Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

hp_raparperi
Helsinki

Yksi Helsinki-päivän klassikoista on pormestarin aamukahvit, jossa helsinkiläisille on tarjottu juhlapäivän kunniaksi raparperipiirakkaa. Helsingin kaupunki paljastaa nyt legendaarisen reseptin, jota kaupungintalo on käyttänyt jo vuosikymmeniä. Reseptikuva: Hanne Valtari.

Ainekset (uunipellillinen)

  • 4 kpl kananmunia
  • 3 ½ dl sokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 4 ½ dl vehnäjauhoa
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 dl omenatäysmehua
  • n. 400 g raparperia

Valmistusohje

Helsinki-päivän raparperipiirakka valmistuu näin:

  1. Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Mikäli käytät pakastettua raparperia, niin sulata pilkotut raparperit.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rypsiöljy huolellisesti sekoittaen.
  3. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhon joukkoon.
  4. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja omenatäysmehua. Sekoita taikina varovaisesti tasaisen kuohkeaksi.
  5. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pilkotut raparperit taikinan päälle.
  6. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!