Mainos

Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

Yksi Helsinki-päivän klassikoista on pormestarin aamukahvit, jossa helsinkiläisille on tarjottu juhlapäivän kunniaksi raparperipiirakkaa. Helsingin kaupunki paljastaa nyt legendaarisen reseptin, jota kaupungintalo on käyttänyt jo vuosikymmeniä. Reseptikuva: Hanne Valtari.

Ainekset (uunipellillinen)

  • 4 kpl kananmunia
  • 3 ½ dl sokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 4 ½ dl vehnäjauhoa
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 dl omenatäysmehua
  • n. 400 g raparperia

Valmistusohje

Helsinki-päivän raparperipiirakka valmistuu näin:

  1. Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Mikäli käytät pakastettua raparperia, niin sulata pilkotut raparperit.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rypsiöljy huolellisesti sekoittaen.
  3. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhon joukkoon.
  4. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja omenatäysmehua. Sekoita taikina varovaisesti tasaisen kuohkeaksi.
  5. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pilkotut raparperit taikinan päälle.
  6. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja