Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Pollo alla Parmigiana - parmesaanikana

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 15.09.2016 18:58

En liiemmin tykkää lohturuoka-termistä, mutta se on vain paremman puutteessa vakiintunut omaankin sanavarastoon. 1-2 kertaa viikossa tekee mieli sellaista simppeliä, maukasta ruokaa, jonka ei tarvitse olla raskasta, mutta jota syödessä ei ajattele ravintoarvojakaan. Yksi tällaisista suosikeista on Pollo alla Parmigiana eli parmesaanilla ja mozzarellalla kuorrutettu, paneroitu kanafilee tomaattikastikkeella.

MTV Oy, All rights reserved

Tykkään ruokalajista niin paljon, että huomaan kirjoittavani siitä blogiin kolmatta ohjetta. Kaikki hyviä, mutta erilaisia. Tämän metodin bongasin Facebookista, jossa silmien eteen pyörähti lautasellinen ehtaa ruokapornoa ja pakotus kokeilla ohjetta asap. Se oli juuri niin helppoa kuin videosta voi päätellä.

Alkuun tuntuu hölmöltä paistaa paneroitu pinta rapsakaksi ja sen jälkeen upottaa kastikkeeseen, mutta kun ei hukuta täysin, niin idea säilyy ja homma toimii.

Söisin tämän jatkossa mieluiten yksinään. Vaikkapa italialaiseen tapaan niin, että pasta on tarjottu ensin ja tämän kanssa vaikka pieni kippo salaattia. Videon mallin mukaan tehtynä tulee hiukan mieleen mättöinen kanapasta.

VINKKI! Jos haluat nopeuttaa ruokaa, laita aluksi tomaattisoosi tulille eri kattilassa ja paista kana sillä välin. Silloin ruoka valmistuu puolessa tunnissa eikä varsinaiseen aktiiviseen tekemiseen kulu kuin vartti.

VINKKI 2! Tsekkaa myös kaksi muuta versiota: voimakkaampi tästä ja freshimpi tästä. Muista myös tämän ruoan äiti, ikilempparini munakoiso parmigiana.

Pollo alla Parmigiana

kahdelle

2 luutonta kanan rintafileetä, ohueksi nuijittuna

suolaa

mustapippuria

1 kananmuna

2,5 dl pankojauhoja (tai tavallisia korppujauhoja)

öljyä

400 g tomaattimurskaa

1 sipuli, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

tuoretta basilikaa

1 dl parmesaania, raastettuna

1 pallo mozzarellaa

lehtipersiljaa

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Mausta nuijitut kanafileet suolalla ja pippurilla. Vatkaa kananmunaa kevyesti kulhossa. Upota fileet kananmunaan. Leivitä korppujauhoilla. Kuumenna paistinpannu, lorauta pohjalle öljyä ja paista fileiden pinta herkullisen kullanruskeaksi. Ota fileet pois pannulta. Lisää pohjalle hiukan öljyä ja kuullota hetki sipulia ja valkosipulia. Lisää mukaan tomaattimurska. Anna porista hiljalleen 10 min. Mikäli pannu kestää uunia, laita fileet kastikkeeseen ja jos ei niin kaada soosi ensin uunivuokaan ja lisää fileet sinne. Ripotte parmesaani kanojen päälle. Siivuta mozzarella ja levitä siivut kanojen päälle. Laita ruoka uuniin vartiksi. Ripottele pinnalle lehtipersiljasilppua ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Mehevä maissi-kanapannuPasta Alfredo kolmeen tapaan. Kermainen pasta toimii myös kanalla.Moussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Kana Tikka Masala - nopea versio(Vähän niin kuin) StroganoffPasta alla Norma - eteläitalialainen klassikko
broileribroilerireseptibroileriruokaitalialainenkanareseptikanaruokakotipikaruokalohturuokaparmesaanikanaparmesankanapikaruokapollo alla parmigianaresepti

Tuoreimmat aiheesta

broileri
  • 28.11.201909:40
    Marsala-kana

    Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

  • 11.11.201911:00
    joulu

    Pikkujoulukana

  • 20.08.201907:47
    lohturuoka

    Mehevä maissi-kanapannu

  • 10.07.201910:11
    italialainen

    Italialainen, tomaattinen kanapata valkopavuilla

  • 03.07.201909:55
    grillausresepti

    Pollo alla Diavola – grillattu kokonainen kana