Konkaripoliisit MTV:lle: Viisi vuotta kateissa olleen Saara Arvan ruumiista voi löytyä vielä väkivallan merkkejä

Löytyikö sarjasaalistaja Mika Moringin uhriksi epäillyn Saara Arvan ruumis? 10:54
Katso videolta KRP:n profiloijana pitkään toimineen Thomas Elfgrenin analyysi Mika Moringista ja koko Murharyhmän keskustelu.

Rikospaikan Murharyhmän jäsenet, kokeneet poliisit Jari Kinnunen, Kenneth Eriksson ja Thomas Elfgren keskustelivat Mika Moringin tapauksesta.

Mika Moringin tappamaksi epäillyn Saara Arvan ruumis löytyi maastosta Pohjois-Savossa. Vainaja on varmistunut hammaskarttatutkimuksissa vuonna 2019 kadonneeksi Arvaksi. Arva oli nähty ennen katoamista Moringin seurassa.

Murharyhmän jäsenet arvioivat, että mahdolliset ulkoisen väkivallan merkit vainajassa voivat olla yhä nähtävissä.

– Se edellyttää kyllä, että väkivalta on mennyt luihin mutta jos vain kudoksiin, eipä siitä mitään irti saa, Elfgren toteaa.

– Riippuu tietenkin, mitä on löytynyt ja missä kunnossa ruumis on eli onko koko ruumis vai sen osia. Haasteellista se tutkinnalle joka tapauksessa on, Eriksson lisää.

– Kokonaisuus ratkaisee. Vainajan löytyminen kertoo poliisille aina jotain ja mitä enemmän se kertoo tai mitä enemmän poliisi pystyy löytöpaikkaa tutkimaan ja tulkitsemaan, sitä vaikeampaa on epäillyllä, Kinnunen sanoo.

Arvan ruumiin löysi sivullinen. Maastosta löytyi MTV:n tietojen mukaan luita ja muun muassa haperoituneita vaatteita.

– Ei vielä tiedetä, onko löytöpaikka mahdollisesti myös henkirikoksen tekopaikka. Sieltähän voi löytyä jotain sellaista, mikä sitoo epäillyn tähän, Eriksson sanoo.

Yksi, neljä, kahdeksan

Elfgrenin mukaan poliisi on varmasti tehnyt alueella laajaa paikkatutkintaa. Ruumiin löytymiseen liittyen hän kertoo myös, mitä tarkoittaa 148-muistisääntö.

– Se kertoo sen, kuinka nopeasti ruumis kehittyy mätänemistilaan. Eli yksi viikko maalla, 4 viikkoa vedessä ja 8 viikkoa haudassa. Tämä nyrkkisääntö antaa ymmärrystä siihen, mitä on odotettavissa, kun ruumis löytyy.

Poliisi kuulee Arvan taposta epäiltyä Mika Moringia alkuviikosta. Moring on kiistänyt henkirikosepäilyt. Häntä epäillään myös edelleen kateissa olevan Katja Miinalaisen taposta.

Moring istuu parhaillaan kuuden vuoden vankeustuomiota väkivalta- ja seksuaalirikoksista.

– Tyypillinen saalistaja, predator. Ovatko hänen kaikki uhrinsa edes selvillä, Kinnunen sanoo Moringista.

Katso videolta KRP:n profiloijana pitkään toimineen Elfgrenin analyysi Moringista ja koko Murharyhmän keskustelu.

Lue myös:

    Uusimmat