä oli ensimmäinen mittava isku liittouman joukkoja vastaan useisiin viikkoihin.

Pohjois-Irakista ammuttiin raketteja kohti Syyriassa sijaitsevaa Yhdysvaltain johtamien liittoumajoukkojen sotilastukikohtaa myöhään sunnuntaina, sanovat Irakin turvallisuusjoukot.

Irakin turvallisuusjoukot aloittivat lausuntonsa mukaan iskun jälkeen suuren etsintäoperaation Niniven maakunnassa ja sanoivat löytäneensä iskussa käytetyn ajoneuvon.

Uutistoimisto Reutersin lähteiden mukaan Syyrian vastaisen rajan läheltä oli löytynyt ajoneuvo, johon oli kiinnitetty raketinheitin. Iskusta epäiltyjen sanottiin paenneen paikalta toisella ajoneuvolla.

Lausuntonsa mukaan turvallisuusjoukot polttivat iskussa käytetyn ajoneuvon.

Uutistoimistojen mukaan kyseessä oli ensimmäinen mittava isku liittouman joukkoja vastaan useisiin viikkoihin.

Järjestöpomo syyttää Iranin tukemaa liittoumaa

Syyrian sotaa seuraavan, Britanniasta operoivan Syrian Observatory for Human Rights -järjestön johtaja Rami Abdel Rahman sanoi, että useita raketteja ammuttiin Irakin alueelta Syyrian kaakkoisosassa sijaitsevaan sotilastukikohtaan, jossa Yhdysvaltain joukot ovat sijoitettuna.

Rahman syytti Irakin islamilaisen vastarintaliikkeen olleen iskun takana. Iranin tukemista ryhmistä muodostuva löyhä liittouma on ilmoittautunut tekijäksi valtaosaan iskuista, joita on tehty Yhdysvaltain joukkoja vastaan lokakuun puolivälin ja helmikuun alun välillä.

Ryhmittymä on sanonut toimivansa solidaarisuudesta palestiinalaisia kohtaan sekä suuttumuksesta Yhdysvaltain tuelle Gazaa ilmaiskuin ja maahyökkäyksin moukaroivalle Israelille.

Yhdysvalloilla on noin 2 500 sotilasta sijoitettuna Irakissa ja lähes 900 rajan toisella puolella Syyriassa. Kyse on vuonna 2014 luodusta kansainvälisestä liittoumasta, joka taistelee äärijärjestö Isisiä vastaan.

Lue myös:

    Uusimmat