Sisällöt Tomi Einonen Vastaava päätoimittaja Ilkka Ahtiainen Uutispäätoimittaja Mona Haapsaari Toimituspäällikkö Teemu Niikko Toimituspäällikkö, urheilu Liiketoiminta Iina Eloranta VP, Channels and Digital Consumption SuomiAreena Jeremias Kontio Vastaava tuottaja
Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton | Resepti | Makuja | MTV Uutiset
Makuja
Helsinki-päivän raparperipiirakka – helppo, nopea ja maidoton Julkaistu 11.06.2021 10:27
Ainekset (uunipellillinen) 4 kpl kananmunia 3 ½ dl sokeria 1 dl rypsiöljyä 4 ½ dl vehnäjauhoa 2 ½ tl leivinjauhetta 3 tl vaniljasokeria 1 dl omenatäysmehua n. 400 g raparperia Valmistusohje Helsinki-päivän raparperipiirakka valmistuu näin: Pilko raparperit pieniksi paloiksi. Mikäli käytät pakastettua raparperia, niin sulata pilkotut raparperit. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää rypsiöljy huolellisesti sekoittaen. Sekoita leivinjauhe ja vaniljasokeri vehnäjauhon joukkoon. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen kuivia aineita ja omenatäysmehua. Sekoita taikina varovaisesti tasaisen kuohkeaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Ripottele pilkotut raparperit taikinan päälle. Paista 200 asteessa n. 20 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.
Yksi Helsinki-päivän klassikoista on pormestarin aamukahvit, jossa helsinkiläisille on tarjottu juhlapäivän kunniaksi raparperipiirakkaa. Helsingin kaupunki paljastaa nyt legendaarisen reseptin, jota kaupungintalo on käyttänyt jo vuosikymmeniä. Reseptikuva: Hanne Valtari.
9.6. 09:25
11.06.2024 13:41
11.06.2021 10:27
21.05.2019 13:55
11.07.2016 07:17
Lataa lisää