Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen vieraili tiistaina Huomenta Suomessa muistelemassa uraansa europarlamentaarikkona. Vierailun yhteydessä Väyrysellä oli hetki aikaa jutella myös ruoasta.
Paavo Väyrynen on vuosien varrella piipahtanut monenlaisissa MTV:n lähetyksissä ja poliitikko on nähty jopa ruoanlaittopuuhissa. Vuoden 2011 joulukuussa Huomenta Suomen Makuja-keittiössä kokattiin Väyryselle erityisen tärkeää lohikeittoa.
Nappaa resepti: Eemeli Väyrysen lohikeitto
– Tämä on minun elokuussa 101-vuotiaana kuolleen Eemeli-isäni resepti. Meillä oli tapana syödä lounasta sunnuntaisin. Kun oli isän keittiövuoro, hän valmisti aina lohikeittoa, Väyrynen kertoi tuolloin selvästi liikuttuneena.
Väyrysen mukaan Eemeli-isä kokkasi usein kotona muun muassa lohikeittoa, riisipuuroa ja marjakiisseliä. Lohikeittoa isä valmisti niin runsaasti, että sitä jäi aina hieman tähteeksi.
Lue myös: Halpa vs. kallis: Makutestissä markettien valmiit lohikeitot – yksi soppa sai täystyrmäyksen: "En halua syödä tätä"
Eemeli-isän lohikeiton salaisuus
Konkaripoliitikko kertoo nyt MTV Uutisille lohikeiton olevan edelleen tärkeä ruoka Väyrysten perheessä.

