Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliin

Jos et ole vielä uskaltanut kokkailla thai-ruokaa, tästä on turvallista aloittaa. Jos thai-ruoka on jo tuttua, tämä ruoka uppoaa varmasti. Siinä on kaikki thai-keittiön olennaiset elementit ja makuja voi säätää helposti.

Voi niitä aikoja! Voi niitä aikoja, kun ensi kertaa otti ja ottaa uuden maan keittiön ensi kertaa käsittelyyn. Tämä kokkailujeni alkuinnostuksen resepti taisi olla alunperin Jamie Oliverin käsialaa, joten autenttisen thai-jutun saa kyseenalaistaa. Tämä on kuitenkin resepti, jossa käytetään kaikkia thai-keittiön kulmakiviä: limeä, chiliä, kalakastiketta, soijaa, inkivääriä, korianteria ja minttua. Ne olivat taannoin eksoottinen kombo. Olinhan vielä muutama vuosi ennen ensikokkausta, 90-luvulla, ihmetellyt Uudenmaankadun Ysibaarissa kanakorianteri-annoksessa, mitä se anteri on.

PS. Tsekkaa myös muut kaukoaasialaiset reseptit! Ja muista, että päivän ruoka- ja muut seikkailut näkee parhaiten Facebookissa, Instagramin Storiesissa ja Twitterissä.

Nuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä
4 hlölle
300 g nuudeleita (riisinuudelit paras vaihtoehto)
200 g porsaan tai kanan jauhelihaa
150 g katkarapuja
2 tl viismaustetta
1 punasipuli ohueksi suikaloituna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 limen mehu
0,5 limen raastettu kuori
peukalonpään kokoinen pala inkivääriä, raastettuna
2 rkl kalakastiketta
1-2 tuoretta chiliä suikaloituna
1-2 kourallista paahdettuja cashew- tai maapähkinöitä
1 puska korianteria
1 puska minttua
2 rkl soijaa
kasviöljyä (pähkinäöljy parasta)

Liota tai keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Kuumenna pannu, lorauta hiukan öljyä ja paista jauheliha. Mausta sitä viismausteella. Lisää sipuli, inkivääri, chili, limeraaste ja valkosipuli. Paista nopeasti. Lisää katkikset ja nuudelit, paista ja kääntele pikku hetki. Lisää kalakastike, limenmehu ja yrtit. Pyörittele kaikki sekaisin ja lorauta soijaa mukaan. Tarjoile heti.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja