Herkkutattipasta - sesongin kunkku

MTV Oy, All rights reserved

Herkkutateissa on se hyvä puoli, että ne suorastaan huutavat yksinkertaista kokkausta. Ne ovat jo yksinään niin hyviä, että turha näpertely useimmiten vain haittaa lopputulosta. Tästä oivana esimerkkinä herkkutatti-carpaccio. Toinen nopea, simppeli ja supermaukas sieniruoka on herkkutattipasta. Unohdetaan kaikenlaiset kikkailut ja keskitytään tuohon jaloon, maanläheiseen ja intensiiviseen makuun. Tavoistani poiketen lisäsin pastakastikkeeseen kermaa. Se toki pyöristää sienen makua, mutta tekee pasta-annoksesta supermehevän. 

Ohje kuuluu taas näihin yksinkertaisiin, ”ilmiselviin” resepteihin, joita olen aiemmin turhaan hylkinyt, mutta alkanut lukijatoiveiden myötä postaamaan. Harvasta bloggaamastani ruoasta pidän yhtä paljon, joten piru vie, se postauksen ansaitsikin. :)

Tein pastan tähän itse, mutta keskitytään siihen nykertämiseen myöhemmin. Leveä pappardelle-pasta toimii tässä loistavasti, mutta kokeile myös tagliatellea tai farfallea. Tuorepasta, kaupan tai itsetehty, on tähän kuitenkin paras vaihtoehto.

VINKKI!Resepti toimii aivan yhtä hyvin muillakin sienillä.

Herkkutattipasta

200-250 g herkkutattia, ohueksi viipaloituna

3 dl kermaa

nokare voita

loraus oliiviöljyä

1 pieni sipuli, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

2 rkl persiljaa, hienonnettuna

2 timjamioksan lehdet riivittyinä

parmesaania, raastettuna

suolaa

pippuria

(400 g pastaa keitettynä, esim. pappardelle, tagliatelle, farfalle)

Kuumenna paistinpannu. Lisää sieniviipaleet ja paista niistä kosteus pois. Laske keskilämmölle ja lisää sekaan voita ja oliiviöljyä. Heitä mukaan sipulisilppu ja timjaminlehdet. Kuullota pari minuuttia ja lisää valkosipulisilppu. Kuullota minuutti. Kaada mukaan kerma ja anna hautua hiljalleen noin 5 min, kunnes soosi on hiukan paksuuntunut. Sekoita pastan kera, annostele ja ripottele pinnalle persiljasilppua ja parmesaaniraastetta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat