Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Syksyn ylivoimainen suosikki! Samettinen herkkutattirisotto vie kielen mennessään

Herkkutattirisotto sopii erityisesti syksyiseen ruokapöytään.
Herkkutattirisotto sopii erityisesti syksyiseen ruokapöytään.Jani Kinnunen/ Sivumaku
Julkaistu 05.09.2018 17:03

Emmi Niiniaho

Herkkutatteja on haastava löytää, mutta niiden metsästys palkitsee varmasti etsijänsä. Sivumaku-blogissa fiilistellään herkkutattirisoton makujen syvyyttä.

Sivumaku-bloggari Jani Kinnunen kertoo, että sienistä on tullut hänen suosikki ruoka-aineensa, vaikkei näin ole aina ollut.

– Tuntuu hassulta ja typerältä, etten pitänyt sienistä ensimmäiseen 30 ikävuoteen. Tai luulin, etten pitänyt, Kinnunen harmittelee.

Herkkutattirisotolle kannattaa siis antaa mahdollisuus, vaikkei miellä itseään sienien ystäväksi. Herkkutatteja saadakseen pitää kuitenkin lähteä sienimetsälle, minne Kinnunen itse ei valitettavasti ole ehtinyt. Jos tatteja löytyy myynnistä, kannattaa ne ehdottomasti haalia ostoskoriinsa.

Kermaista pehmeyttä ja lempeitä sävyjä

Kinnunen on tullut siihen tulokseen, että yksittäisistä raaka-ainemauista, juuri paistettu herkkutatti on kaikkein paras ja tasapainossa sellaisenaan. Tatin mauissa yhdistyvät kermainen pehmeys sekä tummat, mutta lempeät sävyt.

– Huh, onneksi en kirjoita runoja, koska juuri syntyneen fiiliksen myötä voisin kirjoittaa niitä puolen yötä pelkästään herkkutatista, Kinnunen toteaa.

Herkkutattirisotossa käytetään sekä tuoreita, että kuivattuja sieniä, joiden maut täydentävät toisiaan. Parhaimmillaan risoton lopputulos on puuromainen.

– Intensiivinen kokonaisuus! Ei kantsi säästellä mauista, Kinnunen summaa.

Katso syksyisen herkkutattirisoton resepti .

Sivumaku-blogista

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Sienineuvoja suosittelee herkkutateille "taikakylpyä" – uskomattoman hyvä makuTattihitti! Anun helppoon sieniruokaan ei tarvitse edes kypsentää sieniäHarri Syrjänen vinkkaa taivaallisen ohjeen täyteläiseen sienipastaan: "Kun syksyn pimeys vaatii lohturuokaa..."Aisteja hivelevä yrtti maustaa ruokabloggarin suussa sulavan risoton – mutta varo: "Voi aiheuttaa akuuttia matkakuumetta Italiaan"Henri Alén paljastaa syksyn parhaimman pastareseptin: "Se on aivan jumalaista"Tässä on kaupungin paras sienipasta – kokeile kotona helppoa reseptiä
herkkutattiRisottoSivumakusyksyMakuja

Tuoreimmat aiheesta

herkkutatti
  • 29.08.201821:11
    risotto

    Herkkutattirisotto - syksyn ylivoimainen suosikkini

  • 18.10.201519:29
    kantarelli

    Metsäsienirisotto

  • 16.09.201419:00
    nopea

    Herkkutattipasta - sesongin kunkku

  • 11.09.201422:34
    alkuruoka

    Herkkutatti-carpaccio