Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

Helsinki
Julkaistu 11.06.2021 10:27

MTV LIFESTYLE

  • Ruokavalio: Laktoositon

Ainekset (uunipellillinen)

  • 4 kpl kananmunia
  • 3 ½ dl sokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 4 ½ dl vehnäjauhoa
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 dl omenatäysmehua
  • n. 400 g raparperia

Valmistusohje

Helsinki-päivän raparperipiirakka valmistuu näin:

  1. Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Mikäli käytät pakastettua raparperia, niin sulata pilkotut raparperit.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rypsiöljy huolellisesti sekoittaen.
  3. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhon joukkoon.
  4. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja omenatäysmehua. Sekoita taikina varovaisesti tasaisen kuohkeaksi.
  5. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pilkotut raparperit taikinan päälle.
  6. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Yksi Helsinki-päivän klassikoista on pormestarin aamukahvit, jossa helsinkiläisille on tarjottu juhlapäivän kunniaksi raparperipiirakkaa. Helsingin kaupunki paljastaa nyt legendaarisen reseptin, jota kaupungintalo on käyttänyt jo vuosikymmeniä. Reseptikuva: Hanne Valtari.

Lisää aiheesta:

Nopea raparperi-kaurapaistosMicke Björklundin rapea kaura-omenapaistosGluteeniton raparperipiirakkaVieläkö raparperi pukkaa uutta vartta? Pyöräytä herkullinen piirakka tällä reseptilläHellapoliisin gluteeniton raparperipiirakkaMaijan raparperikakku
RaparperipiirakkaNopeat ja helpotLaktoositonLeivontaMakeat leivonnaisetJälkiruoat

Tuoreimmat aiheesta

Raparperipiirakka
  • 9.6.09:25
    Raparperi

    Nopea raparperi-kaurapaistos

  • 11.06.202413:41
    Raparperi

    Hanna Sumarin raparperipaistos

  • 11.06.202110:27
    Nopeat ja helpot

    Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

  • 21.05.201913:55
    Raparperi

    Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti

  • 11.07.201607:17
    Raparperi

    Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka