Sitruunainen katkarapupasta chilillä vauhditettuna

MTV Oy, All rights reserved

Mietin vuosi sitten, etten enää kirjoittaisi tänne pastareseptejä. Kun viime vuoden suosituimmaksi postaukseksi ilmeni Pasta Carbonara (reilusti yli 20 000 lukijaa!), tulin toisiin aatoksiin. En halua kirjoittaa itselleni vaan teille. Mikäli arki kaipaa vinkkejä hyviin pastaruokiin, tarjoan niitä ilomielin. Rakastan pastaa, mutta olen vähentänyt sen syömistä hiilareiden pelossa. Muuten voisin syödä sitä vaikka viisi kertaa viikossa. Tehdään siis diili. Bloggaan tavallista parempia pastaonnistumisia sekä joskus absoluuttisen oikeita tapoja kokata pastaklassikoita. 

Viime viikko oli melkoisen kiireinen (kuten koko alkuvuosi) ja halusin nopeaa ja raikasta ruokaa. Raikkaudesta mieleeni tulee ensimmäisenä aina sitruuna ja katkarapu, joten niillä mentiin. Pastaa helpoksi rungoksi. Mikään ei täydennä tätä komboa kuten chili. Tulin puolivahingossa tehneeksi vanhan suosikkini, jonka aineksista syntyy muuten loistavat pizzatäytteetkin, kun lisää vielä rucolaa. Ja mikä parasta, pastakastike valmistuu pastan kypsentyessä. Lasiin kaadoin näytteeksi saamaani, tämän(kin) kanssa hyvin toimivaa Wolfbergerin Riesling-Pinot Gris'tä.

PS.Katsothan, että katkaravut ovat kestävästi MSC-kalastettuja. Tunnus näkyy pakkauksissa.

Sitruunainen katkarapupasta

neljälle

500 g spaghettia

180-200 g katkarapuja

1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna

0,5-1 punainen chili, tulisuudesta ja sietokyvystä riippuen, hienonnettuna

1 dl kuivaa valkoviiniä

1 luomusitruunan mehu

1/2 luomusitruunan kuori raastettuna

2 kevätsipulia, ohuina siivuina

oliiviöljyä

suolaa

pippuria

(yrttejä viimeistelyyn)

Kiehauta pastavesi. Lisää 1 rkl suolaa per 1 litra keitinvettä. Laita pasta kiehumaan. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lorauta pohjalle oliiviöljyä. Lisää valkosipulisilppu ja kuullota vajaa minuutti. Älä anna ruskistua. Lisää chilisilppu ja sekoita 10 sekuntia. Kippaa mukaan valkoviini sekä sitruunan mehu ja kuori. Anna hautua vajaa 2 minuuttia. Kun pasta alkaa olla al dente, heitä kastikkeeseen mukaan katkaravut ja anna kypsentyä reilun minuutin. Ota hiukan pastan keitinvettä talteen. Valuta pasta ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Lisää mukaan kevätsipulisiivut sekä tarvittaessa hiukan pastavettä. Tarjoile nopsaan. Päälle voit laittaa yrttejä kuten persiljaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!