Törmään enää harvoin uusiin mielenkiintoisiin ja yksinkertaisiin pastaohjeisiin, mutta tämä New York Timesin mausteinen kirsikkatomaattipasta alkoi soittaa heti kelloja. Pasta toimii myös ilman chiliä ja vegaani voi korvata juuston vegaanisella vaihtoehdolla tai jättää sen pois.
Tämän pastan hienous syntyy tuoreiden kirsikkatomaattien karamellisoimisen kautta saadulla syvyydestä, jolle chili tuo syvyyttä ja säpäkkyyttä sekä hauskoista, rapsakoiksi paistetuista kapriksista, jotka olivat tyyliltään uusi tuttavuus. Pienet nökäreet kermaista ricottaa pehmensivät kokonaisuutta mukavasti, kun taas parmesaani tai pecorino veisivät makua yhä syvempään päähän.
Muokkasin alkuperäistä reseptiä erilaisella rytmityksellä, koska siinä pastaa keitettäisiin lopulta 15 min. Voi kauheeta. Kantsii aina muistaa, että pasta ei odota ketään tai mitään, vaan muut odottavat sitä.
PS. Tämä blogi siirtyy vuodenvaihteessa osoitteeseen sivumaku.fi. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) ja Twitterissä.
