Yrttiset broilerivartaat
![](https://im.mtvuutiset.fi/image/5671880/landscape16_9/515/290/e106733ba8d439dfe32f22af67b32486/qM/897050-1416.jpg)
Broilerin täytyy olla aina läpikypsää, mutta samalla täytyisi huolehtia, ettei se kuivahda. Tarkkaile siis kypsymistä pistämällä lihaan ja katsomalla milloin lihaneste on täysin kirkasta.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
Neljälle
- 4 broilerin rintafileetä
- 12 liotettua grillivarrasta
- 2 oksaa rosmariinia
- 4 oksaa oreganoa
- 3 valkosipulinkynttä
- ½ dl oliiviöljyä
- 1 sitruunan raastettu kuori
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Jaa jokainen filee kolmeen osaa pitkittäin. Pese sitruuna ja raasta kuori. Silppua rosmariini ja oregano ja viipaloi valkosipulinkynsi. Sekoita yrtit, sitruunankuori, valkosipuli ja oliiviöljy.
2. Kaada yrtti-sitruunaöljy muovipussiin, laita kanapalat siihen ja sulje pussi. Marinoi jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielellään yli yön.
3. Kaada kanapalat marinadeineen kulhoon. Pujota lihat vartaisiin ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Grillaa vartaita grilliritilä melko korkealla hehkusta 6-8 minuuttia, niin että broileri tulee läpikypsäksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Kirsin lihapiirakat uunissa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mustikkapiirakka airfryerissa
-
Helppo marjapiirakka – onnistuu puolukoista, mustikoista tai vaikka herukoista
-
Kananmunakastike – legendaarinen kastike perunoille tai kalalle
-
Paistetut kantarellit
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka