Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Herkkutatti-carpaccio

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 11.09.2014 22:34

Syksy 2014 jää ainakin minulle mieleen tateista. Tatteja keskusteluissa, tatteja Facebook-feedissä, tatteja blogeissa… Eilen tutuksi tullut Alkon myymäläpäällikkö kysyi kassalla, olenko käynyt sienimetsällä. Pudisteli päätään määrästä, jota oli löytänyt. Sangollinen pelkästään tontin reunalta. En ole itse päässyt sienimetsään asti. Se kalvaa mieltäni kaiken aikaa. Asiaa helpotti suuresti tattilöytö kauppahallista. Olin aiemmin nähnyt tasan kerran Tampereella myytävän tatteja. Kaksi kappaletta Tammelantorilla. Ostin molemmat. Hallista lähti mukaan muutama sieni 18 euron kilohintaan. Eilen törmäsin katukojuun, jossa tatteja oli kaupan kahdeksalla eurolla per kilo. Ostin kaiken, mitä oli tarjolla. Se kustansi seitsemän euroa. 

Torstainen menu koostuikin luonnollisesti tateista. Alkuun tein tatti-carpaccion. Italialaishenkinen, raaoista tateista tehty simppeli, maukas, rustiikkinen, mutta samalla hienostunut alkuruoka syyssesongin ytimessä. Suhtauduin pienellä varauksella omaan tekeleeseeni, mutta se riisui ennakkoluuloista heti ensimmäisellä suupalalla. En laita reseptiin tarkkoja määriä, koska paras lopputulos syntyy omalla tuntumalla ja tattien koon mukaan. Aivan vikaan ei voi mennä. Ei ole niin tarkkaa. (Kuvasta muuten unohtui parmesaanilastut.)

Herkkutatti-carpaccio

3-5 herkkutattia

loraus hyvälaatuista oliiviöljyä

0,5-1 sitruunan mehu

parmesaania lastuina

lehtipersiljaa silputtuna

suolaa

pippuria

Putsaa tatit kauttaaltaan. Leikkaa niistä ohuita siivuja. Asettele siivut lautaselle. Purista päälle hiukan sitruunamehua. Lorauta päälle kauttaaltaan varovasti oliivöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Höylää päälle parmesaanilastuja. Ripottele pinnalle persiljaa. Tarjoile heti.

Lisää aiheesta:

Riston ja Mikan soppa yllättää – haastaa pinaattikeiton: "Olin todella hämilläni" Mustapapu-mango -enchiladat uunissa – supervegemakua!Kalaa japanilaisen peston ja salaatin keraTartar kahdella tapaa - hirvi ja nautaLehtikaali-retiisi-fenkoli-ricottasalaattiMaissisalsa - nopea, helppo ja napakka
alkuruokaantipastoherkkutattiitalialainenresepti

Tuoreimmat aiheesta

alkuruoka
  • 16.09.201818:37
    gnocchi

    Gnocchit kermaisella gorgonzola-kastikkeella - herkkua vartissa

  • 22.07.201819:51
    sipuli

    Täytetyt sipulit grossetolaiseen tapaan

  • 26.11.201717:09
    hummeri

    Hummerikeitto katkaravuilla - taivaallista

  • 04.06.201719:07
    korealainen

    Nopea ja helppo korealainen vuohenputkilisuke

  • 18.05.201712:00
    clam

    Clams Oreganata - helpot gratinoidut simpukat