Yrttiset broilerivartaat

Broilerin täytyy olla aina läpikypsää, mutta samalla täytyisi huolehtia, ettei se kuivahda. Tarkkaile siis kypsymistä pistämällä lihaan ja katsomalla milloin lihaneste on täysin kirkasta.

Neljälle

  • 4 broilerin rintafileetä
  • 12 liotettua grillivarrasta
  • 2 oksaa rosmariinia
  • 4 oksaa oreganoa
  • 3 valkosipulinkynttä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje

1. Jaa jokainen filee kolmeen osaa pitkittäin. Pese sitruuna ja raasta kuori. Silppua rosmariini ja oregano ja viipaloi valkosipulinkynsi. Sekoita yrtit, sitruunankuori, valkosipuli ja oliiviöljy.

2. Kaada yrtti-sitruunaöljy muovipussiin, laita kanapalat siihen ja sulje pussi. Marinoi jääkaapissa ainakin 3 tuntia, mielellään yli yön.

3. Kaada kanapalat marinadeineen kulhoon. Pujota lihat vartaisiin ja mausta vielä suolalla ja pippurilla. Grillaa vartaita grilliritilä melko korkealla hehkusta 6-8 minuuttia, niin että broileri tulee läpikypsäksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!