Tällä Hellapoliisin piirasohjeella leivot herkullisen piiraan gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle ystävälle. Piirakka sopii toki myös muille herkkusuille. Raparperin voit korvata myös kesän marjoilla.
Ainekset
- 8 annosta
- 2 munaa
- 1 ½ dl sokeria
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 tl leivinjauhetta
- ¾ dl maitoa
- 75 g sulatettua voita
- 2 raparperinvartta
Lisäksi
- vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä
Valmistusohje
Vaahdota munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, maito ja sulatettu voi.
Sekoita taikina tasaiseksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuorattuun piirasvuokaan, jonka halkaisija on 24-26 cm.
Leikkaa raparperit ohuiksi viipaleiksi ja ripottele pinnalle.
Paista 225 -asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes pinta on kauniin värinen ja kiinteä.
Tarjoa seuraksi vaniljakastiketta, kermavaahtoa tai vaniljajäätelöä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.