Lihapullat osa 1 - Italia

MTV Oy, All rights reserved

Veikkaan, että lihapulla on maailman suosituin ruoka pizzan jälkeen. Se on ollut ahkerassa kokeilussa myös meidän keittiössä. On uskomatonta, kuinka moneksi lihapallero voikaan taipua. Perinteisen suomalais-ruotsalaisreseptin lisäksi sitä on terästetty meillä muistaakseni italialaisittain, espanjalaisittain, kreikkalaisittain, libanonilaisittain, marokkolaisittain, kroatialaisittain ja thaimaalaisittain. Tänään teimme yhtä suosikeista ja tarjosimme sitä pastan ja tomaattikastikkeen kera. Laitoin tomaattikastikkeen sekaan myös puolikkaan fenkolia hienonnettuna.

Parhaat lihapullat syntyvät mielestäni sika-nautajauhelihasta, mutta tässä reseptissä toimii toki pelkkä nautakin. Possupullat ovat parhaimmillaan itämaisissa ruokalajeissa.

PS. Muista paistaa koepallo, jonka pohjalta voit maustaa lopun taikinan!

Lihapullat italialaisittain

neljälle

400 g jauhelihaa

1 sipuli, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1/2 fenkolia, hienonnettuna (voit korvata 1 tl fenkolinsiemenillä hienonnettuna)

2 rkl timjamin lehtiä, hienonnettuna

12 oliivia, hienonnettuna

1 rkl kapriksia, hienonnettuna

2 rkl parmesaania, raastettuna

suolaa

mustapippuria

oliiviöljyä

Sekoita ainekset keskenään. Pyörittele peukalonpään kokoisia palloja ja paista ne oliiviöljyssä kypsiksi. Laita valmiit pullat lämpimään uuniin odottamaan muiden valmistusta. Tarjoa tomaattikastikkeen kera (resepti). Ja vaikka Kaunottaren ja Kulkurin tyyliin spaghetin höystämänä. Loistavia myös kylminä antipasto-hengessä.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.