Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

(Vähän niin kuin) Stroganoff

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 03.03.2016 20:37

Stroganoff sijoittuu mun mielen sopukoissa jonnekin 80-luvulle, äidin patojen, kouluruoan ja ravintolaillallisten sekamelskaan. En muista syöneeni sitä ainakaan 20 vuoteen, vaikka silloin tällöin siihen lounaslistoilla törmääkin. Ensimmäinen mielikuva kun on mössö. Oli selvästi aika päivittää näkemystä. 

MTV Oy, All rights reserved

Luin toistakymmentä reseptiä ja aloin päästä kärryille lajista. Sehän vaikutti hurjan maukkaalta! Pakastimessa odotti hirvenpaisti, jolla päätin korvata naudanlihan. Muutenkaan se aivan perinteisin versio ei tuntunut parhaalta, joten tuunasin klassikkoa hiukan. En katunut. Itse asiassa, ruokalajista löytyy niin monta puolivirallista versiota, että kukin voi mun puolesta kehua omaansa oikeaksi. Lähtökohtaisesti kyse on naudan sisäfilesuikaleista kermaisessa sienikastikkeessa ranskankermalla kruunattuna. Ravintolat käyttivät tähän fileen tähteeksi jääneitä päätypaloja.

Nautin itse stroganoffin salaatin kera, mutta yleensä höysteeksi tulee riisiä tai pastaa. Mahtavan maistuvaa talviruokaa! MTV Oy, All rights reserved

Stroganoff

4-6 hlölle

700 g naudan- tai hirvenpaistia

2 oksaa timjamia, lehdet nypittyinä

2 oksaa rosmariinia, lehdet nypittyinä

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

oliiviöljyä

400 g herkkusieniä (voi olla muitakin sieniä)

2 salottisipulia, hienonnettuna

0,5 dl konjakkia tai brandyä

4 dl kermaa

1 dl ranskankermaa

1 rkl Dijon-sinappia

suolaa

mustapippuria

(lehtipersiljaa tai kevätsipulia viimeistelyyn)

Kuumenna uuni 150 asteeseen. Murskaa huhmareessa valkosipuli, rosmariini, timjami ja loraus oliiviöljyä sekä hyppyselliset suolaa ja sokeria tahnaksi. Levitä tahna paistin päälle kauttaaltaan. Laita liha uunivuokaan ja iske paistomittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä uunissa, kunnes sisälämpötila on 57 astetta.

Lihan kypsyessä tee kastike. Viipaloi sienet. Kuumenna iso paistinpannu ja kippaa sienisiivut mukaan. Paista niistä kosteus pois. Laske lämpöä keskitasolle. Lorauta mukaan oliiviöljyä ja heitä mukaan salotti- ja valkosipulisilppu. Anna kuullottua pari minuuttia. Ota pannu pois liedeltä, sulje varmuuden vuoksi liesituuletin ja lorauta hiljalleen sekaan konjakkia (ei varsinaista syttymisvaaraa, mutta varoiksi). Palauta pannu liedelle ja lisää kerma. Laske lämpö miedolle ja anna porista rauhassa puoleen. Lisää mukaan sinappi ja ranskankerma. Sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla mieleiseksi. Ripottele annoksen päälle kevätsipuli- tai lehtipersiljasilppua.

Viipaloi liha ja tarjoile kastikkeen kera (ja riisin tai pastan).

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäMehevä maissi-kanapannuMoussaka - yllättävän helppo ja pirun herkullinen!Farropuuro sieni-sugon ja uppomunan keraVitello Tonnato - vasikkaa tonnikalamajoneesillaChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstä
hirvenlihahirvenpaistiliharuokareseptistroganoffvenäläinenvenäläinen ruoka

Tuoreimmat aiheesta

hirvenliha
  • 13.01.201916:31
    lihapata

    Punaviininen hirvipata ja leipäkohokas - voimaa kylmyyteen

  • 15.11.201718:29
    burgeri

    Hirviburgeri punajuuren ja vuohenjuuston kera

  • 10.01.201718:34
    lihamureke

    Lihamureke italialaisittain

  • 07.04.201619:49
    alkuruoka

    Tartar kahdella tapaa - hirvi ja nauta

  • 17.11.201517:04
    borssikeitto

    Borssikeitto hirvenlihalla ja piparjuurikermalla