Chiffonpiiras

Oikein herkullinen, sitruunalta maistuva piiras.

6 palaan

  • 150 g voita
  • 3 ½ dl vehnäjauhoja
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte

  • 2 kananmunaa
  • 1 ¾ dl kidesokeria
  • 1 sitruunan raastettu kuori
  • ½ sitruunan mehu
  • 5 liivatelehteä
  • 3 dl kuohukermaa
  • mantelilastuja

Valmistusohje

1. Sekoita murutaikina voista ja jauhoista, työstä mukaan vesi ja laita taikina jääkaappiin 1 tunniksi. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kaulitse taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja. Kääri reunalle foliokaistale. Paista uunissa 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja poista folio.

2. Laita liivatteet kylmään veteen n. 5 minuutiksi. Poimi ne vedestä ja sulata miedolla lämmöllä. Anna jäähtyä.

3. Riko munat ja erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri ilmavaksi. Mausta sitruunamehulla ja rippusella kuorta. Lisää liivate.

4. Vatkaa valkuaiset ja kerma erikseen. Kääntele ensin valkuaiset, sitten kerma munavaahtoon. Kaada täyte piiraskuoreen. Ripottele päälle raastettua sitruunankuorta. Paahda mantelit kuivalla pannulla ja ripottele piiraalle. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!