Tumma ja tyylikkäästi tulinen nuudeliwokki osoittaa, miten surkea taso Suomen kiinalaisissa ravintoloissa on (paria poikkeusta lukuun ottamatta).
Setsuanin/Sichuanin keittiö on kulinaarinen aarre, jota Suomessa ei ole vielä kunnolla löydetty. Rakastan sen syviä makuja ja setsuaninpippurin sekä chilin hiljaa, mutta varmasti kasvavaa poltetta aterian edetessä.
Löysin mainion ja helpon nuudelireseptin, jossa kana kohtaa makuja tulvivan kastikkeen chiliöljyn kera. Tällaiset ruoat viestittävät parhaiten siitä, miten surkealla tolalla länsimaistuneet, kliseisen tylsät kiinalaiset ravintolat meillä ovat. Testaa ja huomaa itse!
PS. Tsekkaa myös muut kaukoaasialaiset reseptit! Ja muista, että päivän ruoka- ja muut seikkailut näkee parhaiten Facebookissa, Instagramin Storiesissa ja Twitterissä.
1 dl maapähkinäöljyä (tai rypsiöljyä) 6 valkosipulinkynttä, hienonnettuna 1-2 tl chilirouhetta 3 cm inkivääriä raastettuna 2 rkl seesaminsiemeniä 200 g munanuudeleita 1,25 dl soijaa, mietosuolaista 0,75 dl riisiviinietikkaa 2 rkl hunajaa 2 rkl sambal oelek -chilitahnaa (tai vastaavaa) 250 g broilerin jauhelihaa (tai possun) 1 punasipuli, ohueksi viipaloituna 4 kevätsipulia hienonnettuna 1/2 kiinankaalta, hienonnettuna
