Hiukopalaa - Paistetut täytetyt sandwichit

MTV Oy, All rights reserved

Syön harvoin väli- tai iltapalaa. Aterioiden välissä ei vain tule nälkä. Joskus suolaisen hiuko kuitenkin iskee ja silloin olisi kiva, jos voisi tehdä muuta kuin tavallisen voileivän. Tässä maukas vaihtoehto sellaiseen tilanteeseen. Toimii mainiosti myös illanistujaisissa vaikkapa oluen kanssa. Jos edellispäivän juhlinta painaa päälle, tämä voi olla kaivattu pelastus. Monimuotoinen herkku, jota voi muokata maun ja jääkaapin sisällön mukaan. Meidän perheessä kuluu paljon hunaja-dijonsinappia, joka sopii tähänkin loistavasti.

Paistetut ja täytetyt leivät neljälle välipalaksi 8 ohutta viipaletta päivän vanhaa, vaaleaa ja rapeakuorista leipää

voita hiukan pehmenneenä

hunaja-dijonsinappia

1 pallo mozzarellaa, ohuina viipaleina

4-12 salamiviipaletta koon mukaan

3 kananmunaa

muutama ruohosipulinvarsi, hienonnettuna

tuoreyrttiä hienonnettuna, esim. timjamia tai oreganoa

0,5 dl täysmaitoa

hiukan raastettua muskottipähkinää

oliiviöljyä

suolaa

mustapippuria

Voitele leivät yhdeltä puolelta voilla ja sitten hunaja-dijonsinapilla. Ripottele päälle ruohosipulisilppua. Lado neljälle leivälle puolet mozzarellaviipaleista. Aseta päälle salamiviipaleet. Ja sitten loput mozzarellasta. Nosta toinen leipäviipale päällimmäiseksi ja paina leipää yhteen tiiviiksi, mutta älä rusenna.

Sekoita yhteen kananmunat, maito, tuoreyrttisilppu ja muskotti. Mausta suolalla ja pippurilla. Lämmitä paistinpannu keskilämmölle. Laita sille nokare voita ja loraus oliiviöljyä. Dippaa leivät muna-maitoseokseen ja anna ylimääräisen seoksen tippua takaisin. Paista leivät pannulla kullankeltaisiksi molemmin puolin, n. 4 min/puoli. Nosta talouspaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva imeytyy pois. Voit laittaa valmiit leivät lämpimään uuniin sillä välin kuin paistat muita.

VINKKI! Juustona voit käyttää mitä tahansa mieleistäsi, sulavaa juustoa kuten gruyereä, cheddaria, emmentalia tai kermajuustoa. Lihana toimii mainiosti erilaiset ilmakuivatut kinkut, paahtopaisti tai vaikkapa graavilohi. Kannattaa kokeilla myös kapriksia ja sinappikurkkusalaattia ja tuoreyrttinä tilliä, jos teet kalaversion.

VINKKI 2! Lukijalta: Leipien paistamisen jälkeen muna-maito-sekoituksen voi kaataa valmiiksi kuumalle pannulle, ja paistaa herkulliseksi munakkaaksi.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!