Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helppo, nopea ja herkullinen sitruuna-artisokkapasta

Julkaistu 04.05.2017 19:56

Olen tehnyt kuluneen viikon aikana yksinkertaisia, mutta pirun onnistuneita ruokia. Niitä on kiva alkaa jakaa blogissakin. Tulee turhan harvoin tehtyä illallista italialaisittain eli alkuun primi (pasta, risotto tms.) ja päälle secondi eli ”proteiini”. Rytmittää tekemistä mukavasti ja pääsee nauttimaan keskittyneemmin eri mauista.

Aloitan herkullisella, kauteen sopivalla herkkupastalla, joka valmistuu pastan keittyessä kypsäksi. Pääroolissa eteläisessä Euroopassa sesongissa oleva latva-artisokka. Höysteeksi yrttejä ja sitruunaa. Tuskastun usein nähdessäni blogeissa aivan liian monimutkaisia pastaohjeita, joissa on liikaa raaka-aineita. Pasta on simppeli ruoka, jossa kunkin ainesosan maku tulee nousta esiin ja itse pastankin maistua. Sen takia kannattaa panostaa sitä laadukkaampaan pastaan mitä yksinkertaisempaa komboa teet. Maku- ja rakenne-ero euron ja viiden euron pastapussin välillä on huikea.

VINKKI! Saat pastan helposti vegaaniseksi jättämällä parmesaanin pois (etkä käytä kananmunapastaa).

Sitruunainen artisokkapasta
4 hlölle alkuruoaksi tai lisukkeeksi
400 g tagliatellea, linguinea tai spaghettia
reilu 100 g öljyyn säilöttyjä latva-artisokan sydämiä
1 valkosipulinkynsi, hienonnettuna
muutama verso lehtipersiljaa, hienonnettuna
0,5 sitruunan mehu
parmesaania lastuina
suolaa

OHJE: Laita pastavesi kiehumaan suureen kattilaan. Lisää suolaa (1 rkl/100 g pastaa/1 l vettä). Hienonna artisokkia rouheasti. Lämmitä pannu keskilämpöä hiukan pienemmälle. Laita pannulle artisokka- ja valkosipulisilppu sekä persilja. Kaada mukaan hiukan öljyä artisokkapurkista. Lisää sitruunamehu ja lämmitä. Kaada kypsän ja valutetun pastan sekaan. Viimeistele parmesaanilastuilla ja tarjoile.

Lisää aiheesta:

Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksillaMustapapu-mango -enchiladat uunissa – supervegemakua!Saag Paneer - intialainen pinaatti-parsakaalikastike juustolla Pollo alla Parmigiana - parmesaanikanaPasta Primavera - kevään vihreät mautPasta alla Norma - eteläitalialainen klassikko
pastakasvisruokareseptipastareseptikasvispastaartisokkalatva-artisokkaitalialainen

Tuoreimmat aiheesta

pasta
  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 29.11.201909:11
    italialainen

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle

  • 22.11.201909:21
    talviruoka

    Pastaa linsseillä – jumalattoman hyvä ja syvä talviruoka

  • 04.11.201913:50
    simpukat

    Spaghetti alle vongole – simpukkapasta on lempiruokani ja näin se pitää tehdä

  • 09.10.201917:50
    italialainen

    Avoin lasagne jokiravunpyrstöillä