Ylellinen raparperitorttu
Tämä torttu on maukas ilmaan mitään lisukkeita.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
1 torttuun
- 100 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl kidesokeria
- 1 maustemitta suolaa
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 4-5 raparperinvartta, paloiteltuina
- 2 rkl korppujauhoja
Kreemi
- 75 g voisulaa
- 1 ¾ dl kidesokeria
- 3 kananmunaa
- 3 tl vaniljasokeria
- 1 dl kuohukermaa
- ½ dl vehnäjauhoja
- raastettua sitruunankuorta
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää keltuainen, vesi, suola ja sokeri ja työstä taikinaksi. Laita muovikelmussa jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä matala vuoka. Pistele pohja. Kääri reunalle ohut foliosuikale. Esipaista piiraspohjaa uunissa 5 minuuttia.
3. Ota vuoka uunista, poista folio. Sihtaa pohjalle korppujauhoja ja ripottele päälle raparperit. Paista edelleen uunissa kunnes raparperit ovat sulaneet, 10-15 minuuttia.
4. Vatkaa munat ja sokeri kreemiin, lisää voi. Vatkaa sitten mukaan muut ainekset.
5. Ota piiras uunista, alenna uunin lämpötila 175 asteeseen. Kaada kreemi vuokaan ja paista uunissa kunnes täyte on jähmettynyt.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje