Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton

hp_raparperi
Helsinki

Yksi Helsinki-päivän klassikoista on pormestarin aamukahvit, jossa helsinkiläisille on tarjottu juhlapäivän kunniaksi raparperipiirakkaa. Helsingin kaupunki paljastaa nyt legendaarisen reseptin, jota kaupungintalo on käyttänyt jo vuosikymmeniä. Reseptikuva: Hanne Valtari.

Ainekset (uunipellillinen)

  • 4 kpl kananmunia
  • 3 ½ dl sokeria
  • 1 dl rypsiöljyä
  • 4 ½ dl vehnäjauhoa
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 1 dl omenatäysmehua
  • n. 400 g raparperia

Valmistusohje

Helsinki-päivän raparperipiirakka valmistuu näin:

  1. Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Mikäli käytät pakastettua raparperia, niin sulata pilkotut raparperit.
  2. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rypsiöljy huolellisesti sekoittaen.
  3. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhon joukkoon.
  4. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja omenatäysmehua. Sekoita taikina varovaisesti tasaisen kuohkeaksi.
  5. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pilkotut raparperit taikinan päälle.
  6. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja