Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

MTV
Julkaistu 12.09.2019 15:10

MTV LIFESTYLE

Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera. 

Hedelmämehuissa hautunut kassler saa säpäkkyyttä happaman maukkaista chileistä ja punasipulista.

Tacot ovat tulleet mulle kokkailun turvasatamaksi. Kun en keksi, mitä söisi, käy ajatus tacoista aina mielessä. Ne ovat helppoa ja nopeaa ruokaa, jossa pystyy hyödyntämään myös tähteitä. Tämä versio ei ole tosin nopea, koska lihaa täytyy  hauduttaa hajoamispisteeseen, mutta varsinaista aktiivista tekemistä ei ole erityisen paljon. Tuloksena on erittäin maukas taco, johon sopii niin lempeä kuin hyvin tulinenkin makumaailma, jota voi säätää erilaisilla chileillä.

PS. Tsekkaa myös muut taco-reseptit! 

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja  Twitterissä. 

Hedelmäiset nyhtöpossutacot pikkelöidyn chilin ja sipulin kera

Liha:

600 g porsaan kassleria, n. 5 x 5 cm paloina
1 sipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 rkl valkoviinietikkaa
1 tl kuivattua oreganoa
2 dl appelsiinimehua
1 dl ananasmehua
1 laakerinlehti
kasviöljyä
suolaa
mustapippuria

Lisäksi:

tortilloja 
punakaalia, ohueksi siivutettuna
fetaa, murusteltuna
pikkelöityä chiliä (resepti alla)
pikkelöityä punasipulia (resepti alla)

Mausta lihapalat suolalla ja pippurilla - reippaalla kädellä. Lorauta kattilan tai syvän kasarin pohjalle hiukan öljyä ja lämmitä keskilämmölle. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja kuullota vielä minuutti. Lisää kaikki ainekset paitsi liha ja kiehauta. Lisää liha. Laske lämpöä ja anna lihan hautua kannen alla 2-3 tuntia tai kunnes se on helposti revittävissä säikeiksi. Ota liha nesteestä ja anna hetki jäähtyä. Revi liha kahdella haarukalla säikeiksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.

Pikkelöity chili:

5 chiliä oman maun mukaan, hienonnettuna ilman siemeniä
2 limen mehu
1 rkl oliiviöljyä
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa

Pikkelöity punasipuli:

1 punasipuli, pilkottuna neljään osaan ja siivutettuna
5 limen mehu
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl kuivattua oreganoa
1 tl suolaa

Paahda tacoja hetki molemmilta puolilta. Täytä ne lihalla, pikkelöidyllä chilillä ja punasipulilla ja viimeistele punakaalilla ja fetalla.

Pikkelöity chili:

Sekoita ainesosat keskenään ja anna maustua vähintään puoli tuntia. Voit tehdä nämä vaikka edellisenä päivänä.

Pikkelöity punasipuli:

Sekoita ainesosat keskenään ja anna maustua vähintään puoli tuntia. Voit tehdä nämä vaikka edellisenä päivänä.

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäPav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaVälimerellinen kurpitsa-lihapataChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäGrillattu munakoiso mojo de ajo -kastikkeella ja salsa verdelläMachomo ja maissisalsa
chilipulled porknyhtöpossutacoresepti

Tuoreimmat aiheesta

chili
  • 28.03.201906:30
    thai

    Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliin

  • 14.03.201921:01
    kiinalainen

    Sichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljyllä

  • 31.01.201920:05
    pasta

    Lihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pasta

  • 23.12.201820:49
    kiinalainen

    Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistä

  • 15.10.201718:53
    burrito

    BBQ-kastike chipotle-chilillä ja maapähkinävoilla