Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mustapapu-mango -enchiladat uunissa – supervegemakua!

MTV
Julkaistu 08.08.2019 10:55

MTV LIFESTYLE

Upean runsas meksikolainen ruoka, jossa makua löytyy joka suuntaan ja valmistus kulkee lähinnä pilko-sekoita-täytä-uuniin -linjalla. Voisin kutsua jopa äijäruoaksi eikä kukaan huomaa lihan puuttuvan.

Perinteisesti enchiladat tehdään kahden tortillalätyn väliin ja paistetaan molemmin puolin. Kevensin ja helpotin urakkaa laittamalla komeudet uuniin. Mainiosti onnistuin niinkin.

Nostetaan esiin pari asiaa.

1) Meksikolainen keittiö on mielestäni paras tapa totuttautua kasvisruoan laveaan maailmaan. Makua voi tunkea mukaan niin paljon kuin lystää ja luontevia, tuttuja rakenteita on tarjolla yltäkylläisesti. Mukaan voi lisäksi laittaa helposti tähteitä.

2) Chipotle-chilit adobo-kastikkeessa ovat markettien texmex-hyllyn parasta antia, mutta niitä löytää yleensä vain isoimmista kaupoista. Savustettua jalape‑ño-chiliä tomaattisen mausteisessa ja etikkaisessa kastikkeessa. Kerrassaan upea maun antaja, jonka määrää pystyy helposti säätelemään. Voimakas, mutta ei hyökkää päälle. Ruokakauppiaat, pidän teitä vähän juntteina, mikäli keskikokoa isommasta kaupasta ei tätä löydy. Ja usein ei löydy, vaan hyllyt on tungettu täyteen texmex-höttöä. Ostankin aina useamman purkin kerralla, ettei tarvi turhaan kirota marketin käytävällä. Niitä tuotteita, joiden löytymisen perusteella teen kauppavalintoja ja jonka puuttumisen takia hylkään harkintaryhmästä kokonaan. Tampereen Sokos sai tänään keltaisen kortin.

Ai mihin sitä chipotlea käytetään? Tsekkaa tästä nippu vinkkejäni. 

PS. Katso myös muut meksikolaiset reseptit!

PPS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa (myös Stories) sekä Twitterissä.

Mustapapu-mango -enchiladat

Mustapapu-mango -enchiladat (4:lle):

2 dl keitettyä pitkäjyväistä riisiä (myös täysjyvä)
1 prk mustapapuja
1 mango, (noppa)kuutioituna
2-3 chipotle-chiliä adobo-kastikkeessa (tölkistä)
2 tl juustokuminaa, jauhettuna
kourallinen pinaattia, hienonnettuna
1/2 puskaa korianteria, hienonnettuna
suolaa
mustapippuria
8 medium-kokoista tortillaa (n. 20 cm)
oliiviöljyä
2-3 dl raastettua cheddaria 

Viimeistelyyn:

kreikkalaista/turkkilaista jogurttia
avokadoa viipaleina
limelohkoja
korianteria
Salsa Verdeä (resepti alla)

Mustapapu-mango -enchiladat: Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Laita uuni lämpenemään 225 °C.

Pilko mango, chilit, pinaatti ja korianteri. Sekoita yhteen riisi mango, chilit, pinaatti, korianteri ja juustokumina. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Asettele neljä tortillaa uunipellille leivinpaperin päälle. Voitele öljyllä. Annostele täyte tasaisesti niiden päälle. Ripottele pinnalle juustoraaste. Laita toinen tortilla kanneksi. Paahda uunissa 6-8 minuuttia, kunnes pinta on kauniin paahtunut.

Laita enchiladan päälle salsa verdeä, jogurttia, avokadoviipaleita ja korianteria sekä tarjoile limelohkojen kera.

Salsa Verde

1 tomaatti
100 g tuoretta pinaattia
100 g persiljaa tai korianteria
2 rkl dijon-sinappia
1 dl jääkylmää oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

SALSA VERDE: Sekoita tomaatti, pinaatti, persilja ja sinappi tasaiseksi tahnaksi tehosekoittimessa. Lisää kylmä öljy tehosekoittimen pyöriessä. Mausta suolalla ja pippurilla. enchilada-uuniin

Lisää aiheesta:

Savupaprikaa, katkarapua ja helmi-couscousia – maukas ja nopea arkiruokaPav Bhaji – suosittu intialainen vege-katuruokaNuudeliwokki jauhelihalla, katkaravuilla ja yrteillä thai-tyyliinLahmacun-vegeburgeriChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäIntialainen voikana - syntisen hyvää
MTV