Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Hanna Sumarin raparperipaistos

"Päältä rapeaa marenkia, reunoilta sitkeää, keskeltä kirpeää ja pohjasta makeaa. Rakastat tätä paistosta!" Hanna Sumari lupaa.
"Päältä rapeaa marenkia, reunoilta sitkeää, keskeltä kirpeää ja pohjasta makeaa. Rakastat tätä paistosta!" Hanna Sumari lupaa.Hanna Sumari
Julkaistu 11.06.2024 13:41

MTV LIFESTYLE

Hanna Sumarin helppo raparperipaistos on varma hitti! Paistoksesta tulee gluteeniton, kun käytät gluteenittomia jauhoja.

  • Kokonaisvalmistusaika: 120 min
  • Aktiivinen aika: 20 min
  • Annosmäärä: 16 palaa
  • Ruokavalio: Gluteeniton

Pohja

  • 125 g vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • 100 g fariinisokeria
  • 100 g voita

Täyte

  • 2 kanamunaa
  • 200 valkoista sokeria
  • 1,5 rkl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
  • hyppysellinen suolaa
  • 350 g raparperin paloja (n. 4 vartta)

Valmistusohje

  1. Vuoraa uunivuoka (15 cm x 25 cm ) vuokaa suuremmalla leivinpaperiarkilla. Piiras on helppo nostaa vuoasta paperin avulla, kun se on kypsä.
  2. Sekoita yhteen kylmä voi, jauhot ja sokeri. Painele taikina vuokaan ja paista 175°C uunissa noin 15 min.
  3. Tee sillä aikaa täyte. Vatkaa yhteen munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon jauhot ja suola. Lisää sitten vaahtoon 1–2 cm:n paloiksi pilkotut raparperin varret. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja paista paistosta vielä 40–45 minuuttia. (Pohja on löysä vaikka se on esipaistettu ja se on ok)
  4. Anna paistoksen jäähtyä ensin puolisen tuntia vuoassa ja nosta se sitten mieluiten ilman vuokaa jääkaappiin jäähtymään kunnolla. Leikkaa paistos n. 5x5 cm paloiksi ja nauti!

Vinkki: Jäätelö, vaniljakastike tai kermavaahto sopii toki paistoksen kanssa, jos sellaista haluaa, mutta paistos ei niitä varsinaisesti niitä kaipaa.

Hanna Sumari raparperipaistosHanna Sumarin raparperipaistos on uskomattoman hyvää!Hanna Sumari

Resepti: Hanna Sumari

Lisää aiheesta:

Mustikkapiirakka airfryerissaPinaattipannari – se pinaattilettujen helpompi versio!SuklaafondantNopea kääretorttu vadelmahillollaPorkkana-fetajuustopiirakkaTahmea suklaatorttu
RaparperipiirakkaRaparperiGluteenitonNopeat ja helpotLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka
  • 9.6.09:25
    Raparperi

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperi

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 11.06.202110:27
    Nopeat ja helpot

    Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

  • 21.05.201913:55
    Raparperi

    Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

  • 11.07.201607:17
    Raparperi

    Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka