Syksyn ylivoimainen suosikki! Samettinen herkkutattirisotto vie kielen mennessään
Herkkutatteja on haastava löytää, mutta niiden metsästys palkitsee varmasti etsijänsä. Sivumaku-blogissa fiilistellään herkkutattirisoton makujen syvyyttä.
Sivumaku-bloggari Jani Kinnunen kertoo, että sienistä on tullut hänen suosikki ruoka-aineensa, vaikkei näin ole aina ollut.
– Tuntuu hassulta ja typerältä, etten pitänyt sienistä ensimmäiseen 30 ikävuoteen. Tai luulin, etten pitänyt, Kinnunen harmittelee.
Herkkutattirisotolle kannattaa siis antaa mahdollisuus, vaikkei miellä itseään sienien ystäväksi. Herkkutatteja saadakseen pitää kuitenkin lähteä sienimetsälle, minne Kinnunen itse ei valitettavasti ole ehtinyt. Jos tatteja löytyy myynnistä, kannattaa ne ehdottomasti haalia ostoskoriinsa.
Kermaista pehmeyttä ja lempeitä sävyjä
Kinnunen on tullut siihen tulokseen, että yksittäisistä raaka-ainemauista, juuri paistettu herkkutatti on kaikkein paras ja tasapainossa sellaisenaan. Tatin mauissa yhdistyvät kermainen pehmeys sekä tummat, mutta lempeät sävyt.
– Huh, onneksi en kirjoita runoja, koska juuri syntyneen fiiliksen myötä voisin kirjoittaa niitä puolen yötä pelkästään herkkutatista, Kinnunen toteaa.
Herkkutattirisotossa käytetään sekä tuoreita, että kuivattuja sieniä, joiden maut täydentävät toisiaan. Parhaimmillaan risoton lopputulos on puuromainen.
– Intensiivinen kokonaisuus! Ei kantsi säästellä mauista, Kinnunen summaa.
Katso syksyisen herkkutattirisoton resepti Sivumaku-blogista.
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia