Hellapoliisin gluteeniton raparperipiirakka

katselukopio_gluteeniton_raparperipiirakka_3_D4S3234_010616-Edit
Hellapoliisi

Tällä Hellapoliisin piirasohjeella leivot herkullisen piiraan gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävälle. Piirakka sopii toki myös muille herkkusuille. Raparperin voit korvata myös kesän marjoilla.

Ainekset

  • 8 annosta
  • 2 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ¾ dl maitoa
  • 75 g sulatettua voita
  • 2 raparperinvartta

Lisäksi

  • vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä

Valmistusohje

Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja sulatettu voi.

Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm.

Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja ripottele pinnalle.

Paista 225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.

Tarjoa seuraksi vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.

 

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.