Syksyn ylivoimainen suosikki! Samettinen herkkutattirisotto vie kielen mennessään

Herkkutattirisotto sopii erityisesti syksyiseen ruokapöytään. Jani Kinnunen/ Sivumaku

Herkkutatteja on haastava löytää, mutta niiden metsästys palkitsee varmasti etsijänsä. Sivumaku-blogissa fiilistellään herkkutattirisoton makujen syvyyttä.

Sivumaku-bloggari Jani Kinnunen kertoo, että sienistä on tullut hänen suosikki ruoka-aineensa, vaikkei näin ole aina ollut.

– Tuntuu hassulta ja typerältä, etten pitänyt sienistä ensimmäiseen 30 ikävuoteen. Tai luulin, etten pitänyt, Kinnunen harmittelee.

Herkkutattirisotolle kannattaa siis antaa mahdollisuus, vaikkei miellä itseään sienien ystäväksi. Herkkutatteja saadakseen pitää kuitenkin lähteä sienimetsälle, minne Kinnunen itse ei valitettavasti ole ehtinyt. Jos tatteja löytyy myynnistä, kannattaa ne ehdottomasti haalia ostoskoriinsa.

Kermaista pehmeyttä ja lempeitä sävyjä

Kinnunen on tullut siihen tulokseen, että yksittäisistä raaka-ainemauista, juuri paistettu herkkutatti on kaikkein paras ja tasapainossa sellaisenaan. Tatin mauissa yhdistyvät kermainen pehmeys sekä tummat, mutta lempeät sävyt.

– Huh, onneksi en kirjoita runoja, koska juuri syntyneen fiiliksen myötä voisin kirjoittaa niitä puolen yötä pelkästään herkkutatista, Kinnunen toteaa.

Herkkutattirisotossa käytetään sekä tuoreita, että kuivattuja sieniä, joiden maut täydentävät toisiaan. Parhaimmillaan risoton lopputulos on puuromainen.

– Intensiivinen kokonaisuus! Ei kantsi säästellä mauista, Kinnunen summaa.

Katso syksyisen herkkutattirisoton resepti Sivumaku-blogista.

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja