Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

MTV
Julkaistu 11.12.2019 14:31

MTV LIFESTYLE

Törmään enää harvoin uusiin mielenkiintoisiin ja yksinkertaisiin pastaohjeisiin, mutta tämä New York Timesin mausteinen kirsikkatomaattipasta alkoi soittaa heti kelloja. Pasta toimii myös ilman chiliä ja vegaani voi korvata juuston vegaanisella vaihtoehdolla tai jättää sen pois.

Tämän pastan hienous syntyy tuoreiden kirsikkatomaattien karamellisoimisen kautta saadulla syvyydestä, jolle chili tuo syvyyttä ja säpäkkyyttä sekä hauskoista, rapsakoiksi paistetuista kapriksista, jotka olivat tyyliltään uusi tuttavuus. Pienet nökäreet kermaista ricottaa pehmensivät kokonaisuutta mukavasti, kun taas parmesaani tai pecorino veisivät makua yhä syvempään päähän.

Muokkasin alkuperäistä reseptiä erilaisella rytmityksellä, koska siinä pastaa keitettäisiin lopulta 15 min. Voi kauheeta. Kantsii aina muistaa, että pasta ei odota ketään tai mitään, vaan muut odottavat sitä.

PS. Tämä blogi siirtyy vuodenvaihteessa osoitteeseen sivumaku.fi. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa  (myös Stories) ja  Twitterissä.

Chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

4 hlölle

450 g kuppipastaa eli orecchiette tai tofette, miksei simpukkapasta gnocchikin
4 rkl oliiviöljyä
3 rkl kapriksia, valutettuna
3 rkl tomaattipyreetä
3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1-2 tl chilirouhetta maun mukaan
700 g kirsikkatomaatteja, halkaistuna
1 puska basilikaa, hienonnettuna
ricottaa, parmesaania tai pecorinoa viimeistelyyn
suolaa
mustapippuria

Kuumenna puolet öljystä pannulla. Taputtele kaprikset vielä talouspaperilla kuiviksi ja lisää pannulle. Paista ne rapsakoiksi välillä sekoittaen, 3-5 min. Nosta kaprikset kuivumaan talouspaperin päälle.

Laita pastavesi kuumenemaan isoon kattilaan. Lisää pannulle tomaattipyree ja kypsennä sitä keskilämmöllä hämmennellen pari minuuttia, kunnes sen väri hiukan syvenee. Lisää loput oliiviöljystä, valkosipuli ja chilirouhe. Kuullota pari minuuttia.

Kun pastavesi kiehuu kattilassa, lisää suola. Laita pannulle mukaan kirsikkatomaatin puolikkaat. Mausta niitä suolalla ja pippurilla. Anna paahtua muutama minuutti. Lisää 2 dl pastan keitinvettä tomaattiseokseen. Laita pasta kiehumaan.

Hämmennä välillä tomaattiseosta. Kun pasta alkaa olla al dente, valuta se, mutta säästä varoiksi kupillinen keitinvettä, jolla voit jatkaa kastiketta, mikäli näyttää liian kuivalta. Sekoita tomaattikastikkeeseen puolet basilikasta ja mausta mieleiseksi. Sekoita kattilassa keskenään pasta ja kastike.

Annostele pasta lautasille ja ripottele pinnalle kapriksia, juustoa  ja loput basilikasta. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruokaBoltsi-gnocchi -paistosNopea ja supermaukas papu-salamipastaMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Pastaklassikko: Cacio e PepePasta alla Norma - eteläitalialainen klassikko
vegeruokakasvisruokakasvispastareseptipastareseptipasta

Tuoreimmat aiheesta

vegeruoka
  • 09.09.201921:30
    härkäpapu

    Vegaaniset Dan Dan -nuudelit ja Beanit-härkäpapusuikaleet

  • 17.10.201819:45
    intialainen

    Saag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla