Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruoka

Linssipasta
LinssipastaMTV
Julkaistu 22.11.2019 09:21

MTV LIFESTYLE

Linssit ovat ruoka, jota syödessä mietin aina, miksen syö niitä useammin. Tampereen Culinaria Keittiöelämää -kauppa jakoi syksyllä niin houkuttelevan linssipastareseptin italialaiselta ruokasivulta, että oli pakko ottaa linssit taas työn alle.

Uhmasin jossain määrin italialaisia tapoja kokata ja muokkasin hiukan valmistusmetodeja mun tyylisiksi. Tässä on niin täydellinen syys- tai pakkaspäivän ruoka kuin olla ja voi. Runsaasti makuja, syviä aromeja ja höyryvän muheva annos edessä. Bellissimo!

PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja  Twitterissä.

HUOM! Voit hyvin jättää pekonin pois tehdäksesi kasvisversion ja parmesaanin voit korvata kevyesti paahdetulla mantelirouheella tehdäksesi ruoasta vegaanisen.

Linssipasta

4 hlölle


350 g pientä pastaa
200 g linssejä, huuhdeltuna
80 g pekonia, hienonnettuna
1 porkkana, hienonnettuna
1 sipuli, hienonnettuna
1 sellerinvarsi, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
0,5-1 tl chilirouhetta
2 rkl tomaattipyreetä
1 l kasvislientä
1 rosmariininvarsi
1 timjaminvarsi (jos niitä pehmeitä riukuja, niin muutama varsi)
kourallinen parmesaaniraastetta
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Laita pekonisilppu kattilaan ja laita kattila kuumenemaan keskilämmölle. Anna pekonin paistua ja rasvan sulaa. Lorauta hiukan öljyä pohjalle ja kaada sekaan porkkana-, sipuli- ja sellerisilppu. Kuullota muutama minuutti. Lisää valkosipulisilppu ja chilirouhe ja kuullota vielä minuutti. Lisää sekaan tomaattipyree, sekoita ja anna seoksen kypsyä vielä minuutti.

Lisää huuhdellut linssit ja kaada päälle puolet kasvisliemestä. Sido rosmariinin- ja timjaminvarret yhteen (jotta ne on myöhemmin helppo nostaa pois) ja lisää seokseen. Sekoita kunnolla ja peitä kannella. Anna porista hissukseen puolisen tuntia tai kunnes linssit alkavat pehmetä. Kurkkaa välillä nesteen määrää ja lisää lientä, jos uhkaa kuivua. Lisää mukaan pasta ja loput liemestä. Keitä pasta al denteksi ja vahdi keittäessä, että nestettä on tarpeeksi. Säädä lopussa nesteen määrä mieleiseksi. Joku voi tykätä melko kuivasta, toinen melkein keittomaisesta – molempi parempi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Ripottele pinnalle parmesaania ja tarjoile höyryävän kuumana.

Lisää aiheesta:

Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksillaMehevä maissi-kanapannuKantarelli-kukkakaalirisotto tillilläTuoretomaattikeitto katkaravuillaKasvis-pho eli vietnamilainen nuudelikeitto (vegaaninen)Pasta alla Norma - eteläitalialainen klassikko
talviruokaitalialainenpastareseptilinssit

Tuoreimmat aiheesta

talviruoka
  • 06.12.201815:59
    rösti

    Perunapaistikkaat ja mätiä - vaihtoehto blineille

  • 06.01.201617:13
    Guinness

    10 + 1 pataa pakkaspäiville

  • 16.12.201419:02
    Italia

    Punaviinissä marinoitu jänis ja gratinoitu polenta

  • 22.11.201318:55
    kassler

    Valkoviinissä haudutettuja possunposkia ja kermainen ruusukaali-taatelimuhennos

  • 21.12.201210:17
    lammas

    Lampaanpotkat Roquefort-spelttirisoton ja mustikka-vodkakastikkeen kera