Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera
Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera.
Hedelmämehuissa hautunut kassler saa säpäkkyyttä happaman maukkaista chileistä ja punasipulista.
Tacot ovat tulleet mulle kokkailun turvasatamaksi. Kun en keksi, mitä söisi, käy ajatus tacoista aina mielessä. Ne ovat helppoa ja nopeaa ruokaa, jossa pystyy hyödyntämään myös tähteitä. Tämä versio ei ole tosin nopea, koska lihaa täytyy hauduttaa hajoamispisteeseen, mutta varsinaista aktiivista tekemistä ei ole erityisen paljon. Tuloksena on erittäin maukas taco, johon sopii niin lempeä kuin hyvin tulinenkin makumaailma, jota voi säätää erilaisilla chileillä.
PS. Tsekkaa myös muut taco-reseptit!
PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.
Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera
Liha:
600 g porsaan kassleria, n. 5 x 5 cm paloina
1 sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl kuivattua oreganoa
2 dl appelsiinimehua
1 dl ananasmehua
1 laakerinlehti
kasviöljyä
suolaa
mustapippuriaLisäksi:
tortilloja
punakaalia, ohueksi siivutettuna
fetaa, murusteltuna
pikkelöityä chiliä (resepti alla)
pikkelöityä punasipulia (resepti alla)
Mausta lihapalat suolalla ja pippurilla - reippaalla kädellä. Lorauta kattilan tai syvän kasarin pohjalle hiukan öljyä ja lämmitä keskilämmölle. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä minuutti. Lisää kaikki ainekset paitsi liha ja kiehauta. Lisää liha. Laske lämpöä ja anna lihan hautua kannen alla 2-3 tuntia tai kunnes se on helposti revittävissä säikeiksi. Ota liha nesteestä ja anna hetki jäähtyä. Revi liha kahdella haarukalla säikeiksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
Pikkelöity chili:
5 chiliä oman maun mukaan, hienonnettuna ilman siemeniä
2 limen mehu
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaaPikkelöity punasipuli:
1 punasipuli, pilkottuna neljään osaan ja siivutettuna
5 limen mehu
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa
Paahda tacoja hetki molemmilta puolilta. Täytä ne lihalla, pikkelöidyllä chilillä ja punasipulilla ja viimeistele punakaalilla ja fetalla.
Pikkelöity chili:
Sekoita ainesosat keskenään ja anna maustua vähintään puoli tuntia. Voit tehdä nämä vaikka edellisenä päivänä.
Pikkelöity punasipuli:
Sekoita ainesosat keskenään ja anna maustua vähintään puoli tuntia. Voit tehdä nämä vaikka edellisenä päivänä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia