Lihaisan tulinen Pasta Diavolo - täydellinen pakkaspäivän pasta

Fra diavolo -kastike (”veli piru”) on maltillisesti, mutta tuntuvasti tulinen tomaattikastike. Klassisesti sitä käytetään hummeripastan soosina. Alkunsa se sai New Yorkin amerikanitalialaisissa ravintoloissa. Kuten tyypillistä, moni ravintola ilmoittaa keksineensä sen.

Chilinen pastakastike on täydellistä talviruokaa ja etenkin, kun korvasin hummerin ja muut merenelävät pekonilla ja salamilla. Mausta soosi maun mukaan, mutta varmista, että chili ainakin hiukan tuntuu, mutta ei polta kunnolla ja peitä muita makuja.

HUOM! Oliiviöljyä tulee melko paljon ja se on siellä tasapainottamassa tulisuutta.

PS. Uusimmat kokkailut näet aina Sivumaun Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä!

Lihaisa pasta diavola
4-6 hlölle
100 g salamia, hienonnettuna
150 g pekonia, hienonnettuna
1 dl oliiviöljyä
8 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
1 tl chilirouhetta
1-2 tl Tabascoa tai muuta chilikastiketta
400 g tomaattimurskaa (tai passata-kastiketta)
500 g pastaa (esim. spaghetti tai penne)
kourallinen raastettua parmesaania + puoli kouraa viimeistelyyn
suolaa
mustapippuria

Surauta sauvasekoittimella tomaattimurska sileäksi. Laita paistinpannu tai kattila lämpenemään ja laita mukaan pekoni- ja salamipalat. Anna lihan rasvan sulaa jonkin aikaa ja lisää öljy, valkosipuli ja chilirouhe. Anna kypsyä minuutti pari ja lisää tomaatti. Kiehauta ja anna hautua keittyä hiukan kasaan keskilämmöllä n. 12 min. Lisää puolivälissä Tabascoa syöjille sopiva määrä. Keitä sillä välin pasta.

Keitä pasta melkein al denteksi suolavedessä. Valuta pasta ja ota 1 dl keitinvettä talteen.

Sekoita pasta ja kastike keskenään kattilassa. Kypsennä pastaa vielä 1-2 minuuttia. Sekoita parmesaaniraaste kunnolla joukkoon. Mausta mustapippurilla. Lisää tarvittaessa keitinvettä. Annostele lautasille ja ripottele pinnalle parmesaania ja hiukan oliiviöljyä. Tarjoile ja nauti.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.