Reuben Stromboli - supermaukas pizzarulla

MTV Oy, All rights reserved

Reuben Sandwich on jenkkiklassikko omassa sänkkärisarjassaan. Leivän väliin pastramia, emmentalia ja hapankaalia sekä mausteista, majoneesipohjaista ”venäläistä kastiketta”. Anna itsellesi hetki miettiä tuota komboa. … Noin. Tulee väistämättä hiuko. Kun tuohon heittää vielä sanan pizza, pitäisi kuolan jo valua. Heitin leipätäytteet amerikanitalialaishenkisen stromboli-pizzarullan väliin ja dippailin soosiin. Uuuuh, mama!

Sitä alkoi miettiä, miksei strombolin tapaista ole myynnissä siivuina missään. Järkyttävän hyvää, mehevää ja väliin saa laitettua mitä vain keskenään sopivaa eli kantsii muistaa myös tähderuokana. Toimii niin oluen, viinin kuin kahvittelunkin kanssa. Brunssilla ja piknikillä napakymppi.

VINKKI!Homma toimii millä tahansa leikkeleellä, helposti sulavalla juustolla ja tarvittaessa lisähöysteellä.

VINKKI 2! Testaa myös toista erinomaista stromboli-ohjetta!

Reuben Stromboli

4:lle pääruoaksi, 8:lle naposteluun

350 g hapankaalia

350 g pastramia

tusina viipaletta emmentalia

kananmuna

1 rkl kuminansiemeniä

1 annos pizzataikinaa (alla)

venäläistä kastiketta (alla)

Venäläinen kastike:

4 suolakurkkuviipaletta

1 dl majoneesia (ohje)

1 rkl ketsuppia

1 tl worcestershire-kastiketta

1/2 sitruunan mehu

1 tl raastettua piparjuurta

Pizzataikina (pikaversio):

7 dl vehnäjauhoja (mieluiten ”0”- tai ”00”-jauhoja, koulukuntakysymys)

3,5 dl vettä

25 g tuorehiivaa

0,5 dl oliiviöljyä

2 tl suolaa

Liuota hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan jauhot ja oliiviöljy. Vaivaa taikinaa kulhossa 10-15 min. Taikina on melko löysää. Laita liina päälle ja anna kohota lämpimässä paikassa 30-60 min.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita hapankaali valumaan siivilään ja painele siitä mehut pois. Ota leivinpaperi ja kauli pizzataikina sen kokoiseksi neliöksi. Levitä pastrami tasaisesti, osittain päällekkäin taikinan päälle, mutta jätä sentti pari tyhjää reunoille. Levitä emmental-viipaleet lihan päälle. Levitä hapankaali tasaisesti pinnalle. Vatkaa kananmuna kevyesti ja voitele sillä reunat. Taita taikinan itsestäsi katsoen vasen ja oikea reuna hitusen sisäänpäin. Rullaa taikinalevy rullaksi. Voitele rulla kananmunalla. Ripottele pinnalle kuminansiemeniä. Laita uuniin 20-25 minuutiksi tai kunnes pinta näyttää kauniin kullanruskealta. Tee sillä välin kastike.

Hienonna kastiketta varten suolakurkkuviipaleet. Sekoita ainekset hyvin keskenään. Maista ja säädä mieleiseksi.

Ota stromboli uunista ja anna tekeytyä muutama minuutti. Leikkaa parin kolmen sentin siivuiksi ja tarjoile kastikkeen kera. Voi syödä sormin tai asein.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat