Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Farropuuro sieni-sugon ja uppomunan kera

Julkaistu 22.12.2016 11:27

Puurot ovat olleet jo tovin trendiruokaa maailmalla ja meillä Suomessakin. En ymmärtänyt jujua alkuun lainkaan, koska rakastan rakenteita. Saa niitä toki puuroannokseenkin, mutta genre niputtui pitkälti samaan keittojen kanssa, joiden fani en myöskään ole. En missään nimessä karsastakaan, mutta pidän enemmän ”irtonaisesta” ruoasta.

Kuiva-ainekaappimme on tilava, mutta pursuaa silti aina ylenpalttisuutta. Itseäni saan syyttää, juuri löysin sieltä 13 eri pastamuotoa. Erilaisia jauhoja on saman verran ja korppujauhojakin 5 (perus, itsetehty puolikarkea, panko, ruis ja gluteeniton). Kun risottoakin tai sen tapaista pystyi tekemään puolesta tusinasta vaihtoehdosta, oli aika alkaa karsia tarjontaa. Löysin pussin karkeaksi jauhettua farroa, alkuvehnää. Päätin tehdä tavoistani poiketen puuron ja sellaisen, jossa ei makua säästellä.

Pakkasesta suppilovahveroita ja päälle uppomuna tekemään annoksesta hivenen juhlavamman.

VINKKI! Voit korvata farron polentalla. Sieniksi käy mitkä tahansa ei-myrkylliset metsäsienet.
HUOM! Farron tai polentan vaatima nestemäärä vaihtelee, joten usko enemmän pakkauksen ohjetta suhteissa kuin tätä.

Farropuuroa sieni-sugon ja uppomunan kera
4 hlölle

Puuro:
2,5 dl rikottua farroa tai polentaa
6 dl vettä
suolaa
2 rkl voita
0,5 dl raastettua parmesaania tai pecorinoa
mustapippuria

Sieni-sugo:
500 g metsäsieniä
5 rkl oliiviöljyä + viimeistelyyn
suolaa
mustapippuria
3 salottichiliä, hienonnettuna
4 valkosipulinkynttä, hienonnettuna
2 rkl tomaattipyreetä
muutaman timjamin oksan lehdet
1 laakerinlehti
lasillinen valkoviiniä
5 dl kanalientä
lehtipersiljaa, hienonnettuna

Uppomuna:
4 kananmunaa
1 tl etikkaa
mustapippuria
sormisuolaa viimeistelyyn

Keitä puuro pakkauksen ohjeen mukaan. Lisää lopussa sekaan voita ja juustoraastetta. Mausta mieleiseksi.
Sieni-sugo: Kuumenna suuri paistinpannu. Lorauta pohjalle hiukan oliiviöljyä. Paista sienistä kosteus pois, erissä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ota sienet pois pannulta odottamaan. Laske pannun lämpöä. Lisää hiukan öljyä pannulle. Kuullota salottisipuleita pari minuuttia ja lisää valkosipuli. Kuullota minuutti. Lisää tomaattipyree ja anna sen kypsyä hetki. Lisää timjami ja laakerinlehti. Kaada sekaan viini jq anna kiehua puolilleen. Lisää kanaliemi, kiehauta, lisää sienet ja anna hautua hiljalleen poristen vartin verran. Ota laakerinlehti pois ja lisää persiljasilppu.

Keitä uppomuna. Keitä kattilassa vesi kiehumispisteeseen ja lisää mukaan 1 tl valkoviinietikkaa (muukin etikka käy). Riko muna varovasti lasiin. Pyöräytä kattilaan pyörre ja tiputa muna veteen kiehumaan pariksi minuutiksi. Nosta reikäkauhalla pois.

Nosta farropuuroa lautaselle ja kaada päälle sieni-sugoa. Asettele muna pasta-annoksen päälle, lorauta hiukan hyvää oliiviöljyä ja rouhi pikkuisen mustapippuria ja viimeistele halutessasi sormisuolalla.

Lisää aiheesta:

Karitsa-osso buco – talven upea lämmittäjäAvoin lasagne jokiravunpyrstöilläTuoretomaattikeitto katkaravuilla(Vähän niin kuin) StroganoffChili con carne - syviä makuja Meksikon lämmöstäHarira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeitto
reseptipuurofarroalkuvehnäuppomunasienisieniruoka
sienikastike

Tuoreimmat aiheesta

resepti
  • 17.12.201910:53
    äyriäiset

    Sydänsimpukat papujen ja fenkolin kera

  • 13.12.201913:32
    lammasresepti

    Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen kera

  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 05.12.201909:43
    juhlaruoka

    Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruoka

  • 29.11.201909:11
    pasta

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle