MM-ralliin uusi kuljettaja – debytoi erikoisissa olosuhteissa

Latvialaiskuljettaja Martins Sesks ajaa M-Sportin Rally1-autolla kesällä kisattavissa Puolan ja Latvian MM-osakilpailuissa.

MAINOS

MM-ralli yksinoikeudella
MTV Katsomossa!

Portugalin MM-ralli 9.-12.5.
To: Testi-ek klo 10 ja EK1 klo 20.45 alkaen
Pe: EK:t 2-9 klo 9.50 alkaen
La: EK:t 10-18 klo 9.50 alkaen
Su: EK:t 19-22 klo 8.50 alkaen

Kaikki suorat ajolähetykset MTV Maxilla ja MTV Katsomossa kaudella 2024.

24-vuotias Sesks nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa Ford Puman Rally1-autolla kesäkuun lopussa Puolan sorateillä. M-Sport varustaa latvialaiselle ensimmäiseen kisaan auton, jossa ei ole lainkaan hybridiyksikköä. WRC:n tiedotteen mukaan tällaista ratkaisua ei ole aiemmin nähty MM-sarjassa Rally1-autossa. 

Kotikisassaan Latviassa Sesks saa jo alleen täysitehoisen Rally1-auton. Osakilpailu on rallin MM-kalenterissa heinäkuun puolivälin jälkeen ennen Suomen MM-rallia.

Sesks sijoittui juniorien MM-sarjassa toiseksi kaudella 2020 ennen Suomen Sami Pajaria. Hän on voittanut kaksi edellistä MM-rallin maisemissa Liepajan sorateillä ajettua kisaa ja viime kesän Puolan EM-rallin.

M-Sportin osallistuminen Puolan ralliin ilman hybridiyksikön tuottamaa tehoa on osa vuoden 2024 sääntöuudistusta. Yksityiskuljettajille se mahdollistaa loivemman ja halvemman siirtymisen Rally1-autoihin.

Lue myös:

    MM-rallivideot

    Uusimmat