Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ylellinen raparperitorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä torttu on maukas ilmaan mitään lisukkeita.

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

1 torttuun

  • 100 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl kidesokeria
  • 1 maustemitta suolaa
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 4-5 raparperinvartta, paloiteltuina
  • 2 rkl korppujauhoja

Kreemi

  • 75 g voisulaa
  • 1 ¾ dl kidesokeria
  • 3 kananmunaa
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ dl vehnäjauhoja
  • raastettua sitruunankuorta

Valmistusohje

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää keltuainen, vesi, suola ja sokeri ja työstä taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.

2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä matala vuoka. Pistele pohja. Kääri reunalle ohut foliosuikale. Esipaista piiraspohjaa uunissa 5 minuuttia.

3. Ota vuoka uunista, poista folio. Sihtaa pohjalle korppujauhoja ja ripottele päälle raparperit. Paista edelleen uunissa kunnes raparperit ovat sulaneet, 10-15 minuuttia.

4. Vatkaa munat ja sokeri kreemiin, lisää voi. Vatkaa sitten mukaan muut ainekset.

5. Ota piiras uunista, alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Kaada kreemi vuokaan ja paista uunissa kunnes täyte on jähmettynyt.

Lisää aiheesta:

Kermainen omenapaistosPähkinäkolapiirasMansikkakiusausChiffonpiirasSaksalainen omenakakkuKakku päärynäpuolikkailla
RaparperipiirakkaTorttuMakeat leivonnaisetKasvisruokaLeivontaJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka
  • 9.6.09:25
    Raparperi

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperi

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 11.06.202110:27
    Nopeat ja helpot

    Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

  • 21.05.201913:55
    Raparperi

    Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

  • 11.07.201607:17
    Raparperi

    Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka