Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Sichuanilainen kana-nuudeliwokki chiliöljyllä

Julkaistu 14.03.2019 21:01

Tumma ja tyylikkäästi tulinen nuudeliwokki osoittaa, miten surkea taso Suomen kiinalaisissa ravintoloissa on (paria poikkeusta lukuun ottamatta).

Setsuanin/Sichuanin keittiö on kulinaarinen aarre, jota Suomessa ei ole vielä kunnolla löydetty. Rakastan sen syviä makuja ja setsuaninpippurin sekä chilin hiljaa, mutta varmasti kasvavaa poltetta aterian edetessä.

Löysin mainion ja helpon nuudelireseptin, jossa kana kohtaa makuja tulvivan kastikkeen chiliöljyn kera. Tällaiset ruoat viestittävät parhaiten siitä, miten surkealla tolalla länsimaistuneet, kliseisen tylsät kiinalaiset ravintolat meillä ovat. Testaa ja huomaa itse!

PS. Tsekkaa myös muut kaukoaasialaiset reseptit! Ja muista, että päivän ruoka- ja muut seikkailut näkee parhaiten Facebookissa, Instagramin Storiesissa ja Twitterissä.

1 dl maapähkinäöljyä (tai rypsiöljyä) 6 valkosipulinkynttä, hienonnettuna 1-2 tl chilirouhetta 3 cm inkivääriä raastettuna 2 rkl seesaminsiemeniä 200 g munanuudeleita 1,25 dl soijaa, mietosuolaista 0,75 dl riisiviinietikkaa 2 rkl hunajaa 2 rkl sambal oelek -chilitahnaa (tai vastaavaa) 250 g broilerin jauhelihaa (tai possun) 1 punasipuli, ohueksi viipaloituna 4 kevätsipulia hienonnettuna 1/2 kiinankaalta, hienonnettuna

Sichuanilainen nuudeliwokki kanalla ja chiliöljyllä

6 hlölle














Tee ensin chiliöljy. Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää öljy, valkosipuli, inkivääri ja chilirouhe. Anna lämmetä ja hämmentele muutama minuutti. Lisää seesaminsiemenet ja sekoittele minuutti. Ota pannu levyltä ja valuta öljy kuppiin tai kippoon.

Keitä munanuudelit pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta nuudelit ja huuhtele pitkään kylmällä vedellä, kunnes nuudelit ovat jäähtyneet.

Sekoita yhteen soija, viinietikka, hunaja, sambal oelek ja 0,5 dl vettä.

Kuumenna paistinpannu keskilämmölle. Lisää mukaan jauheliha. Mausta mustapippurilla ja ruskista liha kauttaaltaan muutaman minuutin ajan. Lisää puna- ja (puoliksi) kevätsipulit ja kypsennä sekoitellen 2-3 min. Kaada sekaan soijaseos, sekoita ja laita mukaan kiinankaali. Kiehauta ja laske lämpöä. Anna kaalin pehmentyä muutama minuutti.

Sekoita mukaan nuudelit ja 2 rkl chiliöljyä. Anna nuudelien kuumeta ja ota liedeltä. Lorauta mukaan loput chiliöljystä ja ripottele sekaan kevätsipulit. Tarjoile.

Lisää aiheesta:

"Tämä oli hitti!" – rapea nuudeliomeletti maistuu koko perheelleVegaaniset Dan Dan -nuudelit ja Beanit-härkäpapusuikaleetMehevä maissi-kanapannuPav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaNuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliinIntialainen voikana - syntisen hyvää
kiinalainenreseptinuudeliwokkikanareseptibroilerireseptikanabroilerisichuanilainensetsuanilainenchili

Tuoreimmat aiheesta

kiinalainen
  • 09.09.201921:30
    härkäpapu

    Vegaaniset Dan Dan -nuudelit ja Beanit-härkäpapusuikaleet

  • 23.12.201820:49
    resepti

    Kung Pao - kiinalainen klassikko kanasta, maapähkinöistä ja chilistä

  • 11.09.201817:48
    resepti

    Ma You Ji - kanaa seesamiöljyssä taiwanilaisittain

  • 14.06.201818:27
    lihapulla

    Lihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittain

  • 01.12.201518:00
    jauheliha

    Dan dan -nuudelit - sichuanilaista katuruokaa