Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Metsäsienirisotto

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 18.10.2015 19:29

Myöhäinen lämmin kesä jotenkin sekoitti oman ajantajun. Varsinainen syysfiilis puuttui tänä vuonna kokonaan. Tai ainakin tähän asti, kun ruska iski tänne Tampereellekin. Syksy on omalla kohdalla aina vuoden kiireisintä aikaa. Yhtäkkiä kalenteri täyttyi taas menoista ja sitä yrittää pyhittää kaiken keskelle rauhallistakin aikaa. On tultu ja menty ja alan nyt vasta ajatella kunnolla kaikkia syysjuttuja, myös ruoassa. 

MTV Oy, All rights reserved

Sienikausikin meinasi vilahtaa ohi. Päätin ryhdistäytyä ja väänsin parin viikon aikana kaksi sienirisottoa, joka on yksi lemppareistani kaikista ruoista. Käytin kolmea erilaista sientä, jotka olivat lähtökohdaltaankin erilaisia. Tuoreita kantarelleja, pakastettuja suppilovahveroita ja kuivattuja tatteja. Kuivattujen sienien hienous on risoton kohdalla upean liemen saaminen liotusvedestä. Se tuo risottoon syvän sienisen maun.

Muistathan, että risotto on parhaimmillaan ja oikeaoppisesti hyvin löysää. Jos alkaa loppuvaiheessa säätää ja kutsua ihmisiä pöytään, risotto hyytyy helposti turhan kiinteäksi. Vanha totuus sanookin, että risotto ei odota ihmisiä, ihmiset odottavat risottoa.

VINKKI! Tsekkaa myös muut risottoreseptit!

MTV Oy, All rights reserved

Metsäsienirisotto

4 hlölle

2 dl risottoriisiä

kolme kourallista sieniä

1 salottisipuli hienonnettuna (keltasipulikin käy)

2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

1 varsisellerin varsi hienonnettuna

1 lasi kuivaa valkoviiniä

n. 5 dl sienen liotusvettä

5 dl kanalientä

2 nokaretta voita

2 rkl oliiviöljyä

70-100 g parmesaania raastettuna

suolaa

pippuria

Sienien käsittely: Laita kuivatut sienet likoamaan 30-60 minuutiksi. Purista sen jälkeen niistä neste pois, säästä liotusvesi. Sulata pakastetut sienet ja purista niistä neste pois. Pilko karkeasti.

Kuumenna paistinpannu kuumaksi. Lisää sienet kuivalle pannulle. Paista niistä kosteus pois. Kun vesi on haihtunut pannulta, lorauta sekaan oliiviöljyä ja paista sieniä muutama minuutti. Siirrä sivuun.

Risotto: Kuumenna kattila melko kuumaksi ja lorauta sinne öljyä ja yksi nokare voita. Kippaa mukaan sipuli, valkosipuli ja selleri. Kuullota hetki ja kaada mukaan riisi. Pyöritä riisiä muutama minuutti, mutta varo ruskistamasta sitä. Tämä irrottaa riisin pinnasta tärkkelystä, joka tekee lopputuloksesta mehevämmän. Kaada mukaan lasi viiniä sekä sienet ja sekoita. Vähennä lämpöä miedolle. Kippaa 1 dl sienilientä kerrallaan ja hämmennä koko ajan. Lisää seuraava desilitra, kun edellinen alkaa loppua. Kun sieniliemi loppuu, vaihda kanaliemeen. Riisin lähestyessä al dente -tasoa, mausta se suolalla ja pippurilla ja laita mukaan parmesaani ja toinen nokare voita.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Kantarelli-kukkakaalirisotto tillilläVoinen salviarisotto limelläHerkkutattirisotto - syksyn ylivoimainen suosikkiniSavulohi-piparjuuri-parsarisottoKantarellilasagne - sesongin helppo herkkuVälimerellinen kurpitsa-lihapata
herkkutattikantarellireseptirisottosienetsienisienirisottosieniruokasuppilovahvero

Tuoreimmat aiheesta

herkkutatti
  • 05.09.201817:03
    Risotto

    Syksyn ylivoimainen suosikki! Samettinen herkkutattirisotto vie kielen mennessään

  • 29.08.201821:11
    risotto

    Herkkutattirisotto - syksyn ylivoimainen suosikkini

  • 16.09.201419:00
    nopea

    Herkkutattipasta - sesongin kunkku

  • 11.09.201422:34
    alkuruoka

    Herkkutatti-carpaccio

MTV Oy, All rights reserved